hinco Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 mam talerze z taka obramówka z czegoś błyszczącego, czasami (nie iwem od czego to zależy :| ) ikry idą takie że po 1, telewizor niedaleko odwraca swoje kolory, dymek wali z mikrofalii, a czasami nawet drzwiczki wylatują :| , nie jest to przyjemne , tym bardziej jak ktoś sie przestraszy jak moja babcia.. :/ po 2 zauważyłem że talerze powoli pękają, wzdłuż promienia talerza, a poza tym deformują sie, przestalą być okrągłe :| w czym problem?' mikrofala to stary moulinex, z roku chyba 99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Widocznie ta obramówka jest z metalu, włóż łyżkę a będziesz miał ten sam efekt :) Używaj innych tależy, to jest normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 no właśnie, ja kiedyś(głupi byłem) to włożyłem mleczko z kuleczkami i łyżeczką by sie podgrzało na 10 sek... tia ;]wyjołem po 3 i powiem wam że było ciepłe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Podobna sytuacja była u mnie :D Mama w ostatniej chwili powstrzymała siostrę przed włożeniem (chyba) zupy w METALOWEJ misce do mikrofalówki :lol: No to by podgrzała... całą kuchnię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 wsadzalem metalowe noze i widelce (i posrebrzane i zwykle) i [gluteus maximus] nic nie wybuchlo :/ dlaczego jak chce cos wysadzic nigdy mi nie wychodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) ja zawsze jak coś podgrzewam, to zazwyczaj z łyżką/widelcem z metalu jakiegoś,,, nigdy nie iskrzyły :| Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Bo te nowe mikrofalowki maja takie zabezpieczenia, nie jestem w stanie wyjasnic, bo sie na tym ni znam, ale jakis inny system podgrzeania za pomoca mikrofali, takze metal nie wplywa tak jak w tych starszych. Zrobcie to w starszych typach z 90 - 98 r... :lol2: Tam nawet nie ma zabezpieczen, ktore wylaczaja mikrof. gdy zostanie otwarte okno... A byl przypadek, ze dosc dobrze mikrofalowka, spowodowala ugotowanie muzgu faceta siedzacego obok :o :| Nie wiem czy to mozliwe, ale siedzal blisko i smarzy kurczaka 40 minut... :wink: Takze nowe maja zabezpiecznie, ktore nie reaguje na metal, oraz wylaczanie sie gdy dzwiczki nie sa zamkniete lub sie otworzyly :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) ale ona jest dokładnie 98, przed chwilą sprawdzałem :|, zabezpieczenie co do drzwiczek ma.. :D ;) Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 M@Ly nie chce mi sie wiezyc, ze jakies starsze kuchenki nie mialy wyl przy otwieraniu dzwi..... Ja mialem na dzialce mikrofale z 91 i miala wylacznik bezpieczenstwa... chyba nie musze mowic czym grozi otwarcie wlaczonej mikrofali ? :twisted: Hehe moc ponad 800-1200watow, 2.4ghz ;) Fajnie zakluca wifi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...