kubolo Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Szukam bardzo dobrego wentylatora do 150 zł. Myślałem np. o Gigabyte Rocket Cooler Pro. Co sadzicie? Jednynym mankamentem jest to AlCu :/ wiem, że jest już dostępny Rocket Cooler Pro z samej Cu, tylko, że nie moge znalezc w polskich sklepach...moze ktos widział?? Edytowane 30 Września 2005 przez kubolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Chyba najlepszy będzie właśnie mój Pentagram lub jego wersja 120Cu+. Są po prostu bezkonkurencyjne - nawet kroją AC Freezera 64... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 a nie maja za malych obrotow?? powaznie mysle nad Thermaltake Polo 735 3 in 1 za 105 zeta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 a nie maja za malych obrotow?? powaznie mysle nad Thermaltake Polo 735 3 in 1 za 105 zeta.... 1674833[/snapback] a co maja do tego oborty ? Mojego Pentagrama skreslilbys od razu bo ma ok 600-700 RPM ? Liczy sie wydajnosc! Jesli zmiesci ci sie 100-ka to bierz QVC 100 AlCu+ - bedziesz mial wydajnie i za polowe tego co chesz przeznaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Jak brać coś dobrego, to tylko z radiatorem w całości z miedzi. Pentagramy są bezkonkurencyjne w tej grupie cenowej ( <150zł). Są ciche, wydajne i tańsze od (no dobra...) porównywalnych Zalmanów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 thermaltake ma wszystko to o czym pisaliscie i kosztuje 100zeta!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 No to 50 zł masz w kieszeni... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Mogę wiedzieć co to jest "wszystko"? Przecież nie liczy się tylko radiator i prędkość obrotowa. Liczą się testy w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 dodam, że zależy mi na OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Ja na swoim procku 200*9/1.4V@300*9/1.55V ma w stresie 52 *C. Cooler jak w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 bierz za 100 tego thermaltake'a, ja tez go kupilem za 100pln i jestem zadowolony, obroty 1500rpm (nieslyszalny - hdd zaglusza) i to co mam w sygnaturze grzeje sie 29C/38C (idle/stres) a w bardzo upalne dni 35C/45C (dodam ze w pokoju tez upal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 Ale też nie masz go bardzo mocno podkręconego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 a co sadzicie i gigabyte rocket cooler pro?? link troche drogi, ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 To cooler ma wygladać czy chłodzić ? Imo petagramy o konstrukcji zalmana to dobry wybor ( najlepiej cale miedziane). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 1 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2005 oczywiscie ma chlodzic ale dane ma dobre, a ten model bez diody ma mniej obrotów. wiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiex Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Rozumiem że raczej nie zastanawiałeś się nad skompletowaniem WC a może warto? Nie widzę żeby ktoś to zaproponował a za 150 PLN można już coś sklecić. Ja też szukałem jakiegoś chłodzenia i po kilku miesiącach zdecydowałem że będę składał WC. Warto nad tym się zastanowić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Chyba najlepszy będzie właśnie mój Pentagram lub jego wersja 120Cu+. Są po prostu bezkonkurencyjne - nawet kroją AC Freezera 64... 1674060[/snapback] Jasne.... Miałeś Freezera kiedyś? Chyba nie ,więc nie pitol takich herezji. A juz porownywanie Pentagrama do Zalmanów jest bluźnierstwem Jest w TV taka reklama piwa , w której padają teksty - "prawie jak rock", "prawie jak król" itp. W przypadku o Pentagramie mozna powiedzieć - "prawie jak Zalman" - oczywiście w bezposrednim kontekscie tej reklamy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SETHH1 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Zgadzam się Pentagram to nie jest żadne cudo, jest prawie :lol2: jak Zalman , ale każdy swoje chwali (trochę obiektywności) :razz: Z własnego doświadczenia mogę polecić Arctic Cooling Freezer 64(lub coś z tej serii), link stosunkowo tani, bardzo cichy i wydajny mój venice 1800/2700 ma 29 * na luzie, w stresie do 42* wynik "mówi" sam za siebie a z porównania(obiektywnego), mogę stwierdzić, że Pentagram nawet koło niego nie stał B) pozdro Edytowane 4 Października 2005 przez SETHH1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 o ile sie jednak orientuje to nie wejdzie on na moj socket A :/ a moze sie myle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Raczej nie... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Ajajajaj ... Freezera nie wlozysz do socketa A chyba ze po przeróbce (jesli dobrze wiem to pare osob probowalo a nie wszystkim sie udalo) Jesli sie niechcesz bawic bierz jakiegos penta miedzianego (92+ lub 100+) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 denerwuja mnie pentagramy, firma dosyc nowa.... nadal obstaje przy rocket cooler pro:) przekonujcie mnie jakos!!:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 a co ma firma do tego? chłodzenie dobre niedrogie i naprawde wydajne. Zalmany są na pewno lepiej wykoane i troszke baerdziej przemyśalne ale z tego co wiem pentagramy niedosyć ze tańsze to nieco wydajniejsze są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 rocket?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pala01 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 lol- tyle powiem ci.... ty pracujesz w gigabyte? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 lool wszycy ci mówia ze pentagram/freezer a ty andal z tym rocket. rocet jest beznadziejny. słabe temp. jezeli chcesz dobry cooler to bierz to co radzą inni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pala01 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 ale powiem szczerze ze freezer nie zachwyca... mam go jakis czas i w porównaniu z boxowym chłodzeniem jakiejs wielkiej różnicy nie zauważyłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 czytalem ze freezone ten ledwo wchodzi na moja plytke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolo Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 zobaczcie na co sie natknalem: freezer 64 na socket a?? jesli to nie pomylka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pala01 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 http://www.arctic-cooling.com/cpu1.php?p=1&disc= tu masz dostepne Arctic Coolingi na socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...