Gość mici Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 (edytowane) Witam Czy mój dysk(SATA) pracuje w odpowiednim trybie tzn UDMA 0 :shock: Edytowane 6 Września 2005 przez mici Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Witam Testowałeś wydajność dysku innymi programami? Dysk chodzi wolno (odczyt, zapis) ? Jeśli tak, możesz spróbować tej porady: Wejdź do rejestru, przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318. Tam znajdują sie dwa podklucze 0001 i 0002. W tych podkluczach kasujesz wartości MasterIdChecksum i SlaveIdChecksum. Po restarcie,dysk powinien pracować w najwyższym dostępnym trybie przesyłu danych. Rada z KomputerŚwiat - Ekspert U mojego kolegi ta rada zadziałała. Pozdrawiam, MBX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Witam Testowałeś wydajność dysku innymi programami? Dysk chodzi wolno (odczyt, zapis) ? Jeśli tak, możesz spróbować tej porady: Wejdź do rejestru, przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318. Tam znajdują sie dwa podklucze 0001 i 0002. W tych podkluczach kasujesz wartości MasterIdChecksum i SlaveIdChecksum. Po restarcie,dysk powinien pracować w najwyższym dostępnym trybie przesyłu danych. Rada z KomputerŚwiat - Ekspert U mojego kolegi ta rada zadziałała. Pozdrawiam, MBX 1636262[/snapback] Ale ta rada tyczy się dysków IDE :? ..nie wiem czy wiesz, ale tam jest napisane Slave I Master,, a czegoś takiego na sata nie ma :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mici Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Sandra pokazuje UDMA-7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...