beavisek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Ostatnio zauważyłem że mój wentyaltor na procku (1600xp) jest najgłośniejszym elementem w budzie. Ma prawie 5000 obr/min- to jest jakis szajsowaty cooler master! Denerwujące to jest zwłaszacza w nocy :x Mam prosbe zebyscie podali mi pare sprawdzonych modeli coolerków zebym wiedzial co wziażc w sklepie czy na allegro:) I prośba :) Nie odsyłąjcie mnie na SZUKAJ bo tam znajduje raczej jakies wypasione coolery do wyciskania potów z procka. Poza tym co chwile sie ukazują nowe modele! Dlatego chciałbym ajkieś nowe propozycje :) Interesują mnie tanie, ciche ale dobre wentylatory :) I nie moze być za wysoki bo mam b.blisko zasialcz nad prockiem. Dobre są te titany. Podobają mi się. Z gory dzieki za odpowiedzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 1. Zmień obudowę (wyrzuć zasilacz na zewnątrz). Zasilacz niema prawa być nad procesorem !!! 2. Mimo wszystko SZUKAJ :) I jak już znajdziesz to wejdź na odnośnik to testów porównawczych coolerów. 3. A jeśli idzie o ciszę to wiesz ..... pomyśl nad WaterCooling, ale ciiii :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 zobacz taki http://www.arctic-cooling.com/arctic_e.html mam wersje pro tc z regulacja obrotow dioda termiczna jest bardzo cichy i radzi sobie z prockiem jak w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Titany sa rzeczywiscie bardzo dobre i niezbyt drogie. Nie kupuj tylko zandego coolera z termistorem. To sie raczej nie sprawdza w cichej pracy. Juz lepiej zeby cooler mial przelacznik obrotow tak jak V7+. Alternatywa zas dla V7+ (ba bardzo drogi) jest chlodzenie wodne z firmy CPC. zobacz tutaj Chlodzenie to jest bardzo proste w montazu, bardzo tanie jak na WC i na pewno wydajniejsze od V7+ a do tego cisza zupelna. Sam sie nad tym zastanawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 moze najpierw wymien wentylator na wiekszy - skoro chodzi tylko o halas generowny przez wentylator - wiekszy jest wolniejszy i wydajniejszy (mozna dodakowo spowolnic) masz adresy jak zrobic fajne przejsciowki http://www.filestorm.de/workshop/fanad.html http://www.overclockers.com/tips943/ o zasilaczu juz ktos mowil - najlepiej wywierc 4 otworki w tej sciance co wychodza kable o takim samym rozstawie co sa teraz wykozystywane do przykrecenia, wywalisz zasilacz na zewnatrz budy (kablami do srodka) i przykrecisz od srodka a co do cichych coolerow do Athlonow - wszelkiej masci Zalmany puszczone w trybie SILENT np http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...nps6000alCu.htm podobno na allegro chodza po 100zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 jezeli chcesh cisze to moze zrob to co radzi Kaeres kup WC z firmy CPC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 NIE KUPUJ WC Z CPC. Poczytaj na forum zrozumiesz dlaczego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 NIE KUPUJ WC Z CPC. Poczytaj na forum zrozumiesz dlaczego... nie chce zadnego na razie zadnego WC. Z reszta jak bym bral to wolałbym coś lepszego=droższego! :) Jaki polecasz cooler tani i cichy? dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Jak tani i cichy to raczej Titan, ew. skrecony na 2500 obr/min. Albo V7 z droższych rzeczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Jak tani i cichy to raczej Titan, ew. skrecony na 2500 obr/min. Albo V7 z droższych rzeczy... A konkretnie jaki titan? Bo jest tyle tych modeli ! Pamietam ze kiedys zastanaiwlaes sie nad ttc-cu5tb za 65zł. Dobry jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Ja tam instalowałem zawsze ten podstawowy za 35zł i do wszystkiego wystarczał. Każdy droższy, szczególnie z miedzią powinien być lepszy.... Zresztą powiem Ci, że ostatnio przerabiałem taki temat. Opcja szukaj się kłania. Dokładnie szukałem chłodzenia do 100zł pod Socket 462. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Ja tam instalowałem zawsze ten podstawowy za 35zł i do wszystkiego wystarczał. Każdy droższy, szczególnie z miedzią powinien być lepszy.... Zresztą powiem Ci, że ostatnio przerabiałem taki temat. Opcja szukaj się kłania. Dokładnie szukałem chłodzenia do 100zł pod Socket 462. Ten za 35 zł był w miare cichy? Jakie ma oznaczenie ten tani titan? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Ja tam instalowałem zawsze ten podstawowy za 35zł i do wszystkiego wystarczał. Każdy droższy, szczególnie z miedzią powinien być lepszy.... Zresztą powiem Ci, że ostatnio przerabiałem taki temat. Opcja szukaj się kłania. Dokładnie szukałem chłodzenia do 100zł pod Socket 462. moze byc ten? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8467046 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Jeżeli to ten ze zdjęcia to chyba nie. Bo Titan jest bardziej "błyszczący" => ma idelanie równą powierzchnie styku z procesorem (można się przejrzec), a ten mi bardziej przypomina Minta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beavisek Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Jeżeli to ten ze zdjęcia to chyba nie. Bo Titan jest bardziej "błyszczący" => ma idelanie równą powierzchnie styku z procesorem (można się przejrzec), a ten mi bardziej przypomina Minta... dzieki za zainteresowanie. Ale generalnie do titan ttc-d5tb chyba nie ma wiekszych zastrzezen i na pewno bedzie lepszy od mojego glosnego colorfulla! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Tez szukalem dobrego coolera i znalazlem. Volcano 7+ Jezeli nie lubisz halasu, dajesz na LOW i w dalszym ciagu masz jeden z najwydajniejszych coolerkooff. W kazdej chwili mozesz go dac na Medium, nie mowiac o High. Lepsza jest swiadomosc ze zawsze masz zapas w mocy. Co do ceny... coz... jakosc ma swoja cene ale mysle ze warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Tylko, że dla mnie Volcano 7+ jest znośny tylko na LOW. Chyba, że mam słuchawki na uszach :wink: Pozatym jest drogi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 a co myslicie o tym: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2946 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4462 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 a co myslicie o tym: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2946 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4462 a do jakiego procka :?: 1. jest denny - niby cichy ale w nocy slychac (wiem od dwoch osob) i do tego slaby przplyw powietrza BLEEEEE 2. jest OK o ile nie przeszkadza Tobie halas - jak przeszkadza to sobie go mozesz darowac - chyba ze troche przy nim podlubiesz - zmiana wentylatora na 80x80x25, zrobienie przelacznika na 12V i np 8V itd to o nich mysle - moze inni maja inne zdanie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Jak tani i cichy to raczej Titan, ew. skrecony na 2500 obr/min. Albo V7 z droższych rzeczy... A konkretnie jaki titan? Bo jest tyle tych modeli ! Pamietam ze kiedys zastanaiwlaes sie nad ttc-cu5tb za 65zł. Dobry jest? Titan 5TB o bardzo głosny cooler. Nie wiem czemu nazywają go cichym ... Przy stnadardowych 3300obr hałąs przypomina włączoną suszarkę ;) Zdjęcie grilla nic nie pomaga. Dopiero po obniżeniu obrotów do 2400 stał się znośny ale super cichy nie jest ... A przy 3300obr to jest SUPer głosny ... No chyba ze chodzi o to że jest cichyszy od odkurzacza ;) Tu się zgadzam odkurzacz jest sporo głośniejszy wiec w porównaniu z odkurzaczem jest oj super cichy ;) ;) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Titan 5TB o bardzo głosny cooler. Nie wiem czemu nazywają go cichym ... Przy stnadardowych 3300obr hałąs przypomina włączoną suszarkę ;) ... suszarke to przypominaja wentylatory z Volcano 7 - pamietam jak robilem doswiadczenie i podgrzewalem (wlasciwie to kuzyn to robil bo to byl jego komp) ten termistorek ... zapalniczka 8O ale widze ze kolega nie slyszal Delty 7000rpm - to jest dopiero "mile" doznanie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Ja bym złożył wodne ale jeśli to ma być witr to V7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Jak masz kasę i chcesz koniecznie wentyl to weź sobie Volcano + fanmate i bedzie wydajnie i cicho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 kasy nie chce mi sie wydawac bo procek mi sie nie grzeje aktualnie nie podkrecany na radiatorze aluminiowym +lusterko z niezbyt gestym ozebrowaniem i wentylem 2570obr/min ma 37 stopni. co do tych dwoch to zastanawialem sie ktory jest lepszy (radiator) pod wzgledem przewodnictwa cieplnego oba maja podobne ozebrowanie ten drugi ma podkladke miedziana (jak sie nie myle 30x30) a roznice 2 st widac dopiero przy podkladce 50x50 czyli ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ten 1 (ten z lozyskiem magnetycznym) wentyl odrzucic dorzucic plytke miedziana (50) czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2 wyciagnac plytke (30) i wstawic (50) ale co zrobic z dziurami po srobkach ? mam PIII733 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kknd Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 jeszcze jedno mam zasilke blisko procesora chcem ja dac na zewnatrz obudowy, jak zrobic wiatrak ma on wyciagac (jak do tej pory) czy lepiej zeby wciagala powietrze ? dodam ze nie mam dodatkowych wiatrakow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 do xp 1600 styknie ci jakis titan za 50zeta cichy i nawet wydajny o ile nie chcesz krecic proca - jak wodne to najtaniej wlasnej roboty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 kup titana d5tb praktycznie bezglosny a napewno cichutki :lol: sam go mam (41-50 stopni celsjusza temp okojowa wysoka okolo 25) temp nie nadzwyczajna no ale to w koncu cooler za 35 pln pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Jak cicho i wydajnie to Arcitic Cooling Super Silent 2500! Mam taki. Jest cichutki i wydajny. Wiatrak 80X80 i spory radiator. Jak chcesz to moge ci go odsprzedac!!! Uzywany 3 miechy. Jak cos to wal na priv!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 VOLCANO 7+ ofcorsssssssss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 VOLCANO 7+ ofcorsssssssss ale to na pewno nie jest cichy cooler. Wiem, bo mam :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...