Skocz do zawartości
PhoeeeniX

Nowy Ram >>> Format ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Gdy sie kupuje nowy ram i zakłada do kompa należy formatować dysk czy to nie ma potrzeby ?? Czy tak samo jest z procesorem ?

Pozdro

1652470[/snapback]

:blink:

Na pewno nie!

Ani przy ramie ani przy procku!

Przy grafice też nie, bo wystarczy użyć driver cleanera i zainstalować nowe sterowniki.

W zasadzie tylko przy wymianie płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy mobo tez format nie jest konieczny.

W przypadku WinXP SP 2 lub Win2k SP4 wystarczy wrzucic plytke instalacyjna i jak instalator znajdzie juz zainstalowanego wina, nalezy dac opcje 'napraw'. Zostana doinstalowane stery do Mobo i winda bedzie chodzic dalej. Nie trzeba reinstalowac wszystkiego od poczatku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko musisz zmienic rozmiar cache na dysku, ja jak dłozyłem ram to nieodczułem kopa, po formacie dopiero odczułem kopa okazało sie ze było to spowodowane ustawieniami cache na dysku był dostosowany do 256Mb a nie jak teraz 768mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba znam już problem moich pamięci. Może rzeczywiście z dyskiem coś jest i tzreba go sformatować ale sprawdze jeszcze na ddr 400 jak mówiełm. Szcczegóły tutaj:    1664583[/snapback]

Przy dolozeniu pamieci nie trzeba formatowac dysku, problem polega na tym (według mnie) że masz czasy dla pamieci ustawione za ostro i dla jednego modułu dzialaja a dla dwóch juz nie (dual?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi