brainfucker Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 sprawdz na innym kompie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ja kiedyś stosowałem cienkie izolowane druciki z przewodu telefonicznego ... są dosyć wytrzymałe ... gumki recepturki pod wpływem temperatury lubią pękać .. co w najgorszym przypadku doprowadzi do odpadnięcia radiatora i spalenia karty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) mam maly problem.. aquamark, 3dmark przechodza bez problemu na ustawieniach z podpisu natomiast Thief 3 sie wiesza.. raz po paru minutach raz troche dluzej pogram i koniec glownie problem wystepuje przy zmianie trybu widzenia (jak wlanczam zoom'a - zwis) czym moge obciazyc kompa na maxa tak zeby sprawdzic dokladnie co i jak? napiecia by speedfan w stresie to 3.31 / 4.84 / 12.01 zasilacz modecom 300W (dokladnego modelu nie pamietam) nie wydaje mi sie zeby byly az tak beznadziejne, szczegolnie ze u kumpla na kazdej lini jest przekoczona norma ATX i on nie ma najmniejszych problemow dlaczego testy przechodza a gra sie wiesza? @omegi na 5.12 / NGO na 5.13 edit: poprawilem napiecia Edytowane 1 Stycznia 2006 przez shade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 mam maly problem.. aquamark, 3dmark przechodza bez problemu na ustawieniach z podpisu natomiast Thief 3 sie wiesza.. raz po paru minutach raz troche dluzej pogram i koniec glownie problem wystepuje przy zmianie trybu widzenia (jak wlanczam zoom'a - zwis) czym moge obciazyc kompa na maxa tak zeby sprawdzic dokladnie co i jak? napiecia by speedfan w stresie to 3.29 / 4.81 / 11.90 (z pamieci..) nie wydaje mi sie zeby byly az tak beznadziejne, szczegolnie ze u kumpla na kazdej lini jest przekoczona norma ATX i on nie ma najmniejszych problemow dlaczego testy przechodza a gra sie wiesza? @omegi na 5.12 / NGO na 5.13 Zapuść zapętlonego 3DMarka 2005 (przynajmniej 5 cycklów) i testój ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) a jest w wersji demo opcja loop? bo widze ze w 2003 nie ma ;/ edit: nie ma ;) Edytowane 2 Stycznia 2006 przez shade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 a jest w wersji demo opcja loop? bo widze ze w 2003 nie ma ;/Tego to już nie wiem. Nie mam zainstalowanego tego marka obecnie i nie umiem ci odpowiedzieć na to pytanie ale zawsze można powtarzać testy. Jeden się skończy to uruchamiac drugi ;) Trzeba sobie radzić nie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spawer Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 brainfucker na innym kompie dziala sprawdzalem niedawno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 w zwiazku z problemami w biosie i podczas postu przy biosie z 9600pro mam pare pytan zapomnialem jakie mam pamieci.. i nie mam jak sprawdzic bo mam przyklejone radiatorki, da sie to jakims softem odczytac? (4ns) z techpowerup sciagnalem sobie 2 biosy (na samsungach i hynixach) dlaczego w rabicie zmienia sie description? (oryginalny bios: GV-R955128D F21 / samsungi: 113-AA44400-100-GB / hynixy: R955128D F1) wydaje mi sie ze jezeli mialbym ktores z tych pamieci opis bylby taki sam, w koncu model ten sam.. i pytanie odnosnie rabita: czy zmieniajac timingi (realtime = w locie?) jezeli karta zacznie sypac artami albo sie komp powiesi zrobienie resetu spowoduje powrot do defaultowych ustawien? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 ad1. Nie da sie. Musisz zdjac radiatorki ad2. Nie koniecznie. ad3. Tak. Po restarcie ustawienia sa ladowane z biosu karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karabeen Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam ze swojej strony mam pytanie dotyczące timingów, potrzebowałbym defaultowe timingi z ati tray toola do gigabyte radeona 9550 z pamiątkami samsung 4ns. Jeżeli ktoś modyfikował timingi na tej karcie i moze się pochwalić praktycznymi radami to również proszę bo wydaje mi się, że w kwestii radiatorów, wiatraków, wyszukiwania max gpu i mem już zostało wszystko powiedziane, a w kwesti timingów jeszcze nie :) pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam ze swojej strony mam pytanie dotyczące timingów, potrzebowałbym defaultowe timingi z ati tray toola do gigabyte radeona 9550 z pamiątkami samsung 4ns. Jeżeli ktoś modyfikował timingi na tej karcie i moze się pochwalić praktycznymi radami to również proszę bo wydaje mi się, że w kwestii radiatorów, wiatraków, wyszukiwania max gpu i mem już zostało wszystko powiedziane, a w kwesti timingów jeszcze nie :) pozdro! w opracowaniu r9550 pisze :mur: po to one jest :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karabeen Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 o te Ci chodzi?? "Timingi z R9550 Gigabyte 128MB/128bit 3;4;2;4;8;3;CL+3;3;2;2;24;14;CL+3,5;CL-0,5;CL-0,5;WL-1;WL-1" no sorry dzik ale u mnie one wyglądają inaczej dlatego też zamieściłem to pytanie bo chce wiedzieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) te pochodzą z innego programu (RaBiT),dlatego inaczej wygladaja Edytowane 2 Stycznia 2006 przez dzik86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karabeen Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 no i o to mi właśnie chodzi dziku, żeby ktoś napisał je w formacie ati tray toola :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Dzieciak zagrywa mi się na starym komputerze w Sims2... ale ma mały ból bo komp. na którym gra to Duron 1200MHz + 512MB + GF4MX440 64MB/64bit. W 800x600 LOW jeszcze jakoś idzie chociaż, ale czasami czka, aż w oczy kole i z tego też względu chcę dzieciaka poratować. Pytanie czy warto wymienić tego GF na R9550? Widzę, że na Allegro latają jakoś po 160-170zł (nowe) - http://allegro.pl/show_item.php?item=79366949 Edytowane 3 Stycznia 2006 przez Boxster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karabeen Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 boxser, to zależy na jakim wzroscie wydajności Ci zależy, kupić 9550, podkręcić i napewno jakiś wzrost wydajności będzie widoczny, aczkolwiek na 1024x768 high chyba bym nie liczył ;) ja wcześniej miałem kreconego gf3ti200 który wydajnościowo jest chyba ciutke lepszy niż mx440 i przesiadke na radeona odczułem, tyle że u mnie zbiegło się to dodatkowo z kręceniem proca (1454@2100). według mnie warto, zważywszy że potem możesz sprzedać tego mx i faktyczny koszt wymiany wyniesie Cie ok. 100pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Dzieciak zagrywa mi się na starym komputerze w Sims2... ale ma mały ból bo komp. na którym gra to Duron 1200MHz + 512MB + GF4MX440 64MB/64bit. W 800x600 LOW jeszcze jakoś idzie chociaż, ale czasami czka, aż w oczy kole i z tego też względu chcę dzieciaka poratować. Pytanie czy warto wymienić tego GF na R9550? Widzę, że na Allegro latają jakoś po 160-170zł (nowe) - http://allegro.pl/show_item.php?item=79366949 jak dla mnie to bedzie przyrost i to baardzo odczuwalny, wez tez pod uwage ze teraz masz karte 64bitowa i przesiadka na radka 128bitowego o nowszej architekturze dodatkowo obsugujacego efekty dx8.1, 9 sporo da (jezeli mnie pamiec nie myli to te gf nawet dx8.1 nie obsuguja?) druga sprawa to podkrecenie i to dosc znaczne wiec karta sama w sobie bedzie lepsza + oc to juz zupelnie wystarczy do durona 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neilA.pl Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Witam kupiłem kartę PowerColor radeon 9550 128mb 128bit tylko nie wiem jaka jest prędkość pamięci chyba 5ns załączam zdjęcie na pamięciach jest napisane samsung k4d261638f - tc50 tu znalazłem informacje na ich temat...strona samsunga teraz coś o testach... na standardowym chłodzeniu bez żadnych modów 3dmark2003 defaultowe ustawienia 250/200 - 2073 375/330 - 2962 400/330 - 3159 456/300 - 3273 456/326 - 3371 mam słaby komputer duron 1000 256 ramu pc2100 i cienki zasilacz czy wyniki testów 3dmarka2003 mogą być uzależnione w jakimś stopniu właśnie resztą mojego kompa czy w całości karta za nie odpowiada? POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) 456/326 to bardzo ladny wynik oc jak dla mnie ;) karta jest ok, na moim configu w 3dmarku03 mam ~3700 ---- edit: zeby radzio niemulil R9550 na Via KT880 wystarczy wgrac orginalny BIOS(unlocked for overclocking) do swojej karty ze strony http://www.techpowerup.com/bios/ a potem RABitem przerobic jak sie chce (GPU, MEM, timingi) mulenie to jest poprostu bledem adresowania pamieci i GPU w przypadku innego bios niz orginalnego unlocked? to jest jakos specjalnie opisane? bo ja tam widze 4x 9550 128mb tylko rozne pamiatki wszystkie BIOSY na stronie TechPower sa juz przerobione i umozliwiaja zmiane GPU, MEM, timingow bezwzgledu na drivery niepotrzeba ci np. softwaremod sterow zgraj za pomoca Ati TrayTools swoj BIOS (dump Bios) potem poszukaj takiego samego ze strony techpower (te same pamiatki, firma) dalej w RABit porownaj czy maja taki sam ID(u samej gory) jak maja to mozesz zaczac sie bawic od razu ze strony TechPower mozesz zrobic moded GPU, RAM(ustawic jak chesz) a potem RABitem timingi czy nazwe karty ID, sub, producent itd. no dobra zrobilem jak mowisz i.. 1) jak sciagne bios do r9550 to max 357 gpu w rabicie moge ustawic 2) wpisalem recznie wartosci i kazalem taki wygenerowac.. tu juz lepiej bo w rabicie powiekszyla sie skala i poprawilem (bo zle czestotliwosc ustawil) 3) po tym zabiegu nie wykrywa mi poprawnie grafy, stery sie instaluja ale nie ma control panelu, nie wiadomo jaki to uklad jaki ramdac no ogolnie we wlasciwosciach ekranu-zaawansowane-karta wszystkie pola byly puste (sprawdzalem na roznych sterach) ktos wie czemu tak sie stalo? ID byly identyczne, teraz wrocilem do biosu 9600pro i stery zainstalowaly sie poprawnie edit2: post i opcje w biosie na tym modyfikowanym biosie 9550 dzialaly ok na 9600nadal 'laguje', instalka windows tez bedzie tak lagowac? nie mam plyty pod reka zeby sprawdzic Edytowane 4 Stycznia 2006 przez shade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike81 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 witam mam maly problem posida gigabyta 9550 i zamontowalem na nim radiatory na pamiatkach freezone i witrak na radiator default to 250/400 krece na 400/500 teoretycznie powinno pojsc niby w windzie ok ale jak puszczam 3dmarka03 dwa testy przechodzi a potem klapa i wyskakuje ze reliable benchmarking cannot be completed because the 3dMark display window lost focus ?????? o co tu chodzi i zmianialem na mniejsze wartosci 350/450 i to samo testy zapuszczalem i na omegach i dna ????????? ---------------------- sempron 2200+ , gigabyte r9550, 1 gb ram 400 , 120 gb maxtor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Format dysku, najnowszy directx, poproboj na innych driverach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Format dysku, najnowszy directx, poproboj na innych driverach. I jeszcze ten link w sigu, bykom STOP, buhaha :mur: @mike81 Sprobuj przeinstalowac 3dmarka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 witam mam maly problem posida gigabyta 9550 i zamontowalem na nim radiatory na pamiatkach freezone i witrak na radiator default to 250/400 krece na 400/500 teoretycznie powinno pojsc niby w windzie ok ale jak puszczam 3dmarka03 dwa testy przechodzi a potem klapa i wyskakuje ze reliable benchmarking cannot be completed because the 3dMark display window lost focus ?????? o co tu chodzi i zmianialem na mniejsze wartosci 350/450 i to samo testy zapuszczalem i na omegach i dna ????????? jezeli wczesniej miales karte nvidii to zainstaluj drivercleaner'a i usun nim stare stery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike81 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 wrzucilem wlasnie stery oryginalne z plytki gigabayte wersja tuning reszte wywalilem drivercleanerem, atitry tool ustawilem 400/500 i o dziwo 3dMark polecial sobie bez problemu i narazie 3052 wiec bawimy sie dalej thnks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 skoro juz robisz testy moglbys sprawdzic wydajnosc na agp 4x i 8x? teraz wlaczylem 8x i mam 200 pkt mniej w 3dmark03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniochu Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 siemka jakie stary najlepiej zainstalowac bo cos mi po formacie szwankuje grafa ;/ w NFS MW tnie na takich detalach na ktorych przed formatem nie cielo nie wiem co jest :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sdy Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 omegi 2.6.71 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Zdialem dzis radiator z karty zeby GPU przesmarowac, czy wg was moj GPU wyglada normalnie ?:) Czy te dwa zmostkowane piny to normalka ? :blink: Edytowane 4 Stycznia 2006 przez lukasrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Karta krecona jak w podpisie : 3dMark2001: 11075 03: 3240 05: 1602 Czy te wyniki sa ok moim zdaniem tak , ;>?.Sterowniki 5.13. Chlodzona pasywnie ale zawiesilem wentylator 80x80 na 2500rpm>niestety jak podwieszony jest to trzeszczy cos ;/.Wisi teraz z boku tak ja na chlodzeniu np zalman :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Zdialem dzis radiator z karty zeby GPU przesmarowac, czy wg was moj GPU wyglada normalnie ?:) Czy te dwa zmostkowane piny to normalka ? :blink: u mnie takiego czegos nie bylo :D karte kupiles nowke , nie smigana ? @ MrVonFetysz wynik jest OK Edytowane 4 Stycznia 2006 przez dzik86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...