PS_psv Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Nie wiem co jest grane: przy próbie odczytu dyskietki dostaję komunikat "A: nie jest dostępna kontroler stacji dyskietek zglosil blad, ktory nie zostal rozpoznany przez stacje dyskietek " Te same dyskietki w innych kompach działają (nawet w tej samej stacji ale na inym kompie !!) Kabel odpada - zmieniałem i odwracałem strony, stacja odpada - zmieniałem, kontroler włączony w BIOSie. Mam dwa systemy - na XP ma problem z pokazaniem właściwości stacji dyskietek w menedżerze, a na 98 pisze że stacja nie jest dostępna. Wychodzi mi że kontroler padł :( Wiem że sa nagrywarki i PENy ale niestety niektore polskie urzedy wymagają danych na dyskietkach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Stacja (a:) powinna być podpięta do złącza z przeplotem żył. Do złącza bez przeplotu podłącza się stację (b:). W drugim przypadku należy w biosie ustawić stację (b:) jako aktywną (jeżeli bios daje taką możliwość). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...