Skocz do zawartości
ndx

Jakie ma cie kosci na swoim ATI ??

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam 5ns Samsungi- ale to wyjątek od regóły, bo się krecą świetnie- to po prostu nie mogą być 5ns!!!!! :) Z taką częśtotliwością wiele 4ns nie wyrabia, a czasem nawet 3.6 ns. Czym to tłumaczyć? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to, że są modele ATI 8500 LE które mimo 3.6 ns nie ciagną powyżej 270 Mhz( nawet build by ATI). Z resztą- pokaż mi kartę na takich pamięciach co u mnie, co chodzi stabilnie na pamięciach na 250 Mhz, bo nie sądzę, żeby dałoby się wycisnąć tyle, co u mnie bez artefaktów ;)

PS- Spoko zestawy masz :) MOże byś podkręcił trochę prca...bo co to jest te 3.06 Ghz...żeby chociaż 3.4Ghz :lol: A nad V-Modem na tym R 9700 Pro nie zastanawiałeś? :lol: Co ci zależy- i tak wcześniej czy później będzie trzeba to zrobić :twisted: Mocy nigdy dość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem zobacz moja karta chodzi bez dodatkowego chlodzenia mowie o tym radku :-) ponizej 310.50/317.25 jescze go moglem krecic ale juz nie mialem sily ogladac 3dmarka a taen spoko zestaw to ojca moze sie nim zajme spokojnie :P jak starego nie bedzie cos pokrece :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slayer ,mialem w domu karte z 5ns samsunga ,konkretnie HIS-a 128mb ,krecila sie stabilnie na 255Mhz (pamieci) ale co z tego skoro timingi byly lipne jak uj :-(.U mnie wkazdym razie sa kostki 3.3ns hynixa ,bios ATI @315(630), Supergrace 8500 full VIVO 64mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś dziwnie te pamięci się zachowują, ja mam 4ns Samsungi i chodzą na 297. Poprzednio miałem kartę taką samą tylko 64MB i były 3,6 Hynixy i szła max na 304. Pewnie celowo na niektórych kartach producenci zaniżają napięcie zasilania.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...