brunneriusgreyna Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Szukam i szukam... Albo mi się gałki oczne przegrzały albo nie wiem. Proszę o pomoc! Hilfe Ajuto Help PLIS!!! Edytowane 11 Października 2005 przez brunneriusgreyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Szukam i szukam... Albo mi się gałki oczne przegrzały albo nie wiem. Proszę o pomoc! Hilfe Ajuto Help PLIS!!! 1694537[/snapback] a po ci to :blink: rodzinka bierze miedzy 84 a 115W a konkretnie to ten model nie wezmie wiecej niż 90W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Dzięki! A potrzebuję po to, żeby wiedzieć ile mi piec (orientacyjnie ofkoz) targa watów z gniazdka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 to mozna looknac po zasilaczu latwiej ;) Jesli masz 350W zasilke i wystarcza to wiesz ze mniej niz 350 ;D Chociaz w sumie trudno tak sobie szacowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Nie no kamikaze... bez obrazy, ale śmiem twierdzić że Twoja metoda pomiaru jest wybitnie nieskuteczna. Akurat po tym co jest napisane na zasiłce to nic nie możemy stwierdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) maxymalne zuzycie :D doliczyc tylko monitor ;) Tzn mowilem to w ramach "smichu" bo to bylo na zasadzie oszacowania maxymalnego zuzycia migiem :D Jak masz zasilke 300W to mozesz byc pewny ze bebechy kompa nie beda braly ponad 300 W ;) Edytowane 16 Października 2005 przez KamiKaze boski wiatr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 jak E0 to 84.0W C0/D0 to 73.0W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) maxymalne zuzycie :D doliczyc tylko monitor ;) Tzn mowilem to w ramach "smichu" bo to bylo na zasadzie oszacowania maxymalnego zuzycia migiem :D Jak masz zasilke 300W to mozesz byc pewny ze bebechy kompa nie beda braly ponad 300 W ;) 1702971[/snapback] hmmm no to jest akurat bzdura szczególnie w przypadku zasilaczy miernych firma łatwiej poszukać w dokumentacji urządzenia u producenta, większość udostępnia takie dane szczególnie w przypadku producentów procesorów HDD kart graficznych a nawet wentylatorów napedow DC/DVD itd.... wystarczy zebrac i policzyc biorac poprawke na straty na regulatorach napiecia i gotowe albo isc na:http://www.jscustompcs.com/power_supply/Power_Supply_Calculator.php?cmd=INTEL zamiast celerona wybrac P4 prescot 533FSB bo chyba jeszcze nie wiedza ze sa celerony D Edytowane 16 Października 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Trochę się rozkulało. Dziękuję wszystki za pomoc i odpowiedzi. Ale sprawe załatwiłem już i wiem. Sprzęt z podpisu plus dwa WuDeki 80GB napęd dvd i nagrywarka BenQ targa mi z gniazdka w czasie grania w Chaos Theory 285W max. A potrzebowałem bo chciałem wiedzieć ile mnie mój piec kosztuje miesięcznie monet za prąd. Pozdro all. p.s. zużycie zmierzone miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 @KamiKaze Czy taki wykręcony zestaw bez problemu trzyma twój szef??? Bo to potrzebuje bardzo mocnej lini +12V a chieftec 420 ma 216W, gdzie tagan 380 ma ok. chyba 260W i czy nie ma żadnych wysypów? Bo jeśli jest wporzo to bede spokojniejszy o moją zasiłke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...