busyboy Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Witam Mam nastepujacy problem , po uruchomieniu kompa pojawia mi sie taka informacja : Cmos Checksum Error - Defaults Loaded Zmienialem baterie i nie pomoglo , wgrywalem nowego biosa tez nie pomogle , generalnie zauwazylem ze bios nie zapamietuje ustawien :(. Za kazdym razem jak zmienie cos w biosie np wylacze FDD i po restarcei ponownie pojawia sie komunikat : Cmos Checksum Error - Defaults Loaded - po jesciu do biosa ustawione sa ustawienia fabryczne :( Jezeli to mozliwe bardzo prosze o pomoc Pozdrawiam BusyBoy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Jaka masz plyte glowna? Moze ECS K7S5A ? Mozesz tez miec uszkodzona kosc biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busyboy Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Jaka masz plyte glowna? Moze ECS K7S5A ? Mozesz tez miec uszkodzona kosc biosu. 1687501[/snapback] Plyta glowna to Epox E-8K9A A co do uszkodzonej kosci biosu to niesty nie wiem czy jest uszkodzona (a jezeli by byly a to ejst jakies rozweiazanie tej sytuacji ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Sprawdź bateryjkę ;] lub kup nową bo to jej wina....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busyboy Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Sprawdź bateryjkę ;] lub kup nową bo to jej wina....... 1687510[/snapback] Baterie juz wymienialem i to 3 rozne wkladalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Podmien kostke biosu na inna jak masz mozliwosc. Moze tez byc uszkodzona plyta gdzies miedzy bateria, a biosem najlepiej sprawdz te okolice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busyboy Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Podmien kostke biosu na inna jak masz mozliwosc. Moze tez byc uszkodzona plyta gdzies miedzy bateria, a biosem najlepiej sprawdz te okolice. 1687763[/snapback] Niestety nie mam innej kosci zeby sprawdzic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Niestety nie mam innej kosci zeby sprawdzic :( 1688292[/snapback] Jezu :mur: Idź do serwisu ? Kup nową płyte ? Przestań zachowywać się jak 5-cio latek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Tudzież zwarcie na płycie jakieś niewielkie rozładowuje baterie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A może masz cały czas zworkę w pozycji CLEAR??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopserdak Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 ja miałem podobnie jak mi ktoś przyniusł jakąś starą ciarupe z tym samym problemem. W biosie była możliwość zmiany prędkości procka a wyglądało to mniej więcej tak 66*xxx 100*xxx 66*xxx2 100*xxx2 i tak dalej okazało się że nie było tego problemu dopiero jak podkręciłem procka a komkretnie przestawiłem z 66 na 100 i jak do tej pory nie było tego znowu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Plyta glowna to Epox E-8K9A A co do uszkodzonej kosci biosu to niesty nie wiem czy jest uszkodzona (a jezeli by byly a to ejst jakies rozweiazanie tej sytuacji ?) 1687507[/snapback] miałem to samo na fic k8t800 bateria na pewno jest wporządku, na 99% uszkodzona jest kość biosu długo się męczyłem z przełączaniem zworek po restarcie aż na allegro kupiłem kostkę z wgranym biosem podajesz stronę z biosem i Ci wgrają http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4755&order=t&view=gtext np. tu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=67118140 teraz bios jest ok! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...