Skocz do zawartości
djluck

Zrywa Polaczenie Neo

Rekomendowane odpowiedzi

@pepek0206 niemożliwe ;)

@amad, dobra, jak masz 3 metry kiepskiego kabla a 30 metrów kiepskiego kabla to ma zapewne znaczenie :)...w każdym razie większość problemów ze zrywaniem połaczenia jest spowodowanych błędną instalacją zestawu lub użyciem swojego kabla telefonicznego. A najlepsza zavbawa jest jak dzwoni klient i w słuchawce słychać jak modem się synchronizuje...albo jak szumi na maxa a klient twierdzi ze gada z debilem i wszystko ma podłączone ok :/

Najgorzej jak dzwonią ludzie z problemem ze nie dziala im net albo rozłącza a mają śmiesznie podłączone (coś wisi na drutach, albo rozdzielacz jest włączony do telefonu a modem do rozdzielacza) i potem mają pretensje ze nie działa bo wczesniej wszystko było ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie. co 24 godziny od rozpoczęcia połączenia. Czyli jeśli połączysz sie o 16-tej to za 24 godziny nastąpi rozłączenie.

link --> http://shider.net/AutoConnect/

instaluje sie obok. stery od sagema, tworzysz połączenie a autoconnect bedzie je automatycznie wybieral i ponawiał połączenie jeśli zostanie przerwane

Mam problem z tym autoconnect'em. Do tej pory łączyłem się neo poprzez soft dołączony do modemu Sagema.

Bez usuwania softu zainstalowałem Autoconnect'a. Wykrywa skofigurowane połączenie Neo (także dial-up TePsy kiedyż używany) ale wyświetla komunikat u błędnym haśle. Wpisałem to hasło do autoconnect'a i nadal jest to samo. A to samo hasło w sofcie Sagema działa bez problemu :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@andyN --> wyrzuć ten soft od TP i zainstaluj wszystko według tego ---> http://turbokrecik.info/index.php?go=71

wtedy napewno autoconnect będzie działał bez problemu. Aha to połączenie dial-up też możesz usuńąć bo autoconnect będzie je wykrywał, jeśli nie chcesz to poprostu w autoconnect'cie wybierzesz, które z połączeń ma być jako domyślnie wybierane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywal wszystkie połaczenia i soft od tp (jak można było tego używać o_O). Potem kreator nowego połączenia i:

-połącz z internetem

-konfiguruj moje połączenie ręcznie

-użyj modemu telefonicznego

-nazwa usługodawcy np neostrada

-nr telefonu *

-potem login i hasło

Przy instalacji sterów z płyty (sagem) jest juz tworzone takie połączenie - Internet ADSL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak odinstalowales tylko neostrade TP to nie ma sensu przeinstalowywac sterów do sagema. Wtedy wystarczy stworzyc nowe połaczenie w połączeniach sieciowych według wzoru. Chyba ze sterowniki juz odinstalowałeś to na płycie w drivers/sagem800 odpalasz setup i zainstaluje ci stery + połączenie. Potem instalujesz autoconnecta i odpalasz program on wykrywa połązcenie dial-up i ty mó mówisz OK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co wam Autoconnect do czegokolwiek? :huh:

Wchodzicie we wlasciwosci polaczenia, tam ustawiacie ponowne laczenie po rozlaczeniu po 5 sekundach, ilosc prob na 99 i jazda :D

1659005[/snapback]

np. na zliczanie ilości pobranych danych bo na neo licznik na stronie nie zawsze można liczyć i nie zawsze chce się na infolinie dzwonić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

isteniej mozliwosc ze jest to wina instalacji telefonicznej u mnie. jak podnosze sluchawke to straszne szumy sa w telefonie. Telefon swoje juz przezyl wiec wzialem drugi i nadal to samo. Dzis mieli testowac linie, zaraz dzwonie i pytam co i jak. Jesli wszystko ok to mowie ze sa starszne szumy w telefonie i niech przysylaja kogos. Wczoraj takze te szumy uslyszal koles z ktorym gadalem na ich lini i mowi ze to moze byc przyczyna.

Edit:

no i test lini wyszedl oki :mur:

CRC: 1

Margin: 35

ATT: 9

Powiedzialem o szumach mowi ze mam potestowac jeszcze troche moze dojdzie do siebie :angry: Jak nadal to samo to mam zadzwonic. Chyba juz 30 raz :|

Edytowane przez djluck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam odstawowe pytanie jak daleko orientacyjnie jestes od centrali czy modem jest wlaczony bezposrednioo w linie bez zadnych dodatkowych alarmow itp..

oraz czy niema jakis aparatow bez filtra(roizlaczanie w trakcie polaczenia) na dodatek czy nie masz w gniazdkach zalozonych kondensatorow itp itp ... a najwazniejsze nie sluchaj fachowcow z info bo wiecej popsuja niz pomoga

byly przacownik tpsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co sie orientuje do centrali mam gdzies max 2 km.

modem jest podpiety bezposrednio pod linie na 6 m kablu.

telefon jest z filtrem zalozonym przy gnazdku i pozniej kabelek idzie do telefonu.

co do kondensatorow to nie wiem bo nie bede gniazdka otwieral ;)

dzieki za porady ale jak zrywa tak zrywa :(

postanowilem ze zrobie 2 screeny z configa. ktos mowil ze CRC musi wynosic 0 a ja mam 1.

http://www.clubdj.pl/files/other/neostrada1.jpg

http://www.clubdj.pl/files/other/neostrada2.jpg

Jak juz mowilem kabel wymienilem. Niestety nic nie pomoglo :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszperaj w internecie i sprawdź CRC. Powinno być 0 ale jajlepiej jak masz z 3-5 :) Jak bedziesz tyle mial to dzwon na 9393 i powiedz ze masz takie CRC, prawdopodobnie wyslą Ci montera liniowego. Ale najlepiej zadzwoń jeszcze na 102 102 z tym CRC, pewnie beda chcieli testowac linie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to nie działa :?

1669154[/snapback]

Wywal laczydelko Tepsy, jesli je masz. Jesli nie masz, to usun obecne polaczenie i stworz nowe (dial-up, numer telefonu *, login i haslo od Neo) - wtedy powinienes miec mozliwosc dlubania we wlasciwosciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monter mial byc o godzinie 12. o godzinie 10 telefon i mowi mi ze cos tam na centrali zle bylo...ble ble ble no i pyta czy moze byc pozniej ;) ku memu zdziwnieniu przybyl pare minut po 11, pokazalem mu te screeny i mowilem ze zrywa, ze zmienialem kabel itd. W sumie moze byl u mnie 2 minuty. Od kad polaczylem sie z netem rano tak smiga do teraz, wiec pobilem nowy rekord od chyba pol roku :P Mam nadzieje ze juz wszystko bedzie smigac poprawnie i dziekuje za odpowiedzi w tym temacie :)

p.s. jesli komus zrywa te polaczenie nadal dzwoncie na ta ich linie do poki tego nie zrobia... ja czasami sie darlem do sluchawy ale bylo warto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrozumcie tych na infolini, ich procedura jest taka: najpierw p[rzez tel sprawdzaja czy wszystko jest dobrze podaczone i czy jest prawidlowo skonfigurowane, pozniej wysylaja zgloszenie na centrale (ZP/.../...) jak jest odpowiedz to wtedy albo jest monter albo dziala net. Zrozumcie ich musza to robic bo jakby na kazde zgloszenie wysylai monterow to musieliby miec na co drugiego uzytkownika montera - to jest nie realne. A szczerze mowiac 90% przypadkow nie dzialania neo jest po stronie klientow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a) infolinia jest po to zeby zbierac zjeby od klientow za TP i zeby byc lacznikiem miedzy klientem a komorkami TP.

B) zjeby zbieramy za to ze TP nie ma swoich monterow ktorych sle do kluientow :/

Sam doskonale rozumiem klientow TP, bo jak neo sie psuje i monter nie przychodzi po 3 razy albo jest umawiany za 20 dni to jest smiechu warte :lol:Niekompetentnych przekwalifikowanych pracownikow TPSA pozostawiam bez komentarza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi