mate76 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 (edytowane) ad.1 Nie no mate76 ja to doskonale rozumiem ale chcialem sie poprostu dowiedziec odnosnie czesci Twojej oferty i ew. jej praktycznego rozszerzenia bo aktualnie kupno samej budy Enlighta'a wiaze sie z wiekszym wydatkiem niz ~50zl ;) teraz bynajmniej wiem ze z Twojego punktu widzenia ciezko bedzie sprowadzic te budy w wiekszej ilosci i o takie info mi chodzilo. ad.2 w ograniczonej?????? tego co widzialem te budy byly juz X lat dostepne chyba ze na ex-prom maja na mysli to ze tych Enlightow za jakis czas poprostu nie bedzie a co do dobego wujka bylbys dobry wujek jakbys dal znac ze z checia pozbywasz sie swojej budy - odrazu ja lykam B) 1681870[/snapback] Dam znać... pewnie dostanę pomroczności jasnej i zamienię sobie na Lian-Li, bo obudowy z 80mm wentylem jakoś mnie nie przekonują... Możesz też liczyć na Berkuta, bo jak go znam to pewnie niedługo coś mu się odmieni... i sobie swoją własną obudowę pospawa albo coś w ten deseń... :) Edytowane 3 Października 2005 przez mate76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 (edytowane) FX57@3602MHz na Prometei Berkut Edition Z grubsza licząc jakieś 350W ciepła... i nie wydaje dziwnych dźwięków... nie wspominając o standardowych wiatrakach... Edytowane 3 Października 2005 przez mate76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Niech zenfist mi wysle te prometeie to rzuce na nia okiem. Chetnie samemu zobacze co z nia jest nie halo bo to jest az dziwne. Nie chce mi sie wierzyc ze udalo sie wam ja zagotowac bo ta prometeia ktora jest wyzej ma taki sam setup jesli chodzi o skraplacze co zenfista i nie udalo mi sie nawet 240W jej zagotowac chociaz byla juz blisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 A wiesz jaki byłem zdziwiony? Wtedy mieliśmy przez chwile stabilnego FX-a 57 na 3520Mhz, a potem już tylko gorzej. Byc może Zenfist sobie jakoś poradził, bo po Oc/ Modders miał się z tobą kontaktować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Nie skontaktowal sie jeszcze ze mna. Na zlocie pomoglem mu odpalic kompa ale nie prosil mnie o zadna inna asyste. Jesli agregat zle dziala to ja sie nim zajme i zobacze co jest zle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Ok, wiem że promka ma spore możliwości. Przypominam sobie, że zapinka była nieco niewyregulowana i MArcin włożył pod koniec dodadkowe podkładki pod sprężyny, niestety podarowanego do testów venice już nie zdążyliśmy na zlocie przetestować, bo musieliśmy się zawijać do Wrocka z powrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Ok, wiem że promka ma spore możliwości. Przypominam sobie, że zapinka była nieco niewyregulowana i MArcin włożył pod koniec dodadkowe podkładki pod sprężyny, niestety podarowanego do testów venice już nie zdążyliśmy na zlocie przetestować, bo musieliśmy się zawijać do Wrocka z powrotem. 1682629[/snapback] Nie o to chodzi, że była niewyregulowana tylko Berkut zawsze zakłada więcej podkładek, żeby był lepszy docisk do proca. I tą informacją się z Marcinem podzielił jak przekazywaliśmy mu Prometeię... Tylko wiadomo co się wiąże z większym naciskiem, więc fabrycznie jest parę podkładek mniej. Proponuję nie przekazywać już więcej informacji, które zawierają tylko błędne wnioski... bo wprowadzają ludzi w konfuzję :) W zamian możesz się np. cieszyć, że na urządzeniu ze sporą dawką polskiej myśli technicznej Niemcy robią 3.6GHz... :) Taki akcent patriotyczny... Edytowane 4 Października 2005 przez mate76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 (edytowane) Poprawka wyniku :) Hardcoreclocker pokręcił odpowiednio PEVem i dojechał już do 3620MHz... :) I wszystko nadal przy -21C :) Do tej pory do takiego kręcenia trzeba było mieć azot... Edytowane 6 Października 2005 przez mate76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 ladnie ladnie, byleby sie do rankingu spi nie wpisywal na tweaku bo go zjada od razu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 ladnie ladnie, byleby sie do rankingu spi nie wpisywal na tweaku bo go zjada od razu ;) 1686395[/snapback] Hmmm... nie sądzę, żeby wiedział coś o jego istnieniu... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Gratulacje Berkut za Twoją własną edycje Prometei :) Niezłe wyniki na tym FX'ie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Gratulacje Berkut za Twoją własną edycje Prometei :) Niezłe wyniki na tym FX'ie :) 1686926[/snapback] Poczekamy teraz na to co pokaże Hardcoreclocker w SPi16M... Jeśli pobije nasz obecny rekord to też pożyczymy FX57, żeby spróbować go poprawić... Jeśli nie, to ponowymi próbę z Intelem EE.. Poprzedni rekord był bity na fabrycznej Prometei a na takiej FX57 poszedł tylko na 3,3GHz... więc widać jaka jest różnica w mocy między GT a BE, jeśli na tej ostatniej FX57 poszedł na 3,62GHz. Mateusz Edytowane 7 Października 2005 przez mate76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) jesli ten fx-57 byl ten sam to mozesz porownywac, a jesli nie, to pamietaj ze kazdy procek inaczej sie kreci, i nawet na leprzym fc moglby wiecej nie poleciec, wiec to nie jest pewne czy troche lepsze chlodzenie da na kazdym fx-57 3.6GHz Edytowane 7 Października 2005 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 jesli ten fx-57 byl ten sam to mozesz porownywac, a jesli nie, to pamietaj ze kazdy procek inaczej sie kreci, i nawet na leprzym fc moglby wiecej nie poleciec, wiec to nie jest pewne czy troche leprze chlodzenie da na kazdym fx-57 3.6GHz 1688200[/snapback] Nie chodzi mi o to czy lepsze chłodzenie da dokładnie 3.6GHz zamiast 3.3, lecz czy 3.6GHz pokona nasz rekord na Intelu EE@5,4GHz... Bo jeśli nie to nie ma sensu się w to bawić. Tylko tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 No chłopaki przeciez Yotomo ma 27sek mniej na prawie 300MHz mniej na procu. Jak dla mnie to na pewno FX 3,6GHz pokona obecny rekord SPI na tweaku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 zaprawde, zaprawde powiadam wam.....te 3.6 to pewnie nie koniec :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Dodaliśmy jeszcze możliwość samej modyfikacji Prometei (lub Vapochilla) za 949zł. Link do strony Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Dodaliśmy jeszcze możliwość samej modyfikacji Prometei (lub Vapochilla) za 949zł. 1695571[/snapback] chyba ojro poszlo w góre bo juz jest cena 951.60zł i to w odatku w 2 minuty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 chyba ojro poszlo w góre bo juz jest cena 951.60zł i to w odatku w 2 minuty :) 1695583[/snapback] Wiesz... równie dobrze może pójść w dół... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...