Skocz do zawartości
matheo

Jak Podkręcić, Żeby Nie Spalić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj zabrałem się za podkręcanie mojej karty graficznej (MSI NX6600-TD128E) i nie chciałbym jej spalić, wiec postanowilem zapytac sie kogoś mądrzejszego, jak podkręcać bezpiecznie;] Jak narazie robie to tak: ustawiam +5mhz na rdzeniu, włączam 3DMark'a 05 na Game testy, przechodzą bez artefaktow, nastepne 5mhz, znowu testy i tak w kółko. Właśnie doszedłem do 545mhz (podstawowe - 300mhz) i caly czas chce sie kręcić - czy to dużo jak na ta karte?? Czy powinienem juz przestac, czy sieszyć sie, ze sie dobrze kreci?? Czy są jakies bezpieczniejsze metody na podkręcanie??

Z góry dzieki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz kręcić dalej radze zainwestować w dobre chłodzenie na te karte :D

1686532[/snapback]

Popieram, zainwestuj w dobre chłodzenie a może się pokręcić jeszcze więcej! :smile2: Edytowane przez Griszman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do chłodzenia - zupełny homemade, czyli: fabryczny radiatorek, na nim wentyl ze starego celerona 466, a pod tym 2 wentyle 80mm ze starych zasilaczy;] Nie stać mnie na coś drozszego. Właśnie doszedłm do 600 mhz i sie podziałka skończyła (podkręcałem z poziomu sterownika);] A artów jak nie było tak nie ma;] Jutro zabiore sie jeszcze za ram, ciekawe czy tez bedzie taki tolerancyjny;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sie bal podkręcać na Codegenie... te zasilacze mają skłonności do wybuchania nawet przy zwykłych ustawieniach, a co dopiero po O/C

Edit:\\ Moj kolega tez mial kiedys taki zasilacz. No i ktoregos dnia, podczas grania komp sie wylaczyl, cos zasmierdzialo i po kompie zostal tylko ram i.... zasilacz (ciagle dziala;])

Edytowane przez matheo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sie bal podkręcać na Codegenie... te zasilacze mają skłonności do wybuchania nawet przy zwykłych ustawieniach, a co dopiero po O/C

1688345[/snapback]

Hehehehehe... Mojemu koledze jak wywaliło Codezgona to osmoliło za nim szafe :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi