themOn Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Jest już final 1.8 dla AN8, AN8-V,AN8-3rd Eye, AN8 Ultra, AN8 SLI, Fatal1ty AN8, Fatal1ty AN8 SLI BIOS ID:1.8 1. Enhanced some VGA cards compatibility. 2. Update nVIDIA RAID BIOS to V4.8 3. Enhanced DRAM compatibility. 4. BIOS compiled date: 09/27/2005 http://fae.abit.com.tw/download/bios/an8/an818.exe Edytowane 18 Października 2005 przez themOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Ja juz aktualizacje zrobilem ;] d strony wizualnej w biosie nic sie nie zienilo..zadnych nowych opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 a moze cos z taktownaiem pamieci sie poprawiło? tzn z ich oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 ten bios chyba pomogl mi odratowac ram..bo dzis rano jedna kosc ewidentnie padla...potem dzialalem na jednej..sflashowalem bios...a wlasnie przed chwila postatnowilem ostatecznie sprawdzic...wkladam ta kosc...odpalam...DZIALA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Ja dziś stałems ię posiadaczem tej płyty :) Narazie patrzę czy wszyskto stabilne, w weekend pobawię się w podkręcanie i powiem jakie wyniki. Jak narazie patrząc na budowę płyty i szybkość działania jestem w 100% zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) kurde.. a kiedy w końcu dodadzą menu bootowania :/ edit: kurde nie wiem co się dzieje ale w flasmenu jak klikne na : "one click liveupdate" to cały czas mi pisze handle created i nic dalej.. znaczy po jakimś czasie jakieś okienko wyskakuje że [gluteus maximus] - jakiś pomysł? Edytowane 18 Października 2005 przez margielm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 kurde.. a kiedy w końcu dodadzą menu bootowania :/ edit: kurde nie wiem co się dzieje ale w flasmenu jak klikne na : "one click liveupdate" to cały czas mi pisze handle created i nic dalej.. znaczy po jakimś czasie jakieś okienko wyskakuje że [gluteus maximus] - jakiś pomysł? 1707371[/snapback] u mnie jest pod ESC, a co do update-u to zrob recznie skoro automat jeszcze nie działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Kurcze az mi slinka pociekła jak te A-Daty zobaczylem ;]] 1x512 sprzedajesz ? :P bo polowe z tego moze bym jesce uzbieral ..ale 700 to naopewno nie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 u mnie jest pod ESC, a co do update-u to zrob recznie skoro automat jeszcze nie działa :) 1707506[/snapback] kurde no faktycznie.. tylko ze mogliście mi o tym już wcześniej powiedzieć :P a co do biosa - to tak własnie zrobiłem - tylko się zastanawiałem czemu nie działa to automatyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 HAHAHa..a tyle na to narzekales :P Ale żeby nie było to ja też o tym nie wiedziałem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Witam Może znalazło by się kilku posiadaczy Abit’a którzy podali by swoje wyniki z SuperPI 8M? Chciałbym zobaczyć jak mój stary winchester wypada na tle nowszych modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WARIATH Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) a co do biosa - to tak własnie zrobiłem - tylko się zastanawiałem czemu nie działa to automatyczne. 1707563[/snapback] Po ściągnięciu nowego FlashMenu 1.38 można zflashować automatycznie. Edytowane 19 Października 2005 przez WARIATH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Po ściągnięciu nowego FlashMenu 1.38 można zflashować automatycznie. 1707811[/snapback] robiłem to - cały czas miałem to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Witam Może znalazło by się kilku posiadaczy Abit’a którzy podali by swoje wyniki z SuperPI 8M? Chciałbym zobaczyć jak mój stary winchester wypada na tle nowszych modeli. 1707746[/snapback] Masz temat o superpi..tyle ze 16m...moj czas to 11:43 :) Ps...unikaj połówkowych dzielnikow gdyz możesz mieć wydajność pamięci gorszą nawet niż na mnozniku 8 :P Edytowane 19 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Ps...unikaj połówkowych dzielnikow gdyz możesz mieć wydajność pamięci gorszą nawet niż na mnozniku 8 :P 1708269[/snapback] tez to chcialem napisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 robiłem to - cały czas miałem to samo 1708005[/snapback] Ściagnij bios ze strony producenta i w menu flash menu weź update from file... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Mam pytanie :] Napewno ktoś z Was ma na tej płycie zamontowanego frezerka 64 :> Jak jest zamontowany na niej to w którą strone wyrzuca ciepłe powietrze? W strone zasiłki czy tyłu obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Zwyrkły freezer 64 wyrzuca w strone zasilacza.. Freezer64 pro wyrzuca w strona tyłu obudowy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Freezer64: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Zwyrkły freezer 64 wyrzuca w strone zasilacza.. Freezer64 pro wyrzuca w strona tyłu obudowy.. 1708736[/snapback] Freezer64: 1708744[/snapback] Dzięki za szybkie odpowiedzi B) Wydaje mi się że lepiej wtedy brać tego pro, a jak jeszcze okaże się wydajniejszy to już wogóle kosa B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Ściagnij bios ze strony producenta i w menu flash menu weź update from file... 1708375[/snapback] przecież napisałem już jakiś czas temu że to zrobiłem a co do biosa - to tak własnie zrobiłem - tylko się zastanawiałem czemu nie działa to automatyczne. 1707563[/snapback] Freezer64 pro wyrzuca w strona tyłu obudowy.. 1708736[/snapback] kurcze.. szkoda że o tym nie wiedziałem - bym sobie pro kupił edit: ale ich to chyba w polsce nie ma - nie?? przynajmniej w polskim internecie na google nic na ich temat nie znazlałem Edytowane 19 Października 2005 przez margielm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 przecież napisałem już jakiś czas temu że to zrobiłem kurcze.. szkoda że o tym nie wiedziałem - bym sobie pro kupił edit: ale ich to chyba w polsce nie ma - nie?? przynajmniej w polskim internecie na google nic na ich temat nie znazlałem 1708818[/snapback] ja też nie widziałem freezera pro na a64, jest na intela: http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79&disc= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Na allegro jest Freezer 64 Edytowane 19 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) Na allegro jest 1708917[/snapback] faktycznie i ma o dwie więcej heatpipey więcej od 64, ciekawe o ile procent jest wydajniejszy edit: dostałem odpowiedź z abita: Witam, Temperatura System jest wynikiem odczytu sensora umieszczonego na płycie, zdecydowanie nie jest to temperatura chipsetu. W zależności od modelu i miejsca w któym sensor został zainstalowany (są to różne lokacje w przypadku różnych modeli płyt) elementy te mogą wskazywać nieco odmienne poziomy temperatur, generalnie odczyt ma pomóc w ewentualnym diagnozowaniu problemów z przepływem powietrza w obudowie. W przypadku płyty AN8 czujnik zainstalowano w okolicach złącza DIMM4, w rogu płyty (element RT2), dla otwartej obudowy temperatura powinna mieścić się w zakresie 25-35C, przy zamkniętej 30-45C, jeśli przekracza ten pułap, warto przyjrzeć się, czy przepływ powietrza w obudowie nie jest zakłócony ułożeniem kabli i komponentów. Pozdrawiam, Grzegorz Morgiel Naprawy serwisowe (RMA) ABIT Computer Corp., Przedstawicielstwo w Polsce e-mail: rma_poland@abit.com.tw edit2 - ja pierdziele - ale jazda, właśnie to zobaczyłem Ja mam na nazwisko Margiel, a ten koleś z Abita - Morgiel :) Edytowane 20 Października 2005 przez margielm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aduke Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) MAM DUŻY PROBLEM. Już w tym topicu napisałem że ładnie kręce na tej płycie, bo kręciłem Hynix-d43 na 2-2-2-5 1t 3,2 v. Śmiałem sie z tych co na zagranicznych forach mowili o niemoznosci płyty na 1t... A teraz nawet na 3-4-4-8 nie moge ustawić 2t !!! na 400 ale jak ustawie na 333 to idzie normalnie, lol ale ja chce 400. Wcześniej wszytko chodziło dlaczego teraz nie ? Jak było ok to na biosie 17 podkrecałem,teraz znowu na 17 i jzu nie dzila update dalem na 18 i tez nie dziala.ustawienia w biosie byly takie same... Ale wymieniłem dysk ata na sata (gdy sie dalo podkrecac mialem wyłaczone sata w biosie, bo po co do dysky ata) samsung 2004c 200 GB i od tego czasu nei chodzi... :( Co ma zrobić ? Pomocy !!! Bo sprzedam tą płyte !!! Sam sprobuje jeszcze wylaczyc sata w biosie jeszcze raz sprawdzic czy moja teoria potwierdza sie w 100%. Wiem na pewno ze to od czasu keidy wymienilem stary dysk na nowy... :< Kaszna normalnie Co o tym sądzicie ? Edytowane 21 Października 2005 przez Aduke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Jak będziesz sprzedawał - zawiadom ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 @Aduke..ktos tu juz mial taki problem..podlacz dysk do gnizda SATA 3 lub 4 bo ponoc 1 i 2 nie maja zablokowanej jakiejs tam czestotliwosci (cos podobnego jak blokada pci/agp .. lub jej brak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aduke Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Hmn już prubowałem ze zmianą złączy. Przełaczałem na 1,2,3 i 4 i nic to nie dało. W opcjach ramu moge tylko ustawić Auto... bo inaczej kompa nie wystartuje. Wyłaczyłem kontorlery do sata i też nei pomogło. Już kurde sam nie wiem co jest :( Może płyta jest bliska śmierci :< Pomożcie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Czemu ci nie startuje jak nie masz na AUTO ?? Moze to pamieci ci siadaja... Podlacz jakis dysk ATA i zobacz czy dalej sie nei kreci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 wiesz co, mam taki sam dysk co ty, i problemu takiego nie ma... co prawda ramy się podkręciły b. kiepsko - i chyba sprawdze tą zmiane zlącza na 3,4 :) no ale działa mi wszystko ok. wiec to na pewno nie dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...