kszonek Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Nie jest to prosba o odrobienie zadania domowego, ale jutro mam informatyke i sprawdzian z Word/Excel. Informatyka jest dzielona na grupy i druga grupa juz miała, wiec wiem co moze byc. Jedno z polecen było: wstaw "całkę z pierwiastka". Niktnie wiedział jak to zrobic, mało tego nauczciel powiedział to nie jest na 10 punktow tylko na 9, bo przesada zeby z tego mozna było 6 dostac. No i teraz od czasu jak za szkoly wrociłem to rozmyslam jak to mozna zrobic. Jutro pisze ten sprawdzian, wiec jakby ktos mi mogł powiedziec jak to zrobic, albo chociaz powiedział mi co to ta całka (!!) to byłbym wdzieczny. mam nadzieje ze moderatorzy nie usuną tego i nie dzadza mi % bo to nie jest moja leniwosc tylko niemoc. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Nie pamietam jak to jest w wordie , ale w open officie wyglada to tak : wstaw-->obiekt--->formula ... pozniej sobie poradzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 W Wordzie musi byc zainstalowany edytor rownan. Wtedy wstaw->rownanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) Całka np. z pierwiastka z 3x+1 wygląda tak (oznaczenie całki to ten wężyk): Edytowane 5 Października 2005 przez Stiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Tak dokladnie to oznaczenie calki to ten wezyk i dx na koncu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 naturalnie, jesli zmienna jest x, to dx, jesli y to dy itp. calke [taka prosta] liczy sie wg jednaj wybranej zmiennej jak odpalisz kreator wordowy do pisania formul [zreszta kazdy kreator] to znajdziesz tam sekcje z samymi calkami - bo jest ich cale pokrecone stado ps. troche dziwne, ze prosza o wstawienie calki kogos, kto ma prawo nie wiedziec co i czym ta calka jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...