ZABOL001 Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Chcialbym kupic nowa karte garficzna do okolo 400zł a takze wymienic pamieci ram ewentualnie dokupic Obecnie posiadam: ASUS A7N8X-X (dual ram) AMD Athlon XP 2000+ DDR 256MB 333 MHz GF4 MX 440 64MB 64 bit Jaka karte polecacie?? Mile widziane linki allegro, sklepow internetowych, sklepow w Łodzi Czy dokupic kosci 256MB 333MHz czy wymienic na 2x256MB 40MHz?? Jakiej firmy?? Nie jestem maniakiem gier ale nieraz pogrywam na nfs undergrounda 2 (co prawda nie wyglada rewelacyjnie) Nie zamierzam podkrecac sprzetu ale chcialbym zeby taka gierka wygladala w miare przyzwoicie DZIEKI ZA ODPOWIEDZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Dante] Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Co do karty graficznej, to teraz na rynek wchodzi Radeon X1300 - model X1300Pro kosztuje niecałe 400zł. Po dokładniejsze informacje zaglądnij na stronę www.benchmark.pl W sprawie pamięci RAM to, jeśli masz taką możliwość, wymień na 2x256 MB (400 MHz). W kwestii marki zapewne jest kilka dobrych wyborów. Poza marką zwróć również uwagę (jeśli masz taką możliwość) na to, na jakich kościach są owe pamięci. Naogół polecane są pamięci na kościach Winbonda oraz Hynixy D43. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Nestety ten radek na razie będzie tylko na PCI, więc o nim zapomnij. Jest szansa, że będzie też na AGP, ale trzeba będzie poczekać. Niedawno miałem ten sam dylemat. Miałem szansę odliczenia vatu, więc karta musiała być nowa. Kupiłem GF 6600 (na nowego radeona 9800pro zabrakło mi pieniędzy) i szczerze mówiąc mile mnie zaskoczył. Jakość obrazu b. dobra. Jakoś nie zauważyłem róźnicy między 6600, a R9500@pro, którego wcześniej miałem. Wydajność po zmianie biosu i podkręceniu jak dla mnie wystarczająca. Porównując do testów publikowanych w necie wydajność niższa 5-10% od nie kręconego 6600 GT AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...