zzzkuba Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Niedawno kupiłem procesor duron 900mhz na ebay.pl. Sprzedajacy miał 2 pozytywy wylicytowałem go za cene 61zł + 7zł za przesyłke. Wpłaciłem pieniadze na konto mija juz dwa tygodnie a procesora dalej nie ma. Sprzedajacy sie nie odzywa nie odpowiada na maile itp. Straciłem 68zł, co moge zrobić żeby odzyskac te pieniadze ewentualnie udupić tego oszusta. Czy na ebay.pl sa jakies lepsze zabzpieczenia niz na allegro (przed oszustami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 masz nauczke nie kupuj na e-bay.Na początku sobie s[pokojnie handlowano komentarzami to pozytyw o nczym nie świadczy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzkuba Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 a czy jest tam cos takiego jak program ochrony kupujacych jak na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) E bay dopiero od niedawna zaczął weryfikować sprzedających. Narazie ten serwis to porażka. Tyle hałasu i taki kniot próbowali nam wcisnąć:( BTW: Co to ma wspólnego z procesorami? Ten topic powinien być na podstawowych albo na oślej! Edytowane 11 Września 2005 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 niestety... czlowiek uczy sie na swoich bledach. Ja powiem tylko tyle, ze koles nacial mnie na 150zl ... ale ... poszedl siedziec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 niestety... czlowiek uczy sie na swoich bledach. Ja powiem tylko tyle, ze koles nacial mnie na 150zl ... ale ... poszedl siedziec :D 1644482[/snapback] to niezle, utrzymanie takiego patalacha w kryminale kosztuje wiecej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Na ebayu same wały odchodzą, więc nic dziwnego... A odzyskać kase - może być problem... Hmm... Dałoby sie od tych z tego ebaya wyczaić z jakiego on sie ip logował? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 to niezle, utrzymanie takiego patalacha w kryminale kosztuje wiecej.... 1644486[/snapback] czyli twoim zdaniem jak ukradne cos o wartosci 150 zl to nie powinienem ponosic odpowiedzialnosci ?? Prawo nie powinno dzialac wg bilansu zyskow i strat finansowych.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 (edytowane) Masz pecha... Uwazam, ze jak kupowac sprzet, to tylko w dobrych sklepach... Wtedy masz pewnosc i jakas tam namiastke satysfakcji... 61 zł za durona 900... :mur: :mur: :mur: Ja takiego kupilem daaaaawno temu od kolezki za 25 zlociszy... ;];];];] Edytowane 14 Września 2005 przez CH3RRY-JU!C3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 czyli twoim zdaniem jak ukradne cos o wartosci 150 zl to nie powinienem ponosic odpowiedzialnosci ?? Prawo nie powinno dzialac wg bilansu zyskow i strat finansowych.... 1644615[/snapback] tzn po pierwsze nie chce mi się wierzyc ze koles poszedl siedziec za 150 zeta..o ile mnie nie myli do 250 zeta jest niska szkodliwosc spoleczna a po drugie..nawet jesli poszedl siedziec to rzezcywiscie bezsensu troszke..bedzie zył jak król, wyleczy sie ze wszystkich chorób, zje kurczaka w niedziele na obiad :) powinny byc za takie cos roboty spoleczne (kopanie rowów, zamiastanie ulic itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Jak zwykle zaczynaja sie odpowiedzi nie na temat :wink: Co do e-baya - ludziki drogie, kupowanie przez POLSKIEGO e-baya od POLAKOW mija sie calkowicie z celem. Wszystko co tam maja, mozna bez problemu znalezc na allegro, swistaku czy gdziestam jeszcze. I jest to nasz rynek, jestesmy ubezpieczenie etc., etc. E-Baya uzywa sie tylko wtedy, gdy chce sie cos kupic, czego nie ma u nas i sprowadzic to sobie z zagranicy (tak jak np. ja robie). Bo wtedy placi sie paypalem ktory ma w sobie ubezpieczenie, a poza tym, nie oszukujmy sie - za granica jest wyzsza kultura sprzedazy niz u nas (50% sprzedajacych nie patrzy, zeby tylko kogos orznac). Ja kupowalem juz od niemca, anglika, fina oraz austriaka i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 powinny byc za takie cos roboty spoleczne (kopanie rowów, zamiastanie ulic itp) 1644716[/snapback] osobiscie obstaje za autostradami, az dziw bieze ze zaden polityk jeszcze tego do programu nie wlaczyl :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 1. Sprawe zgłaszasz pomocnemuandrzejowi (lol) czyli do obsługi jebaja 2. Idziesz na policje wraz z materiałem dowodowym (potwierdzenie wpłaty, dane konta na które wpłacałeś pieniądze itp. 3. Po kilku tygodniach zostajesz poinformowany że A) Niska szkodzliwość czyny (czy jakoś tak) B) Sprawa umożona. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...