barteks2 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Witam! Zamierzam od października założyć sobie Neo 256. Który modem Neostrady jest lepszy: Thomson czy Sagem ? Pozdrawiam, barteks2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) Ja bym wybral sagema. Jest mniej czuly na jakosc linii, tzn tam gdzie thomson mruga to sagem jeszcze lapie synchro. W sagemie mozna sobie sprawdzac parametry linii(sygnal szum, tlumienie) w thomsonie nie. Jedynie trzeba zabezpieczac OBA przed burza bo nie wytrzymuja P.S. Jesli zamierzasz przedluzac kable, bo masz do kontaktu XXmetrow to lepiej wez modem ethernetowy a nie bedziesz pozniej plakal ze cie rozlacza Edytowane 13 Września 2005 przez roth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Dzięki za odpowiedź. Do kontaktu mam jakieś 0.5 m, więc nie będzie problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Ja bym brał ST330. Sam używam od ponad roku (modem z oferty Netii) i jestem zadowolony...Jak słysze sagem f@st 800 to mi ciarki przechodzą po plecach :) Ale w sumie i tak wszystko jedno który modem weźmiesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Mam jeszcze pytanie: czy przesyłkę od kuriera musi odebrać właściciel telefonu? A co z aktem własności lokalu? Też jest to wymagane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Kurier przyjeżdża z umową...więc sam się zastanów kto musi podpisać umowę... neostrade moze posiadac osoba która jest wlascicielem telefonu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 ja bym bral thompsona, mialem sagema i potrafilo mnie na nim przez pol dnia rozlaczac co 2 minuty, jednym slowem nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 miałem sagema przez 2 lata, a raczej 2, bo jeden nie wytrzymał burzy :D i dali mi drugi ;] ogólnie to lipa ale nawet router planet ADE-4110 ma czasami wieksze problemy z synchronizacja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 @Sparrov: problem w tym, że telefon jest na mojego dziadka, wiec bede musial mu tłumaczyć co podpisuje ;) II sprawa czy trzeba pokazywac akt wlasnosci lokalu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Witam! Zamierzam od października założyć sobie Neo 256. Który modem Neostrady jest lepszy: Thomson czy Sagem ? Pozdrawiam, barteks2 1646291[/snapback] Thomson mi wieszal win2k na 'ktorejs' wersji sterow , konczylo sie BSODem Sagem mial identyczne objawy jak Thomson z tym ze po podpieciu do USB 2.0 (ale to jest przeciez kompatybilne wstecz) kombinowalem se sterami i NIC, podlaczylem pod 1.0 o dziwo zaczelo dzialac :) USB 2.0 sprawne i dzialajace, bo jest podlaczony pod nie inny sprzet i dziala :mur: Magia Neostrady Nigdy telekomunie nie wybacze za to za zrezygnowali z neo+ :mur: :mur: :mur: :mur: , chyba im za dobrze dzialalo... Osobiscie nie bral bym zadnej z "tych zabawek" tylko Router ADSL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Nigdy telekomunie nie wybacze za to za zrezygnowali z neo+ :mur: :mur: :mur: :mur: , chyba im za dobrze dzialalo... 1647640[/snapback] Wręcz odwrotnie ;) Teraz przynejmniej dzielenie neostrady nie ma sensu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 (edytowane) Wręcz odwrotnie ;) Teraz przynejmniej dzielenie neostrady nie ma sensu :] 1647763[/snapback] Jak dla mnie moglby zostac limit i wogole, chodzi tylko o sposob podlaczenia, USB jest poprostu koszmarne :angry: , niemozna by tak ethernetem... Juz nie wspomne o tym ze zniknelo by 30% "zgloszen awarii" na infolinii... Mozna sobie we wlasnym zakresie podlaczyc Router ADSL... ale czy nie moglo by byc cos podobnego w standardzie ...MODEM ADSL z wyjsciem Eth.... , a koszty takie same. :mur: :-| :-| Edytowane 14 Września 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Dobra to ja się pochwalę doświadczeniami: :arrow: Sagem - miałem przez ponad rok, działał fantastycznie, bezproblemowo - nic nie zrywało, nie było problemów. działął z cFosem, był konfigurowany pod Linuxem - no różne rzeczy z nim robiłem. Ogólnie spoko maszynka... Po ponad roku mi się spalił i wymieniłem na Speedtoucha bo nie mieli na stanie Sagema. :arrow: SpeedTouch 330 - mam od ponad roku. Działa równie dobre - bez zacięć, miło ładnie i przyjemnie. Nie mam z nim żadnych problemów. Działa teraz na Linuxie, był konfigurowany w BSD oraz do pracy z Cfosem. Wszystko ładnie. Więc wg. mnie - nie ma znaczenia. Mogę tylko powiedzieć, że w systemach Linux/Unix - szybciej idzie chyba instalacja SpeedToucha. ALe może to tylko obiektywna opinia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 U mnie tez Speedtouch chodzi bez zarzutu... u sasiada Sagem :) Dwie rzeczy mi sie w Thomsonie bardziej podobaja: - wyglad - lampki sa bardziej wykorzystywane: dioda ADSL miga, jak modem nie ma synchronizacji, a USB miga w zaleznosci od aktualnej szybkosci transferu danych (im szybciej tym czesciej, przy 150 kbit/s to juz prawie sie nie zapala :) ) - ot taki detal przydatny czasami, szczegolnie to pierwsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aregh24 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 2 dni temu zalozylem sobie neo 512. Pomimo ze zamowilem Sagema dostalem Thomsona. Jak narazie nie mam najmniejszych problemow. Do gniazdka jakies 30 metrow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 No to gratuluje. 30 metrow z czasem spowoduje ze zacznie cie rozlaczac. A sa w ofercie i w tp i w sklepach modemy ethernetowe. Ale co tam. Lepiej kupic modem za zlotowke i pozniej miec pretensje do tepsy ze rozlacza. Biedny kraj to kzdy kombinuje. Nie wezmie tego co lepsze i bedzie dzialac bez problemow tylko to co tansze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteks2 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Na czym polega modem ethernetowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Na tym, że zamiast podpinać do komputera USB, jest wtyczka RJ45. Łatwiejszy w konfiguracji od strony systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 A najlepiej to wogóle router sobie kupic :) Te speedtouche nie są takie złe...:) W sumie większość ludzi mających problemy z neo to problem po stronie klienta zwłaszcza użytkownika modemów usb + tej śmiechowej aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Neostrada na WIndowsie - jeśli ma sie ją dobrze skonfigurowaną - na każdym w zasadzie modemie - może chodzić 24 godziny na dobę, z 20 sekundą na reconecta. I to też 'auto' bo program zrobi to za Ciebie. Niestety ludzie instalują 'Neostrada TP', i ogólnie robia różne dziwne rzeczy. Jak się nie znasz - to nie ważne jaki masz modem - i tak zepsujesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Yo Mam sażema ;) i 10 metrów kabelka-działa ok. Do sieciówki mam podpięty net od poprzedniego dostawcy. Tak więc jak mam coś sciągnąć dużego to używam "starego" neta :-P a gram na neo 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Zavader: az 20s na reconnect? wydaje mi sie, ze mniej :huh: Ale to detal oczywiscie (zreszta u mnie chodzi net czesto wlasnie tak jak opisales, modem to Thomson, kabel 5-6 metrow) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 mam sagema i jakos na niego nie narzekam. Czasami zdarzaja sie problemy z polaczeniem, ale to raczej wina tpsa, bo jak ich opiernicze przez telefon, to potem od razu wszystko zaczyna fajnie dzialac. IMO nie ma zbytniej roznicy w dzialaniu pomiedzy tymi modemami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Może nalezy zaczekać aż synchro złapiesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...