oldskul Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Właśnie sformatowałem dysk partycje C, D, E. Z tym, że C sformatowałem w systemie plików Fat 32 :mur:, ale zupełnie przypadkowo, omsknęła mi się ręka i nacisłem enter. D i E sformatowałem NTFS. Dodam, że partycja C ma 17 GB. Czy powienienem sformatować jeszcze raz w systemie NTFS ? Sorry za takie noobiaste pytanie, proszę o wyrozumiałość i nie wyśmiewanie mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 convert c: /fs:ntfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) convert c: /fs:ntfs 1620499[/snapback] Że jak ? Jak to zrobić ? :mur: UPDATE Wpisałem w uruchom cmd i to co napisałeś SGI i pisze, że przez inny proces jest używany wolumin i zapytało, czy chcę wymusić dałem na nie ;/ ... cosik takiego, więc jak ? Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 to jak nie potrafisz poleceniem to konwersja progamem, na przykład partition magic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) :lol: potrafię przez wiersz polecenia, ale mam pytanie, czy jak przekonwertuję na NTFS, to nie utracę danych, czy lepiej zrobić formata ?? :> Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 NIE NIE NIE, nie uzywaj do tego PM. Spylon ,nie mozesz dokonać konwersji partycji podstawowej podczas pracy systemu. Musisz dać tak i przekonwertuje przy nastepnym uruchomieniu systemu. Wszystkie dane zostana na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Dzięki ci dobry człowieku, masz u mnie browca, co ja gadam, czteropak ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...