czeku Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Ja mam 2x512 GoodRam ;] i śmigają elegancko żadnych problemów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Ja mam 2x512 i wszystko jest u mnie w porządku. Ale to wiadomo u jednego może działać a u kolegi już nie. Loteeeeeeeria. Ale myśle że powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Ja mam 2x512 i wszystko jest u mnie w porządku. Ale to wiadomo u jednego może działać a u kolegi już nie. Loteeeeeeeria. Ale myśle że powinno być ok.raczej nie loteria, tylko ma działać i tyle. jak nie działa to na gwarancje Edytowane 4 Maja 2006 przez wadim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipek_dg Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Hmm ja osobiście mam 2x512 KINGSTONA na roznych kościach pamieci i śmiga prawidłowo co do problemów z dwoma obsadzonymi slotami to nie powinno takowych być jeśli wystapią to tylko do SERVISU na gwarancje i tylko takie jest rozwiązanie co prawda może pomóc zmiana BIOSu na nowszy ale tak czy siak z ramem nie powinno być klopotu chyba ze sama pamiec jest uszkodzona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 witam, piszecie tu zeby zaktualizowac bios trzeba win 98 albo z pendrive jechac, a czy winflashem sie nei da na tej mobo? aha nie mam pojecia zielonego o tmy, ale jezeli z pendrive to z mp3 playera chyab tez by sie dało nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) ja mam pytanbie - jak wygląda sprawa zintegrowanej grafiki i pożerania przez nią ramu? Tak z ciekawości mam zamiar w niedługim czasie kupić sobie tego asrocka, a mam tylko kosteczkę 256mb Edytowane 7 Maja 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Można w biosie ustawiać ile ma Ci zrzerać ramca chyba w zakresie jak się mylę 32/64/128. Ale 256 to mało ramu minimum 512 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Można w biosie ustawiać ile ma Ci zrzerać ramca chyba w zakresie jak się mylę 32/64/128. Ale 256 to mało ramu minimum 512 ....to dziekuje - już się przesiadłem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 A w ogole da sie calkowicie wylaczyc te zintegrowana karte? Zeby NIC nie pozerala? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 A w ogole da sie calkowicie wylaczyc te zintegrowana karte? Zeby NIC nie pozerala?Oczywiście, trzeba po prostu używać osobną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Witam,czy jest bios powyżej 580mhz do gpu? Zrobiem sobie lepsze chlodzenie do grafy i narazie 580mhz go nie wzrusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 możesz pokazać jakieś fotki? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipek_dg Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Witam,czy jest bios powyżej 580mhz do gpu? Zrobiem sobie lepsze chlodzenie do grafy i narazie 580mhz go nie wzrusza. Hmm a po co ci jeszcze wiecej MHz na GPU ?? skoro tak czy siak dużego przyrostu wydajności nie ma :| a tylko dobijesz cały chipset :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 hehe spalenie chipsetu mi nie grozi,niebawem wrzucę fotki wielgahnych radiatorów jakie sam zrobiłem,aha i napiszę ile da się wycisnąć na lepszych pamięciach,właśnie przyszły mi kingmax 500mhz :) zaczynam testować..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 Zlożyłem staremu kompa na tej płytce i podczas postu wyskakuje mi komunikat: "MAC adress are invalid in both CMOS and FLASH!" PRESS F1 to CONTINUE. Spotkał się ktoś z czymś takim ? Jak sie tego pozbyć ? Flash na nową wersje biosu nie pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipek_dg Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Witam mam prośbe czy ktos moglby wskazac MOSFETy na tej plycie i inne grzejace sie podzespoły ?? najlepiej na dobrze zrobionych FOTKACH, poniewaz chcialbym jeszcze pobawic sie w O/C, a nie chce by cos sie przegrzalo, a slyszalem ze oziembienie MOSFETow i innych grzejacych sie zeczy daje wiekrze mozliwosci w O/C :) z gory dzieki za pomoc :) Edytowane 19 Maja 2006 przez zipek_dg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Zlożyłem staremu kompa na tej płytce i podczas postu wyskakuje mi komunikat: "MAC adress are invalid in both CMOS and FLASH!" PRESS F1 to CONTINUE. Spotkał się ktoś z czymś takim ? Jak sie tego pozbyć ? Flash na nową wersje biosu nie pomógł.Właśnie ja mam to samo cvo z tym zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Właśnie ja mam to samo cvo z tym zrobić ?No ja juz znalalem rozwiazanie. Trzeba specjalnym programem wgrać MAC adres jakiejs karty sieciowej (byle bylby prawidlowy) program jest na necie linka w tej chwili nie podam, ale latwo go znalesc wpisując "MAC adress are invalid in both CMOS and FLASH!" w google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 oto wspomniane chłodzenie własnej roboty,na to oczywiście poszły śmigła, żadny overclocking nie straszny :) #####DONT TRY THIS AT HOME ! ##### Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Robi wrazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 wygląda bardzo fajnie na NB I SB to może być pasywne chłodzenie takie duże radiatory dają radę ;] tylko mam pytanie czy zmieści ci się tam grafką po pci-e z dużym coolerkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzebiox Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 do grafiki(jak kupię niedługo) chłodzonko też zrobię niekiepskie,będzie połączone z chłodzonkiem SB częściowo bo rzeczywiście SB jest chłodny i ma spory zapas,ja dodatkowo jestem ograniczony miejscem w obudowie bo to hiper mała obudowa slim microatx ale jak kupię jakąś grafę to i z tym sobie poradzę ;) narazie testy na nowych pamięciach kingmax 500mhz przedstawiają się tak że jest około 1600 w 3dmarku03 procesor ustawiony na 319fsb,pamięci mają dzielnik 166(333)-chodzą wtedy na 510mhz-więcej nie chcą iść :( ale już je sprzedaję i biorę jakieś pamięci 550mhz, wtedy dam dzielnik 200(400) i przy fsb319 procka będzie jakieś 560mhz,liczę na wynik w 3dmarku03 coś około 1800 da radę ktoś zrobić jakiegoś biosa do grafy który będzie miał więcej niż 580mhz??? bo narazie grafa jest super stabilna i nie widziałem na niej jeszcze żadnego artefakta więc chyba ma spory zapas.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Musiałbyś pogadać z GenetiX-em on może ma jeszcze jakieś biosiki w zanadrzu na zwiększenie MHz na GPU ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw23 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Witam Mam taki problem: Kupiłem niedawno te płyte i Semprona 2500 64bit, podłączyłem do niej zasilacz 20pin i gdy włączem monitor nie odpowiada. Czy to wina zasilacza czy płyta jest wadliwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ro8aG Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 witam , mam problem nie wiem czy się ktoś spotkał z czymś takim , nie potrafie uruchomić grafy na PCI-e niezależnie od ustawienia w biosie : Onboard, pci, pcie ?? ma ktoś pomysł co może być przyczyną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Trzeba jeszcze podłączyć tą małą kwadratową wtyczke zasilacza do płyty.Inaczej płyta nie zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Witam Mam taki problem: Kupiłem niedawno te płyte i Semprona 2500 64bit, podłączyłem do niej zasilacz 20pin i gdy włączem monitor nie odpowiada. Czy to wina zasilacza czy płyta jest wadliwa? Moze zle podpioles do plyty kabelki od przyciskow reset/power i diod? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 witam , mam problem nie wiem czy się ktoś spotkał z czymś takim , nie potrafie uruchomić grafy na PCI-e niezależnie od ustawienia w biosie : Onboard, pci, pcie ?? ma ktoś pomysł co może być przyczyną ?Odpal maszynę z zintegrowanej grafki, a w slocie miej już swoją grafkę pod PCI-E. Ustaw w biosie żeby główną kartą graficzną była karta pod PCI-E. Zapisz ustawienia i niech komp się zrestartuje. Podłącz kabel z integry na kartę PCI-E i powinno śmigać ;] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris1987 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 A jak u tej zintegrowanej karty z jakością obrazu ?? Obecnie mam GF3 mediona, czy w przypadku zmiany na tę płyte odczuje poprawe jakości (mam LCD) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 obraz jak obraz czysty. Moim zdanie porównywalny z normalnymi grafikami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...