panigor Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) Witam moze ktos z was spotkal juz sie wczesniej z tym problemem Wyswietla mi sie taki komunikat hDevice=ffffffff Tak sie dzieje nawet po formacie dysku instaluje Windowsa potem serowniki do płyty do grafiki i do karty muzycznej a potem piekny komunikat na ekranie pulpitu pozdrawiam Procesor P4 3.00GHz/800/2MB/64BIT Gigabyte GA-8i915P Duo Ram 2x256 Dual chanel 3200/400 KINGSTONA Gigabyte GF6600GT 128 MB 128 bit Seagate Barracuda 80 GB SATA z technologia NCQ SoundBlaster Audigy 2 Zasilacz Chieftec 420 Wat Edytowane 9 Października 2005 przez panigor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 1. Reset ustawień bios i tyle? A kto to potem ustawia? Samo się nie ustawi a domyślne ustawienia nie zawsze pasują do konkretnego zestawu. 2. Jaki program/sterowik powoduje ten bład? Na pasku tytułowym powinno coś pisać. Najlepiej rzuć screena. 3. Zrób format, wrzuć SP2 (o ile go nie ma). Nie instaluj żadnych sterów. I jak? Jest błąd? Jeśli nie ma, to instaluj po jednym sterowniku i za każdym razem restartuj (uruchamiaj ponownie) komputer. 4. Coś mi tu pachnie jakimś super-packiem z DivXem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panigor Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) 1.Bios ustawiony jest ok 2.Błąd powodują stery od grafiki http://img32.exs.cx/img32/7692/error5kf.jpg w rogu ekranu pojawia sie komunikat patch tvout (ten plik patch tvout znajduje sie na dysku c:\programfiles\gigabyte\nvidia i plik patch tvout a na ekranie pulpitu hDevice=ffffffff Usunołem ten plik patchtvout całkiem z dysku i sie to juz nie wyswietla, ale niewiem czy to nie bedzie miało wpływu na poprawne działanie systemu(ten plik instaluje sie wraz ze sterownikami z płyty producenta) 3.Windowsa mam z service packiem 2 moze to cos ci bardziej podpowie czekam na odpowiedz pilne!!! Edytowane 9 Października 2005 przez panigor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) To nie sterowniki lecz jakaś aplikacja do konfiguracji karty. Normalne stery nie instalują się w Program files. Nie instaluj takich śmieci i już. Wrzuć normalne stery od nvidia.com - z ich poziomu też można podkręcić kartę nie mając przy tym żadnych krzaków po uruchomieniu kompa. Edit: Widzę, że to jakiś patch na TVout. Na to też jest lekartwo w sterownikach... Edytowane 10 Października 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...