Skocz do zawartości
Gość mici

Udma 0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Testowałeś wydajność dysku innymi programami?

Dysk chodzi wolno (odczyt, zapis) ?

Jeśli tak, możesz spróbować tej porady:

Wejdź do rejestru, przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318. Tam znajdują sie dwa podklucze 0001 i 0002. W tych podkluczach kasujesz wartości MasterIdChecksum i SlaveIdChecksum. Po restarcie,dysk powinien pracować w najwyższym dostępnym trybie przesyłu danych.

Rada z KomputerŚwiat - Ekspert

U mojego kolegi ta rada zadziałała.

Pozdrawiam,

MBX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Testowałeś wydajność dysku innymi programami?

Dysk chodzi wolno (odczyt, zapis) ?

Jeśli tak, możesz spróbować tej porady:

Wejdź do rejestru, przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318. Tam znajdują sie dwa podklucze 0001 i 0002. W tych podkluczach kasujesz wartości MasterIdChecksum i SlaveIdChecksum. Po restarcie,dysk powinien pracować w najwyższym dostępnym trybie przesyłu danych.

Rada z KomputerŚwiat - Ekspert

U mojego kolegi ta rada zadziałała.

Pozdrawiam,

MBX

1636262[/snapback]

Ale ta rada tyczy się dysków IDE :? ..nie wiem czy wiesz, ale tam jest napisane Slave I Master,, a czegoś takiego na sata nie ma :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi