Ghost Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Potrzebuje pomocy przy wyborze nowego coolera a ze niektore z modeli ktore mnie interesuje nie naleza do najtanszych to chcialem poznac wasze opinie. Cooler powinien byc w miare cichy a przy tym wydajny. Oto moje propozycje: - ZALMAN CNPS9500 LED - ZALMAN Fatal1ty FS-C77 - ZALMAN CNPS7000B-CU - THERMALRIGHT SI-120 - THERMALRIGHT XP-120 - THERMALRIGHT XP-90C - ARCTIC COOLING FREEZER64 ACFZ64 - Swiftech MCX6400-V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 scythe ninja z pc coolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Sam porównaj http://pclab.pl/art15400-1.html :) ale i tak dojdziesz do wniosku że scythe ninja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A ja polecę BigTyphoon. Bo go lubię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 wszystkie sa wyjatkowo wydajne ale wzialbym zalmana albo juz sam niewiem powiem tak.. niecodzienny widok ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Tylko, którego zalmana ?? IMO scythe ninja albo big typhon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Bierz Freezera, a za resztę skrzynke piwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vadzior Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) tylko zalman 7700 alcu( troche lzejszy od cu,ktora ma prawie kilo) mam go jest extra chlodzi chipset grafe 12cm wentylaltor robi swoje. Wtrybie low noise prawie nieslyszalny cena okolo 150 zeta Edytowane 26 Września 2005 przez vadzior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) sam porównaj http://www.dzikie.net/index.php?art=zalman9500_vs_reszta ja bym brał scythe ninja jeśli masz dużo kasy a jesli to ma być ekonomiczny wybór to Freezer64 - kosztuje niecałe 70zet a odstaje od czołówki o 2, max 5*C i poza tym jest cichutki BTW: średni konfig masz- lepiej sprzedaj tego 4000+ i zainwestuj w A64 X2 lub nawet Opterona 144 i bez problemu wykręcisz go do poziomu tego San Diego :-P Edytowane 26 Września 2005 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 BTW: średni konfig masz Twój za to kopie w zadki... A co do tematu- jeśli musi być AC, to na chwilę obecną tylko scythe ninja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Chce troche mojego A64 pokrecic tak ze potrzebuje coolera ktory bedzie dobrze sobie radzil z odprowadzaniem ciepla... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Jakie wiatraki 120mm sa kompatybilne z tym Scythe Ninja bo jakos nigdzie nie widze specyfikacji? 120 x 120 x 25 mm, 120 x 120 x 38mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Po przeczytaniu kilku testow wyszlo tak jak mowiliscie, okazalo sie ze najlepszym wyborem bedzie Scythe Ninja. No wiec zamowilem to co ponizej. Zobaczymy jak sie bedzie nowy cooler sprawowal. Mam nadzieje ze w razie jak by wypadl z koszyka to nie zrobi mi dziury w grafice a pozniej podlodze :lol: . - Scythe SCNJ-1000 - Thermaltake Thunderblade A1926 Mysle ze 78CFM przy 21dBA to calkiem niezly wynik i nie bede musial sie przejmowac o zbyt wysoka temperature lub halas podczas podkrecania. Dziekuje wszystkim za pomoc i zaproponowanie mi coolera Scythe Ninja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 1672499[/snapback] 21dB to on na pewno nie ma - sam mam takie dwa i na max obrotach je słychać dość mocno... Ale że wieją nieźle, to nie muszą chodzić na full... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...