Jawor_ Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Co wy tak uparliscie sie na ta jakosc fotek ?! Przeciez blok jeszcze nie trafil do sprzedazy - jak trafi to Sam napewno da ladne fotki takie jak ma f2s ! Rownie dobrze mogl nie pokazac tych zdjec i by nikt nic nie mowil ! Zreszta dajcie juz spokoj ! Przeciez jest osobny temat o blokach f2g i f2n ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) @PITer - co do porównania Prison - PowerX, dla mnie różnica wydajności tego poziomu jest wogóle nieistotna i dlatego kierowałbym się wyłącznie wyglądem. I tu sprawa jest przesądzona :wink: I jeszcze dwie sprawy - Akasę włożyłbym do środka (jak u _Vip_a i Raptora, mniej by wisiało z tyłu) i zrobił porządek z kablami. Pozatym fajny układzik. 1688858[/snapback] Jak wspominalem wczesniej, PX ma duza zalete, mozna go bez problemu zamontowac na A64 bez czapki dlaczego ? 1. Spod ma szerokosc 4cm dzięki czemu nie zawadza o socket (blok idealnie przylega do jadra) 2. Mocowanie poprzez TOP z 10mm plexy (blok nie przechyla sie na boki - nie kruszy jadra) Co do Akasy to mysle ze wróci do srodka razem z nowym bloczkiem. Takie mocowanie na zewnatrz jest bezpieczniejsze dla moich palców, czesto grzebie na wlaczonym kompie. Od kabli odczepcie sie, wg mnie jest dobrze, nie jest to konputer na pokaz tylko platforma testowa - ma byc praktycznie. Edytowane 8 Października 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 2. Mocowanie poprzez TOP z 10mm plexy (blok nie przechyla sie na boki - nie kruszy jadra) 1689609[/snapback] pod warunkiem ze nie masz blaszki na A64 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 samhain no o to mu chodzilo, a duzo osob ostatnio sciaga czapki benito: kto sprzedal wiecej blokow, ja px czy ty swoich, ktorych na tym forum jeszcze nie widziano ? kedzil: czasem mozna sie pomylic w pisaniu, nie robie bykow w co drugim slowie jak spore grono osob na forum, lecz nikt nie jest nieomylny :( szczegolnie jak ma jakies dysfunkcje w pisowni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 jedno pytanie piter :) ile ty masz dyskow i czemu tak duzo ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 2x80 w RAID 0 aby system szybko latal + 160GB na inne [ciach!]ly. Przymierzam sie jeszcze do 2x160 :D troche koduje MPG2.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Gustowny ten wentylator;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Mial byc cichy i wydajny, a tak nie jest, wole starego glacial techa, jest cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 2x80 w RAID 0 aby system szybko latal + 160GB na inne [ciach!]ly. Przymierzam sie jeszcze do 2x160 :D troche koduje MPG2.... 1690065[/snapback] hah teraz to widze :-) wczesniej wygladalo mi to na ~5 hdd :-D :-D musze przestac pic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) Dotarl dzis do mnie PX2 ale jak narazie nie ma roznicy w wydajnosci pomiedzu kraftem64 a PX2 :( testowane na 2.7GHz 1.63v, temp na obu blokach 50 stopni w stresie... Edit: Edytowane 14 Października 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 jak nie zalezy Tobie na gwarancji zeszlifuj sobie czapke od AMD , ja to zrobilem, byla ewidentnie wklęśnięta, moze to zalezy od samego procka, ja na swoim bloku mialem przy 2600 @ 1.55V 28 idle - 38 load , po zeszlifowaniu okolo 2*C mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 jak nie zalezy Tobie na gwarancji zeszlifuj sobie czapke od AMD , ja to zrobilem, byla ewidentnie wklęśnięta, moze to zalezy od samego procka, ja na swoim bloku mialem przy 2600 @ 1.55V 28 idle - 38 load , po zeszlifowaniu okolo 2*C mniej. 1704203[/snapback] PITer o ile sie nie myle bez czapki leci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Dotarl dzis do mnie PX2 ale jak narazie nie ma roznicy w wydajnosci pomiedzu kraftem64 a PX2 :( testowane na 2.7GHz 1.63v, temp na obu blokach 50 stopni w stresie... Edit: http://sklep.gral.pl/~piter/Forum/TWEAK/PX2/px2_1.JPG http://sklep.gral.pl/~piter/Forum/TWEAK/PX2/px2_2.JPG Ładny ... Do mnie jakoś nie może dotrzeć :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Ładny ... Do mnie jakoś nie może dotrzeć :> 1704490[/snapback] jak podbijesz na pw to tez mozesz byc jego wlascicielem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 jak podbijesz na pw to tez mozesz byc jego wlascicielem :] 1704628[/snapback] He he spekulanci .... Podobno produkcja miała być wznowiona ... :> Mam Uriela, poczekam. Po co przepłacać? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Nowy procek i nowe temp, bez czapki Opteron 144@2.7GHz 1.56v max po 4h stresu 38 stopni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) UPDATE: 12.01.2006 Stare 12mm weze zastapily super nowoczesne weze 8mm Innovatek :wink: Stare 12mm choinki zastapily szybkozlaczki Camozzi. Hydorka L25 zastapil CoolRiver 12V 500l/h. Dlaczego i co przyniosly takie zmiany? Ze wzgledu na wielkosc wezów zmienilem je na 8mm co dalo troche wolnego miejsca, jednak hydorek przy takiej srednicy zaczol juz ostro popiardywac... CoolRiver jest doslownie nieslyszalny, wydajnosc wystarczajaca, wg mnie na nowej pompce i wezykach jest pare stopni mniej... Kilka fotek: Edytowane 12 Stycznia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 a jak wentyle? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 a jak wentyle? ;) Obleci :D Jeden wieje na HDD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 obroc blok albo krocce zamien miejscami, poprawi minimalnie estetyke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 obroc blok albo krocce zamien miejscami, poprawi minimalnie estetyke Wąż (chlodnica-blok) bedzie sie łamał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 to drugi krociec katowy trzeba bylo kupic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) to drugi krociec katowy trzeba bylo kupic :P i gdzie zamontowac ? Edytowane 12 Stycznia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) nie wiem czy to ktoś przedemną zauważył bo nie czytałem całego tematu ale czemu ciepłe powietrze z chłodnicy wieje do obudowy/?? nie lepiej jest załozyc wentylator z drógiej strony?? EDIT: Sorka, juz sie doczytałem Edytowane 14 Stycznia 2006 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) nie wiem czy to ktoś przedemną zauważył bo nie czytałem całego tematu ale czemu ciepłe powietrze z chłodnicy wieje do obudowy/?? nie lepiej jest załozyc wentylator z drógiej strony?? EDIT: Sorka, juz sie doczytałem To ze grafika czy inne elementy beda mialy 45 stopni zamiast 41 nie ma juz wplywu na OC a to ze na procku bedzie pare stopni wiecej juz ma wplyw na stabilna prace w primie... Z reszta i tak buda u mnie jest caly czas otwarta... Moze powiem inaczej, czy widziales aby komus dzieki zmianie chlodzenia na CPU z AC na WC wzroslo OC innych elementów dzieki temu ze teoretycznie jest chlodzniej w budzie ? bo ja nie Jezeli masz AC to temperatura powietrza w srodku budy jest identyczna jak w moim przypadki kiedy wentyl z chlodnicy wtlacza cieple powietrze do srodka(a nawet teoretycznie lepsza, dlaczego? poniewaz chlodnica znajduje sie poza pbudowa i czesc ciepla z chlodnicy jest oddawana do otoczenia)... Edytowane 15 Stycznia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 za zwyczaj jak ktos ma ac i niezle grzejący sie sprzęt to montuje dodatkowe wiatraki. u mie chłodniczka wyciąga powietrze z obudowy i na temperaturki nie narzekam. Ale ta chłodnica u ciebie wątpie zeby cos poza oddawała, całe ciepło wywiewa wentylator. Nie mam amiaru sie kłucic, wyraziłem tylko swoją opinie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 :) sprawdzalem kiedys w takiej pozycji jak mówisz i wrócilem do tej co mam teraz.. Buda i tak jest calyczas otwarta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...