Skocz do zawartości
zzzkuba

Kupiłem Procka Na Ebayu I Chyba Go Straciłem

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem procesor duron 900mhz na ebay.pl. Sprzedajacy miał 2 pozytywy wylicytowałem go za cene 61zł + 7zł za przesyłke. Wpłaciłem pieniadze na konto mija juz dwa tygodnie a procesora dalej nie ma. Sprzedajacy sie nie odzywa nie odpowiada na maile itp. Straciłem 68zł, co moge zrobić żeby odzyskac te pieniadze ewentualnie udupić tego oszusta. Czy na ebay.pl sa jakies lepsze zabzpieczenia niz na allegro (przed oszustami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E bay dopiero od niedawna zaczął weryfikować sprzedających. Narazie ten serwis to porażka. Tyle hałasu i taki kniot próbowali nam wcisnąć:(

BTW: Co to ma wspólnego z procesorami? Ten topic powinien być na podstawowych albo na oślej!

Edytowane przez ajsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to niezle, utrzymanie takiego patalacha w kryminale kosztuje wiecej....

1644486[/snapback]

czyli twoim zdaniem jak ukradne cos o wartosci 150 zl to nie powinienem ponosic odpowiedzialnosci ??

Prawo nie powinno dzialac wg bilansu zyskow i strat finansowych....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz pecha... Uwazam, ze jak kupowac sprzet, to tylko w dobrych sklepach... Wtedy masz pewnosc i jakas tam namiastke satysfakcji...

61 zł za durona 900... :mur: :mur: :mur: Ja takiego kupilem daaaaawno temu od kolezki za 25 zlociszy... ;];];];]

Edytowane przez CH3RRY-JU!C3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli twoim zdaniem jak ukradne cos o wartosci 150 zl to nie powinienem ponosic odpowiedzialnosci ??

Prawo nie powinno dzialac wg bilansu zyskow i strat finansowych....

1644615[/snapback]

tzn po pierwsze nie chce mi się wierzyc ze koles poszedl siedziec za 150 zeta..o ile mnie nie myli do 250 zeta jest niska szkodliwosc spoleczna

a po drugie..nawet jesli poszedl siedziec to rzezcywiscie bezsensu troszke..bedzie zył jak król, wyleczy sie ze wszystkich chorób, zje kurczaka w niedziele na obiad :) powinny byc za takie cos roboty spoleczne (kopanie rowów, zamiastanie ulic itp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle zaczynaja sie odpowiedzi nie na temat :wink:

Co do e-baya - ludziki drogie, kupowanie przez POLSKIEGO e-baya od POLAKOW mija sie calkowicie z celem. Wszystko co tam maja, mozna bez problemu znalezc na allegro, swistaku czy gdziestam jeszcze. I jest to nasz rynek, jestesmy ubezpieczenie etc., etc. E-Baya uzywa sie tylko wtedy, gdy chce sie cos kupic, czego nie ma u nas i sprowadzic to sobie z zagranicy (tak jak np. ja robie). Bo wtedy placi sie paypalem ktory ma w sobie ubezpieczenie, a poza tym, nie oszukujmy sie - za granica jest wyzsza kultura sprzedazy niz u nas (50% sprzedajacych nie patrzy, zeby tylko kogos orznac). Ja kupowalem juz od niemca, anglika, fina oraz austriaka i jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Sprawe zgłaszasz pomocnemuandrzejowi (lol) czyli do obsługi jebaja

2. Idziesz na policje wraz z materiałem dowodowym (potwierdzenie wpłaty, dane konta na które wpłacałeś pieniądze itp.

3. Po kilku tygodniach zostajesz poinformowany że

A) Niska szkodzliwość czyny (czy jakoś tak)

B) Sprawa umożona.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi