kubolo Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 sorry w atitool znalazlem tez. ja pisalem jakie mam mozliwosci zmiany w biosie, czy to oznacza ze musze zaktualizowac biosa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Moze za słabo poszukałeś... Ja tez tak miałem... (a jest taka opcja i mam ram na 2,0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 (edytowane) cos tam pogrzebalem i samo sie zrobilo. teraz mam problem: w everescie pisze ze mam 2,5-2-2-6 a w sandrze albo 2,5-2-2-6 albo w koncu ktore mam?? chyba te 2,5-2-2-6 a to chyba w miare dobrze jak na zwykle kingstony? Edytowane 30 Września 2005 przez kubolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Jak by się udało to możesz zmienić na 2-2-2-6, powinny pójść (moje twinmosy przy 400 na CL 2 chodza)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 jest 2-2-2-6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 a dlaczego nie w biosie? 1661114[/snapback] Bo w biosie jest trudniej dłużej i do [gluteus maximus] :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 To może ja się dołącze do rozmowy. Tesh jestem zielony w oc ale tylko na procku, ponieważ grafe jest dość prosto podkręcić. Jak podkręcić proca? Mam sempa 2800 (64) s754 i płytke epoxa 8kda3i w razie czego nr gg: 3613034 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 @tymin Zwiększając mnożnik lub (lepiej) fsb. Stopniowo i testować czy ustawienia sa stabilne. Zmiana biosu. Zmiana timingów pamięci. Zmiana napięć procka i pamiątek. Wszystko zaleznie od potrzeb. Ale podstawa to ... chłodzenie, chłodzenie, chłodzenie !!! Do tego dobry zasilacz i pamiatki. W skrócie to takie ABC podkręcania haha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 @tymin Zwiększając mnożnik lub (lepiej) fsb. Stopniowo i testować czy ustawienia sa stabilne. Zmiana biosu. Zmiana timingów pamięci. Zmiana napięć procka i pamiątek. Wszystko zaleznie od potrzeb. Ale podstawa to ... chłodzenie, chłodzenie, chłodzenie !!! Do tego dobry zasilacz i pamiatki. W skrócie to takie ABC podkręcania haha. 1678627[/snapback] Z tym mnożnikiem to będzie ciężko... sorki wiem, że nie miało być takich uwag... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Taka drobna rada na przyszłość: Jak za bardzo podkręcisz proca/pamięci, złe timingi w biosie ustawisz i będziesz miał czarny ekran (komputer sie nie włączy) to wyłącz go, wyjmij kabel z zasilacza i wyjmij baterie podtrzymującą CMOS (takie coś srebrne na płycie) na ok. 10 - 15 sek, potem ją włóż i podłącz zasilanie, jeżeli nie zadziałało to znajdź na płycie zworke clear cmos i ją przestaw aby wyczyściła a później "odstaw". Jeżeli to nie zadziałało to znaczy że ew. coś padło ale jest tak naprawde mnóstwo różnych nietypowych powodów że czasami nie działa... Pzdr. AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 A ja mam tak, że jak coś przekręce i mam czarny ekran to wyłącze i znowu włącze i mam na domyślnych ustawieniach (bez wyjmowania bateryjki)... ;) (100X13,5) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) Dobra z bawieniem sie fsb już załapałem(teraz mam 250x8). Chciałbym co nieco wiedzieć na temat tego napięcia. O co w tym chodzi itp. I ile max moge podnieść fbs bez żadnego bawienia sie w chłodzenie i z napieciami na sempronie 2800 64 ?? Zasiłke mam modecoma MC-350ATX 2.0 PFC, pamiątki 512 goodrama :(, płytke epoxa 8kda3i Edytowane 2 Października 2005 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 to zależy od konkretnego procesora jeden na szynie 300 nie będzie potrzebował wiekrzego napiecia a drugi juz 250 sie dopmni z chłodzeniem jest podobnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 to zależy od konkretnego procesora jeden na szynie 300 nie będzie potrzebował wiekrzego napiecia a drugi juz 250 sie dopmni z chłodzeniem jest podobnie ;) 1679116[/snapback] no dobra ale skąd mam wiedzieć kiedy mu zapodać te napięcie. I o co w tym wogóle biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 :lol2: napięcie podnosisz gdy widzisz ze procek nie chce sie wiecej podkręcać lub gdy zauważysz ze w windzie sie wiesza :] . Wtedy zwieksz napiecie na procku o 0,05 V i zobacz prime 95 czy wszytsko w porządku. Pamiętaj o jednym. Podnosząc Fsb, mnoznik...procek nei ebdzie sie duzo mocniej grzał...natomiast podnosząć napięcie... temperatury niezle skaczą...i lepiej ten stan rzeczy obserwować,zeby sie nic nie zjarało:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 :lol2: napięcie podnosisz gdy widzisz ze procek nie chce sie wiecej podkręcać lub gdy zauważysz ze w windzie sie wiesza :] . Wtedy zwieksz napiecie na procku o 0,05 V i zobacz prime 95 czy wszytsko w porządku. Pamiętaj o jednym. Podnosząc Fsb, mnoznik...procek nei ebdzie sie duzo mocniej grzał...natomiast podnosząć napięcie... temperatury niezle skaczą...i lepiej ten stan rzeczy obserwować,zeby sie nic nie zjarało:] 1679265[/snapback] No i takiej odp. oczekiwałem Wielkie dzięki @ kubajew @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 na mojej plytce nei ma mozliwosci zmiany napiecia ani na proca ani na pamieci. czy zmiane napiecia pamieci moge zrobic przez program w windowsie?? np. chce podkrecic, wchodze do wind. zmieniam napiecie, wchodze do biosa i zmieniam???czy jest to mozliwe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Mało prawdopodobne, aby nie było - w końcu to Gigabyte na nF2. Nie chce mi się instrukcji szukać i ściągać, ale wg mnie powinno być. Jeśli nie, to może nowszy bios...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Jest jakaś kombinacja przycisków (ctrl+F1 - chyba), która pokazuje większą ilość opcji, generalnie te do OC... Reszty proponuję poszukać na własnę rękę... Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 to ze nie ma to ja wiem, jest o tym topic. ale co z tymi ramami, czy jesli potrzebuje dac na nie wieksze napiecie to moge to zrobic z windowsa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Sprubój ntune od nVidii. Ale za wiele bym się nie spodziewał, lepiej uruchom te dodatkowe menu i tam zmień, nie wiem po co chcesz to robić z Windowsa? Przecież większego napięcia niż max w BIOSie i tak nie ustawisz.... Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 NIE DA SIE NA TEJ PŁYCIE REGULOWAC NAPIECIA!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Instalujesz sterowniki Omega, odpalasz ati tray tools (albo cos innego dla nv). Wchodziwsz w oc settings i przesuwasz suwaki tak, na ile pozwala twoja karta. Co do proca, to odpalasz biosa (wciskasz podczas uruchamiania kompa Delete). Wchodszisz w ustawienia fsb i podnosisz mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 NIE DA SIE NA TEJ PŁYCIE REGULOWAC NAPIECIA!!!! 1709785[/snapback] Skoro nie ma w BIOSie to spod windowsa tymbardziej nic nie zmienisz.... Instalujesz sterowniki Omega, odpalasz ati tray tools (albo cos innego dla nv). Wchodziwsz w oc settings i przesuwasz suwaki tak, na ile pozwala twoja karta. Co do proca, to odpalasz biosa (wciskasz podczas uruchamiania kompa Delete). Wchodszisz w ustawienia fsb i podnosisz mhz. 1709796[/snapback] :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Instalujesz sterowniki Omega, odpalasz ati tray tools (albo cos innego dla nv). Wchodziwsz w oc settings i przesuwasz suwaki tak, na ile pozwala twoja karta. Co do proca, to odpalasz biosa (wciskasz podczas uruchamiania kompa Delete). Wchodszisz w ustawienia fsb i podnosisz mhz.o co chodzi?? ja wiem jak sie podkreca, zadalem inne pytanie!! o co chodzi?? Skoro nie ma w BIOSie to spod windowsa tymbardziej nic nie zmienisz....No i o to mi chodziło!! zayonc ale czy jesteś tego pewien?? skoro nie ma regulacji w biosie to z windowsa nie podniose?? ktos jeszcze tak sadzi?? dziex Edytowane 20 Października 2005 przez kubolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Eh, przeczytalem twoj pierwszy post i odpowiedzialem na pytanie. ;b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 aa to sie rozumie:) dzieki za odpowiedz;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 czyli napiecia nie zmienie, tak? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Raczej nie (tak jak ja :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 zastosowalem sie do trad wczesnijszych, krecilem karte co 5 mhz, doszlem do 420/540 przy seryjnym 400/500 na normlnym chlodzeniu, w 3dmarku 2003 nie bylo zadnych prblemow lecz przy sanowaniu za artefaktami w atitoolu co 2 sekundy wypiepszalo zolte pixele, wrocilem do starych ustawien, czemu tak bylo ? mam 512 ramu ddr 26MHz i rpocesor p4 2,66 northwood, cos jest moim "waskim gardlem" plyta to jakies gowno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...