sthEn Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 W wakacje kupilem dysk Maxtora 160GB, jakis miesiac temu zanotowalem bledy w jego dzialaniu. Pierw przestala mi dzialac polowa mp3, musialem usunac, potem filmy zaczely sie dziwnie zachowywac. Przykladowo, wlaczam film pt. "We were soldiers" a zamiast tego wlacza mi sie "Rogate Ranczo", ktorego nawet nie mam na dysku. Jakby co nie jest to wina sciagniecia innego filmu, bo 2-3 dni wczesniej dzialal normalnie (ogladalem urywkami). Tak mam z polowa filmow, co sciagne po paru dniach nie dziala. Mam windowsa 2000 Pro z bodajze SP4. Podejrzewam Bad Sectory, jesli tak, to czy da rade jakos je usunac/naprawic bez tracenia danych? Albo czy istnieje jakis program do sprawdzenia dysku, bo scandiski i defragmentatory windosowskie w ogole mi nie dzialaja. Pozdrawiam, sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Witam! Po pierwsze - filmy rozumiem ze w 100% legalne ;) Po drugie - jakbys mial bady to nie myliloby nazw plikow tylko nie moglo ich odczytac. Np fil chodzi jakis czas i nagle zwis, ewentualnie bluescreen. Po trzecie - To wyglada na uszkodzenie tablicy alokacji, lub dzialanie wirusa (ktory mogl uszkodzic tablice alokacji B) ) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Wirus nie wchodzi w gre, przekanowalem gruntownie kompa Nortonem 2005, NODem oraz Kasperskym. Wszystkie z najnowszymi bazami wirusow i nie wykrylo w sumie nic ciekawego poza bodajze dwoma backdoorami. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arko 971 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Odpal PowerMax 4 - sprawdz dysk jak bedzie mial bledy to oddaj na gwarancje. A dane szybko przenies np. na DVD - R bo w niebawem sie z nimi pozegnasz. P.s. kiedy robiles defragmentacje ? Kiedys mialem tak po odzyskaniu skasowanych danych.Wszystko bylo pomieszane - jeden film z drugim.Dysk utracil dane pliku zapisane w tablicy alokacji plikow. W wyniku duzej ilosci bad sektorow jest to mozliwe. Pliki sie uszkadzaja i sa nie czytelne.W moim przypadku wszystko poszlo do kosza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Jaki masz system plików ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 NTFS na obydwoch dyskach (mam jeszcze stary dysk 40GB, na ktorym trzymam jedynie system). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyp3k Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Moim skromnym zdaniem jakiś wirus <_ :? POLECAM PRZESKANOWAĆ ANTYVIRUSEM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Napisałem juz wyżej ze skanowalem paroma antywirusami i nic powaznego nie wykryło. Na razie zmienilem OS'a na XP z SP2 i nic nowego z plikami sie nie psuje, jednak stare musialem usunac. Zobacze jeszcze pare dni czy nic sie nie bedzie psulo, moze to byla wina Win'a 2000. Pozdrawiam, sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...