Skocz do zawartości
Gość

Pozwolenie Na Bron Mysliwska

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co ja pamietam, jak moj tata sie staral o bron mysliwska, to przechodzil jakies testy u psychologa, jakies zaswiadczenia o niekaralnosci, opinia dzielnicowego no i chyba bylo wazna tez legitymacja PZŁ. Dokladnie nie pamietam bo bylo to juz lata temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos sie orietuje moze jak zdobyc pozwolenie na bron mysliwska?

1694392[/snapback]

http://bip.lublin.kwp.policja.gov.pl/_serv....asp?nodeid=377

http://www.mswia.gov.pl/index_wai.php?dzial=30&id=878

by google.pl...

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem ale po trafieniu z pocisku 7.62x39 w liska (no offence :P) niewiele by z niego zostało. Miałem gdzieś stronkę którą dostłem od kumpla myśliwego gdzie panowie w ramach testów różnej broni i róznych kalibrów strzelali do piesków prariowych i puszczali to w internet odpłatnie ;].

Jak kumpel nie ucieknie do lasu polować na dziki i inne żyjątka to postaram się zapodać sznurka oraz dowiem się jak z tym pozwoleniem bo on 2 tygodnie temu odbierał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... a gdyby tak Desert Eagle z pociskami z tytanu? [; tak przez drzwa walić :D ale nie bardzo bo po paru set metrach sie dopiero na ścianie zatrzyma jakiejść... o ile by sie zatrzymał [; Fajnie wygląda trafienie w głowe pociskiem dum-dum, gdzieś na kompie mam fotosy tego... [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee zozol widac ze nie znasz sie na broni [; pociski z tytanu ssaja za lekkie. wiatr by je znosil. najfajniejszy by byl podkalibrowy ze zuborzonego uranu. takim czyms zabil bys czolgiste siedzacego w czolgu [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bral kalacha, lub strzeblbe z drobnym srutem :D z liska plama by zostala  :lol2:

1695059[/snapback]

hmm na lisy poluje sie przewaznie bronia srutowa z drobnym srutem i jakos zostaje z nich sporo :)

a tak serio ciekawy temat bo ja od marca tez bede cos kolowal w tym kierunku, polowanie bardzo fajna rzecz i nie chodzi mi tu o strzelanie do zwierzat tylko o reszte, swojego czasu jezdzilem co niedziele z kolega ojca a cala rodzina ze strony ojca poza nim to mysliwi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi