Skocz do zawartości
Imperator Kret

Jakie Pamięci Ma Sapphire X700(400/700)?

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba warto dopłacić do wersji pro, w przypadku kart Sapphire wersja non-pro ma ddr-ki, a wersja pro gddr3 (to dane ze sklepu komputerowego). Z tego co czytałem na zagranicznych serwisach, pod radiatorkami x700pro sapphire siedzą kości 2ns samsunga, nie wiem jak w his-ach.

Nikomu nie polecam wersji x700 z pamięciami taktowanymi na 250mhz - miałem jeden egzemplarz i te pamięci padły po tygodniu bez żadnego oc.

Mam jeszcze swoje pytanie: myślicie, że warto dopłacić 20zł, żeby mieć 256mb pamięci zamiast 128mb na x700pro? Czytałem gdzieś tutaj na forum, że to nic nie daje, co o tym sądzicie? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chase1

Pytałeś jak z RAMami, a więc 1100Mhz jest raczej stabilne - grałem ponad godzinkę w NFS:U2 - bez problemów, potem trochę pochodził ATT na teście artefaktów i 0. Wynik w 3Dmarku 2003 to 7800pkt. Jutro już na pewno zapodam ORBem.

edit: http://service.futuremark.com/compare?2k3=4278555

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AGP Aperture Size mam tak ustawiony :)

BTW, ciekawi mnie czemu na ORBie ludzie mają na przykład 8400pkt mimo wcale nie lepszych taktowań? Może ktoś mi doradzić jak powiększyć wynik? Czy to może sprawa kiepskiego procesora? (tfu słabego do gier, bo kiepski to on nie jest :mrgreen:)

update: http://service.futuremark.com/compare?2k3=4278614 :arrow: Jakość obrazu niższa, ale wszyscy tak robią...

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam wybór moge kupić karte do 400 no do 440 zł co byście mi radzili Radka 9700 Pro czy da sie go przerobic na 9800 dokuypilbym silencera albo zalmana i  :wink: radiatory i powinno pójść gładko co nie ? pozdro 4 a :wink: ll

1670368[/snapback]

za 440zł kupisz już Mediona 9800pro, kręcą się nawet nieźle - zobacz mój w podpisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Na wgk w sklepie(przynajmniej w cenniku) , są pality x700 ddr3 400/700 za 430 zl orientuje się ktoś jakie tam memki są? do kolegi wyzej jak masz tego 400/500 a pewnie takiego masz to masz 4ns memki, a swoja droga mogliby trochę dowoltowac w pro te 2ns .

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Na wgk w sklepie(przynajmniej w cenniku) , są pality x700 ddr3 400/700 za 430 zl orientuje się ktoś jakie tam memki są? do kolegi wyzej jak masz tego 400/500 a pewnie takiego masz to masz 4ns memki, a swoja droga mogliby trochę dowoltowac w pro te 2ns .

i chyba grafika pójdzie do kosza, rzadnego testu nie mogę przeprowadzi, wywala się na jakice 3D, kilka rodzajów catalystów sprawdzałem i mnie cholera bierze,

może ktoś wie o co chodzi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czysciles stare stery masz 400/500 ile dales za ta kartę?wylacz vpu recovery tak na wszelki wypadek

cena 463pln, tak czyscilem, wyłączenie vpu recovery nic nie daje, pomogło wyłączenie w smart gart AGP :mur: , coś pokopana karta,

na moim sprzęcie (podpis) 3dmark 03 wyszło 2100 (radek 9550 128/128) i 4100 (x700) - teraz 4607 (duże wachania), coś niewiele (grafiki nie kręcone)

Edytowane przez marcin77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez pozbadz sie tej karty jak najszybciej i kup 9800pro za 500 zeta mozna nowke dostac, nawet jak by ci ta x700 dobrze chodzila to za ta kasę jest na maksa lipna(takie uroki agp z tmi taktowaniami ramu i z tymi pamięciami 4ns za ta kasę to normalnie lipton) wiesz tym bardziej ze w komsadzie(wawa) x700 prona agp jest za 550 mysle ze warto te 90 dych dolozyc bo wydajnosc i ramki 2ns ni jak sie maja do 4ns hyniksa

Edytowane przez feluś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi