Elektron Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Właśnie dziś mieli do mnie przyść ludzie z tepsy założyć mi Neostrade +, czekałem 3 tygodnie.Mieli być miedzy godz. 18-20 i o 19.50 telefon, że coś sie im spiepszyło i nie mogą przyjść dziś. KUR*A co za debile!!!!!!!!Powiedzieli że przyjdą najwcześniej za 2 tygodnie , mój satrszy sie tak wkórw**ł żę zrezygnował. ZAJERZYŁ SIĘ MAXYMALNIE!!!!!!!!I mam takie pytanko gdzie można zamówić jeszcze jakiegoś dobrego interneta??Mniej więcej w takich samych cenach itd.?????Ja też jestem [ciach :evil: ] po maxie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 jakie citty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Łorsoł:) (Warszawa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 przerabialem to stary :( ale ze znam moterka z mojej centrali to nie musialem czekac kolejnych 2 tygodni tylko 2 dni 2 flaszki :) btw. szkoda ze twoj ojciez zrezygnowal z NEO+ jest naprawde niezla; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Poprostu sie strasznie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>i*!!!!!!Wyszło by na to że czekał bym 6 tygodni.Ale jak nic nie znajde to pewnie wyjdzie na to że bede miał neo+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Mi jak zakladali SDI to czekalem ponad 4 tygodnie zanim dostana te terminale a jak dostali to musial bym czekac tydzien bo montezy terminy mieli zajete. Wiec stary sam wzial terminal i mialem internet tego samego dnia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatI Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Pamietam jak mi zakładali SDI mieli założyc dopiero za miesiąc ale tata kupił flaszki pojechał i założyli następnego dnia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Pamiętam jak mi zmieniali z neo na neo+ Było to samo..przychodzili chyba ze 3 razy (tzn. mieli przyjść). Czekałem ze 4 tygodnie, przyszedł koleś z tpsa, zadzwonił ode mnie na mój koszt oczywiście do centrali, powiedział: "Staszek odblokuj 512 na ten numer" Na odchodnym zostawił płytkę z oprogramowaniem "zainstalujecie se chłopaki..." i tyle go widziano. Trwało to ok. 10 min - miałem przejście z jednej taryfy na drugą za złotówkę. Ale jak słyszę że za coś takiego tpsa rząda 800 zeta to mi się to w pale nie mieści. Utwierdza mine to w przekonaniu że faktycznie na świecie są dwa kraje w których wszystko jest możliwe: USA i Polska :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 przerabialem to stary :( ale ze znam moterka z mojej centrali to nie musialem czekac kolejnych 2 tygodni tylko 2 dni 2 flaszki :) btw. szkoda ze twoj ojciez zrezygnowal z NEO+ jest naprawde niezla; Ta niezła buhaha ! Ja mam ją 3 miesiące i jakby z sumować czas jaki była niesprawna to wyjdzie 1 miesiąć ! Najdłuższa awarja jaką miałem to 11 dni ! A tak to po 2-3 dni na tydzień nie działa ! <span style="color:red;">[ciach!]</span>lona tpsa! Szukam teraz alternatywy ale znaleść niemoge :( . Jestem skazany na to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o albo modem :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 tez tak mam :( ale jak wochodze na DC i widze transfer 60-65 kb/s to mi przechodzi :) zreszta wystarczy looknac jak nie zawodna jest Neo :http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watki&group=pl.internet.komunikaty&year=2002&month=11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 Tele2 AsterCity Chello To z tych tanszych. Drozsze no to wiadomo IPartners, TDCInternet, Supermedia, ZigZag ale z tych to samemu napewno nie skorzystasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 ja tam mam ICP i nie narzekam. Ale neo... jest zajebista - qmpel zakladal - czekam chyba ze dwa miechy i w koncu ma. Jezeli chodzi o cierpliwosc - TPSA - najlepiej ja trenuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 tez tak mam :( ale jak wochodze na DC i widze transfer 60-65 kb/s to mi przechodzi :) zreszta wystarczy looknac jak nie zawodna jest Neo :http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watki&group=pl.internet.komunikaty&year=2002&month=11 To troche dziwne że masz tak dużo! Maksymalny transfer neostrady plus to 56 KB/S !. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 np. łącze 128 kbps - czyli 128 kilo bitów na sekundę 1 bajt = 8 bitów 1B = 8b czyli 128 kbps = 16 kBps 16 kbps - czyli 16 kilo bajtów na sekundę Neo ma 512= 16 kb/s * 4 czyli 64 kb/s ...trzeba jeszcze jednak pamietac o tzw. bicie stopu: Daje nam to: przy polaczeniach 8 bitow na bajt + bit stopu = 9 bitow. ale to juz zalezy od metody transmisji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 a ja od poltora miesiaca mam ping rzedu 800-1000 ms wiec zglosilem w usterkach. i co uslyszalem? ze to moze jest wina malej przepustowosci lacza i nic na to nie poradza. i szlag mnie trafil. rezygnuje z tego badziewia. przechodze na prywatnego dostawce. TPSA TO ZLODZIEJE I S<span style="color:red;">[ciach!]</span>YSYNY SMIERC TPSA ZYCZE IM TEGO Z CALEGO SERCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 29 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2002 a ja od poltora miesiaca mam ping rzedu 800-1000 ms wiec zglosilem w usterkach. i co uslyszalem? ze to moze jest wina malej przepustowosci lacza i nic na to nie poradza. i szlag mnie trafil. rezygnuje z tego badziewia. przechodze na prywatnego dostawce. TPSA TO ZLODZIEJE I S<span style="color:red;">[ciach!]</span>YSYNY SMIERC TPSA ZYCZE IM TEGO Z CALEGO SERCA Mocne słowa, ale popieram! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 a ja od poltora miesiaca mam ping rzedu 800-1000 ms wiec zglosilem w usterkach. i co uslyszalem? ze to moze jest wina malej przepustowosci lacza i nic na to nie poradza. i szlag mnie trafil. rezygnuje z tego badziewia. przechodze na prywatnego dostawce. TPSA TO ZLODZIEJE I S<span style="color:red;">[ciach!]</span>YSYNY SMIERC TPSA ZYCZE IM TEGO Z CALEGO SERCA zgadzam sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 ja tez czekalem na neo 2 tyg i po 2 zalozyli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Masz farta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 W Wawie polecam Astercity - mam 256Kb, jednak nie wiem dlaczego, ale chodzi mi na 100KB/s i więcej - to 256 to chyba minimum, czy coś w tym rodzaju - to samo jest w grach - pingi poniżej 100 i bez lagów - nawet w nowych grach. Raz miałem transfer 200KB/s przez cały czas ściągania pliku. Władcę pierścieni (1.1GB) ściągnąłem w dwa dni (w nocy wyłączam kompa), a mój kumpel z bloku obok ciągnie to przez Chello juz od tygodnia (a Chello ponoc ma 512Kb/s). Aster jest po prostu suuuper szybki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Mi zamontowali neo od ręki -tz. po wizycie w TP i podpisaniu umowy, dali modem i kazali zadzwonić pod odpowiedni nr. Transfer to 2Mb/s płacąc 266zł/miesiąc. Jeżeli o mnie chodzi to TPSA jest zaje&%sta :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Wszelkie przerwy to wiem nawet z czego wynikały - modem się "zawiesza" gdy ściąga się bardzo dużo.... wystarczy wyciągnąć go z prądu i podłączyć ponownie i już wszystko działa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 np. łącze 128 kbps - czyli 128 kilo bitów na sekundę 1 bajt = 8 bitów 1B = 8b czyli 128 kbps = 16 kBps 16 kbps - czyli 16 kilo bajtów na sekundę Neo ma 512= 16 kb/s * 4 czyli 64 kb/s ...trzeba jeszcze jednak pamietac o tzw. bicie stopu: Daje nam to: przy polaczeniach 8 bitow na bajt + bit stopu = 9 bitow. ale to juz zalezy od metody transmisji :) To sa 2 bity na Bajt jakis informacji innych. Wychodzi 10bitow =1Bajt, 256kb/s= 25,6kB/s. Nie jest tak? u mnie sie sprawdza w praktyce. :?: :?: :?: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 irnlg - nie jest tak :) Dzielis sobie kbit przez 9 i wtedy wychodzi max. teor. transf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 irnlg - nie jest tak :) Dzielis sobie kbit przez 9 i wtedy wychodzi max. teor. transf.Ok, nie bylem pewny tez. dzieki. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Ja czekałem na przyłączenie do sieci lan ok. 1 miesiąca!! Niby głupie okabkowanie, ale instalacja netu u mnie zbiegła się z przebudową sieci. Czekałem dość długo, ale było warto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 niemoge tego sluchac J[censored !]Ć TEPSE!!! jak mozna placici 800zl za instalke!! za to bym kompa mial, szukajcie u prywaciarzy i w malych firmach ja mam 256kb/s=max32KB/s ale place 80zl miesiecznie a za inst placilem 1 zl! jeszce z pocalowaniem w reke! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Tepsa do grobu i już! Mam wspomniane chello 256kbps które czasem działa jak 384 :) Cena jest dość wysoka bo 199zł/mies ale jezeli to nie stanowi problemu to warto. Jestem uzalezniony od i-netu wiec pamiętam dokładnie wszystkie awarie jakie miały miejsce. Jest to zazwyczaj brak netu na kilka godzin ~4 razy w miesiącu z powodu matki natury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 ja tam w sieci lan mialem tylko raz problem ktory trfal caly tydzien net chodzil niemilosiernie wolno (transfer 0,001kb/s WoW) ale tylko raz sie tak zdazylo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 irnlg - nie jest tak :) Dzielis sobie kbit przez 9 i wtedy wychodzi max. teor. transf. Przez 9?????? Zawsze myslałem ze przez 8 ale mozliwe ze się myliłem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...