Sebastian22 Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Witam.Posiadam tuner oparty na Philipsie 7134 i przechwytuję obraz VirtualDubem - do wstępnej kompresji uzywam kodeka MORGAN Mjpeg.Czy to dobry kodek? Jest jakiś lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 ja tam wszystko kompresuje divixem 5.. przynajmniej nie ma potem problemu żeby otworzyć to na innym kompie.. bo divixa 5 raczej wszyscy mają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 chodzi o jakis szybki kodek do przechwytywania video, nie do ostatecznego kompresowania. Divx nie wyrobi i bedzie gubil klatki. Spruboj Huffyuv, kiedys obilo mi sie u uszy ze tego uzywają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Jak mi na Duronie 1300 divx prawie nie gubi klatek to nie wiem w jaki sposób miałby to robic na Athlonie 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 no to jeszcze od wielu czynnikow zalezy wiec nie ma byc pewnym ze procek uciagnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 np od czego? hdd nie zdąży zapisywać? :) Może źle divixa ustawiłeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Do przechwytywania bezstratnego używam kodeka: PICVideo MJPEG Codec.Przy jakosci na 19 ,daje dobre rezultaty.Nie zapomnij włączyć opcji YUY2, na wyjsciu. Kompresja finalna w locie do przykładowo divx, to porażka jesli chodzi o jakość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...