Skocz do zawartości
Paszczu

Ukradli mi kompa :(

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się podzielić z wami moim smutkiem - w poniedziałek z samego rana jak wyszedłem na zajęcia włamano mi się do mieszkania i wyniesiono m. in. komputer :cry: :cry: :cry:

Jestem na drugim roku informatyki, wiec trudno będzie... przynajmniej do czasu aż nie skombinuję nic zastępczego :cry: .

Żegnaj kłejku, żegnaj prawie roczna e-korespondencjo, żegnaj GG, straciłem pracę z Archtektury komputerów, którą miałem oddać dzisiaj :twisted:. Żegnajcie projekty w autocadzie i wszystko co zrobiłem na zajęciach w tym semestrze... I moja obudowa, którą zacząłem już modyfikować i miałem zamiar to kontynuować.

Mogę również wam wszystkim powiedzieć - żegnajcie (no, będę tu wpadał od kumpla i z uczelni). Może trochę przynudzam, ale czułem taką potrzebę żeby się tym podzielić. Z ubezpieczenia wypłacą mi za kompa tyle, że conajwyżej będę mógł sobie kupić dobre sanki (w końcu zima idzie).Mój podpis jest już jak wiadomo nieaktualny. A może wam się coś takiego przytrafiło??? Piszcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thnx. Co do złodzieji to były to jakieś gnojki (sąsiadka widziała przez judasza i zadzwoniła na policję ale bała się wyjść - w sumie to się nie dziwię bo solinde drewniane drzwi wyważyli z bara lub kopa rozpędzając się przedtem z półpiętra) i sądzę że komp już leży rozmontowany :( Na szczęście zgubili rachunek za paliwo (stacja BP z telewizją przemysłową :) więc jak policji będzie się chciało to i tak ich złapią - ale czy będzie im się chciało ruszyć to wątpię. Ze stratą kompa już się pogodziłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie ma szans..Zazwyczaj obudowa jest wyrzucana ...Reszta jest handlowana na czesci . Zaloze sie ze złodzieje nie beda sobie robic lipy i sprzedawac czegos tak znacznego w całosci....Ale sprobuj zrobic tak jak radzi kolega Dr_Zoidberg.Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuje. Wiem co to jest stracic dane z dysku - to chyba nawet gorsze niż strata kompa. Ja na szczęście nie straciłem wszystkich danych, bo mnie akurat dysk wysiadł, ale odzyskałem trochę jego zawartości. Przypomniałęś mi, żeby zrobić backup danych na dysku.

Antywłamaniowe drzwi to jedndnak opłacalny wydatek (a szkoda mi było kasy :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuje... tymbardziej że na dysku miałeś dość istotne dane a nie savey od Diablo2. Wiesz, nie wiem czy w innych miastach ale coś mam wrażenie ze w Łodzi jakoś szczególnie sporo osób pada ofiarami takich przypadków... Wiem cos o tym bo sporo czasu spedziłem w tym mieście i nadal tam studiuję. 4 Tyg. temu ktoś przed szkołą włamał mi się do samochodu i próbował wyjąć radio. Na moje szczęście poprzedni właściciel (też łodzianin :) bardzo solidnie się zabezpieczył. W sumie to zrobił to tak solidnie że sam miałem poważny problem z wyjęciem tego radia (w sumie to tak średnio licząc zajeło mi to 2,5 godziny). Poniosłem wtedy niewielkie straty bo w zasadzie straciłem tylko bardzo starą bluze i tak samo wiekową kurtke. Koledze tydzień temu zakoszono lusterka zewnetrzne. Precyzyjna robota, nawet alarm sie nie włączył...

Co śmieszniejsze ... kilka dni temu, facet kupił u nas firmie komputer... Mieszka w łodzi i zdążył tylko wynieść pudełka do domu ... po przyjściu samochody już nie było.....

Troche dziwne to miasto ... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, dziwne - w piątkową noc obrobiono garaże przy moim osiedlu w liczbie OSIEMNASTU (!). Ciekawe ilu było złodziei :) Poginęły radia, rowery narty, opony i różne takie rzeczy co można w garażu przechowywać.

Dlatego rower trzymam w domu. U mnie byli tacy złodzieje że ukradli 3x24 choinki. Sam sadziłem i się wqurwiłem nieprzeciętnie. Polcja rozłożyła bezradnie ręce. Teraz to jak słysze, lub widzę kogokolwiek (wszystko jest pozamykane więc jedyną możliwością wejścia jest przejście przez płot) na podwórku to strzelam z wiatrówki :twisted: (to odstrasza każdego), oraz zainstalowałem fotokomórki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuje...

Marne raczej szanse na odzyskanie kompa, zapewne juz sprzedany na czesci , nawet jak ich dorwa to hdd zapewne bedzie juz czysty, a reszta sprzedana do nieznanych osób itd..

Choć wątpie aby ich dorwali ... do tego POLICJA to #$%&**

Jak mi auto na podwórku obrobili złodzieje (akurat pracowałem wtedy w niemczech i przyjechałem dwa dni po) to policja przyszła(na drugi dzień z rana) i powiedziała ze ślady są zatarte i nie ma sensu spisywać protokołu, straty ok . 1000 pln .. :twisted: :twisted: (gnoje maja obowiazek, ale jak przyjechalem to juz po "ptokach" )

A potem czytam w gazecie ze ten posterunek z którego ci Policjanci przyjechali pod który podlegam to mają najwiekszą wykrywalnośc ok. 95% :D !!!!! QFA zapewne maja wykrywalnośc taka ponieważ spisują protokoły gdy zlodziej sam się zgłosi lub gdy od razu wiedzą kto to zrobił...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego rower trzymam w domu. U mnie byli tacy złodzieje że ukradli 3x24 choinki. Sam sadziłem i się wqurwiłem nieprzeciętnie. Polcja rozłożyła bezradnie ręce. Teraz to jak słysze, lub widzę kogokolwiek (wszystko jest pozamykane więc jedyną możliwością wejścia jest przejście przez płot)  na podwórku to strzelam z wiatrówki  :twisted:  (to odstrasza każdego), oraz zainstalowałem fotokomórki.

Jednak nie ma to jak wiatrowka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Djacie spokój - widok straszny - zamek rozpieprzony!! Jak tam z Paszczem dotarłem to akurat policyjny piesek wonchał podłogę. Jak ja straciłem kompa to miałem szanse na odzyskanie, a on niestety tego nie ma :( Bez szans - jedyne co mu zostało to insiurens :( Kibel :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje wyrazy wspolczucia.

BTW czy istnieje mozliwos coznakowania swego sprzetu? np policja znakuje rowery specjalnym flamastrem i oznaczonym przez ciebie miejscu, a moze to samo zastosowac na kompie?

jest jeszcze lepszy pomysl tak sie robi z workami z pieniedzmi z bankow - jak otwiera osoba niepowolana to wsrodku wybucha ladunek z tuszem i pieniazki sa nieuzyteczne.. moze zrobic tak z kompem - jak niepowolana osoba to odrobina C4:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Współczuje ci bo tesh mi kiedyś ukradli kompa miałem tam wtedy 20gb róznych śmieci..... I tesh sie zdenerwowałem nietyle że ukradli mi kompa ale że dysku jush niemam :( ty to masz wogule nie zaciekawie bo miałeś na dysku rózne prace itd.....................

ŚMIERĆ ZŁODZIEJOM KOMPUTERÓW a wszczegulności dysków twardych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi ukradli kiedys tylko walkmana, ale tak sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilem , ze jakbym wiedzial kto to swiec Panie nad jego dusza. Wlasnie sie zastanawiam jaka wiatrowke kupic: o wiekszej predkosci poczatkowej (ok. 260-300m/s) na srut 4,5mm czy o mniejszej predkosci poczatkowej (210m/s) ale za to wiekszy kaliber 5,5mm.

chyba bardziej boli 5,5mm ;). A to dlatego ze mialem kiedys intruzow na ogrodku w nocy, a kiedy indziej zozbili mi szybe od strony ogrodka s<span style="color:red;">[ciach!]</span>iele. Mowie wam jak dorwe to im nogi z [gluteus maximus] powyrywam.

p.s. jak mnie kiedys nie bylo w domu to sie wkradl taki jeden i rodzicom chcial kase rabnac (ok 4000zl), mial juz ja w kieszeni, tylko mial pecha bo sie spotkal na korytarzu z moim ojcem, ktory mu przestawil z deczka szczeke (drutowanie) :twisted: , a i tak bedzie mial sprawe w sadzie za wlamanie i kradziez (ta szczeke uznali za obrone konieczna bo ojciec ma juz pod 60-tke :twisted: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczere współczucia.  :( 

A może sami zorganizujemy jakąś drużynę do zwlaczanie kradzieży kompów: Zero litości zero tolerancji - będziemy im obcinać ręce albo coś podobnego  :wink:

Ja bym proponował nie kupować po okazyjnych cenach :o gdyby ludzie od nich nie kupowali to nie mieliby po co kraść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:? Szczere kondolencje ... Pomyślałeś skąd te gnoje wiedziały że masz komputer ? przecierz włamu nierobi się od tak trzeba wiedzieć co można ukraść. Szanse znalezienia złodzieji jednak są, rachunek [najlepej sprawdz sam na CPN-ie] no i może bedą chcieli popchnąć całego kompa takiego jakiego ukradli ...

Nie poddawaj sie :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi