Heroic Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Mam płytę na Slot1 i chciałbym na niej uruchomić Celerona 1100A. Czytałem o BX Modzie, ale nie chcę niszczyć proca (wyłamywanie trzech nóżek). Można przerobić tylko sam adapter S370->Slot1, ale nie wiem jak, bo jedną nóżkę trzeba i usunąć i połaczyć z drugą (AK4 z AK26). Jak go uruchomić na mojej płycie (MSI BXMaster) nie niszcząć procesora, tzn. przerabiając samą przejściówkę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Nie np zamaluj lakierem bezbarwnym 1 nóżkę [; (może być do paznokci ;]), ciężka robota lub obklej taśmą bezbarwną ;] i na koniec lakier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) tez nad tym myslalem jednak ja podejme sie operacji na procesorze... mysle na czyms takim: nozki polaczyc jakims drucikiem w izolacji... a nozki ktore trzeba usunac zamalowac czyms... i tu jest moje pytanie czy lakier do paznokci wystarczy :?: czy trzeba uzyc jakiegos innego specyfiku :?: Edytowane 12 Listopada 2005 przez LuXuS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 hi pare dni temu przeprowadzalem taka operacje na celeronie 1300 i przejsciowce MS-6905 wedlug instrukcji wyszperanej z sieci autorstwa niejakiego OlO (ktoremu jestem za to niezmiernie wdzieczny, poniewaz nie mialem zadnej rozsadnej koncepcji) oto i ona: 1. Do izolacji pinów procesora lepiej nadaje się izolacja żył ze zwykłej skrętki sieciowej. 2. Przewód na mostek może być ze starej taśmy FDD. Piny najlepiej połączyć z przewodem robiąc w nim dziurkę szpilką i nasuwając go na pin. 3. W cztery rogi procesora pomiędzy pinami należy włożyć kawałki takiego przewodu jakim był zrobiony mostek (oczywiście tak by niczego nie zewrzeć !) - zapewni to równe ułożenie procesora i dokładne przyleganie radiatora. i wszystko dziala wysmienicie!!! :) tylko jeszcze jedna uwaga: odizolowane nozki sa za grobe aby przejsc przez otwory w sockecie (przynajmniej na mojej przejsciowce) trzeba wiec je troche powiekszyc ja do tego celu uzylem duzej rozgrzanej nad zapalniczka agrafki - dobrze jest przedtem zdjac gorna ruchoma czesc socketu ot i cala filozofia ;) celek pracuje teraz na plycie MSI 6163PRO (443BX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 hmmm... a nie probowales lakierem albo czyms takim :?: bo tak szczerze powiedziawszy to mi sie nie widzi to powiekszanie dziur :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) lakierem probowalem kiedys - dawno temu - izolowac piny na zlaczu krawedziowym w celeronie 333 i nie zdalo egzaminu - musialem w koncu uzyc do tego celu szarej tasmy do oklejania kartonow a powiekszanie dziur - w brew pozorom - to bardzo prosta operacja :) (oczywiscie srednica tej agrafki, drutu, czy czegokolwiek innego musi byc odrobine wieksza od srednicy otworu - nalezy wtedy rozgrzany do czerwonosci drut przepchnac przez otwor, i to wszystko) ale sprawdz, moze w Twoim przypadku nie bedzie to konieczne? Edytowane 12 Listopada 2005 przez rosolini Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 ja modowałem podobnie jak rosolini lecz zamiast agrafki użyłem zwykłych małych nożyczek ostro zakończonych - pokręciłem nimi we wskazanych otworkach z obu stron i tak je rozwierciłem do wymaganych rozmiarów. zaś piny na procku zaizolowałem koszulką z przewodu od padnięte myszki. ten sposób ma taką zaletę, że właściwie nie powoduje żadnych stałych zmian - jest bardzo łatwy do usunięcia. co do samego modu - były chyba ze trzy wersje - już nie pamiętam dokładnie ale u mnie zadziałała taka jedna, która wymagała łączenia sąsiednich pinów na procku co ułatwiło sprawę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) witam mam celerona 1000 tulipana i chce zrobic na nim bx mod zeby odpalił na abicie VH6, cały dzień wczotaj próbowałem go zrobić ale nigdy nie wstał procek, piny izolowałem lakierem, a piny łączyłem drucikiem w osłonce (około minimetr grubości) ale stwierdziłem ze chyba jest za gruby i piny nie dotykają skocketa. kurcze juz nie mam pomysłów co zrobić moze dali byście jakies wskazówki p.s. mod brałem z overclockers (żółtych pinów nie łączyłem bo vcore moge zmieniac w biosie) -> i to był mój błąd bo zielone trzeba zewrzec a żółte opcjonalnie :P zaraz zabieram sie za dalsza prace Edytowane 26 Listopada 2005 przez bielski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...