MAttX Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Pytanie - jak uzyskac w programie konsolowym polskie litery np: w Dev C++ bo gyd pisze : cout<<"Ala ma kota który jest żabą"<<endl; to w oknie wirtualnego dosu wypisuje: Ala ma kota kt^ry jest #ab~ czy to kwestia ustawienia kompitara, srodowiska , windy ???? Z groy dzieki za info, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 5 sec z google. Może pomogłem? http://groups.google.pl/groups?hl=pl&q=pol..._pl&sa=N&tab=wg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Sorry stary ale nie pomogłeś i to wogóle... :-| , wiesz wyszukiwarka google w obsludze do najtrudniejszych nie nalezy ... , no coz w kazdym razie thx za checi , jak to mowia jak sie za cos sam nie wezmiesz to nikt tego za Ciebie nie zrobi, napisalem sobie sam funckcje w C++ ktora zamienia dowolnej dlugosci tablice znakowa z polskimi znakami ( ktore po wyslaniu na standardowe wyjscie zamieniaja sie w krzaczki ) sa konwertowane na polskie znaki .Podalbym kod ale jak wiadomo jest to wlasnosc intelektualna ;P i jesli ktos ma glowe na karku i troszke umie C ( nie C++ ) to sobie da rade. Dziwi mnie tylko fakt ze specjalisci ktorzy pisza oprogramowanie (polskie !) i napewno sa na tym forum nie udzielili mi zadnej rady, no coz ....pozdrawiam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Ogólnie sytuacja z konsolą + polskiimi znaczkami jest patowa, można tak jak już sie domyśliłes to zrobić lub też przed kompilacja przejechać plik .cpp czy .c z kodem - programem FCONVERT ze starego pakietu Borland 3.1 wybrać opcje Ansi to OEM i taki kod dopiero skompilować , ten sposób przydaje sie też do innych rzeczy. Jest ogólnie pare sposobów a pisanie bez polskich ogonków jest jednym z nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...