serwal4 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Otóż miałem takie objawy już w sierpniu z GTA Sa, pisało że ma problemy z skopiowaniem pliku z dvd(plik z archiwum cab), próba instalacji z dysku to samo, płyta bez poważnych zarysowań, działa na innych komputerach. Po re-instalce Windowsa to samo. Potem chciałem zainstalować SWAT 4 to samo, z dysku nie pomogło. Potem Street Racing Syndicate, to samo, z dysku nie pomogło. Potem Toca Race Driver 1, to samo, z dysku nie pomogło. Potem Need For Speed U2, to samo, z dysku nie pomogło. Nośniki w stanie bdb, działają na innych komputerach. Zainstalowałem MSI 3.1 v2 (najnowszy, nie pomógł), sprawdziłem czy taśma nie jest gdzieś nie dociśnięta (była dociśnięte), DMA załączone (Dysk twardy U-DMA 5, jedne z napędów U-DMA 4 a drugi U-DMA 2). Oba napędy (dvd pod nazwą Atapi DVD-rom x16 firmy nie pamiętam, ale mało znana, cd-rw Lite-On) są w porządku, normalnie kopiują dane itd. Dysk twardy też ok, zero bad sectorów. odczyty z S.M.A.R.T w porządku. Temperatury ok, procek max 50'C, zazwyczaj ok 40'C, twardy 27-32'C, dodatkowo buda otwarta z jednej strony. Wszystkie programy(np. WinAmp, A Reader, CCleaner itd.) instalują się bezproblemowo, Colin McRae 3 i Heores IV + Gathering Storm instalka bez błędów itp. Komp w podpisie (z Pentium IV), win xp pro sp2. Nie kręcony, bios od 3 lat na tych samych ustawieniach, nie zmieniane wogóle. Co może być przyczyną takich anomalii? Bo jest to dla mnie, delikatnie mówiąc, denerwujące, jak tak dalej pójdzie to komputer może "polecieć". Nie uśmiecha mi się zapychanie do kolegi z twardym (przy okazji wywalając niektóre stery bo np. on ma Gf ja Ati), zainstalowanie u niego gier, i powrót do domu. Szukałem przez szukajkę ale nic nie znalazłem, za pomocą google.pl nie dowiedziałem się nic interesującego. Jak był podobny temat to przepraszam. (Przeszukałbym bym ręcznie ale te 191 stron zniechęca. choć zapewne takie tematy były setki razy wałkowane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Goldmemory [; memtest sprawdź pamiątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Jeśli to starszy napęd, to może mieć problemy z nowymi niefirmowymi płytkami, ale jeśli chodzi o oryginały to zostaje wyczyszczenie napędu. Innych teori na chwilę obecną brak. Dysk działa ok? Komp się nie wiesza? Podłącz napęd na taśmę z dyskiem systemowym. Ewentualnie podłącz napęd u kumpla w kompie i spróbuj (z jego taśmą) a potem z twoją. Edytowane 13 Października 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Temat do zamknięcia :/ Wczoraj jeszcze raz dokładnie sprawdzałem kompa, i się okazało że mam uszkodzoną podstawkę (pękniety zaczep) na chłodzenie do procesora :/ Chłodzenie trzymało się na procku tylko na dolnym mocowaniu i paście, górne luźne wisiało, więc od góry pod radiator wkradł się już kurz. A ja się dziwiłem co to za kawałek plastiku mi pękł i wyleciał z kompa w połowie sierpnia :) Procek przez 2 miechy był niedokładnie chłodzony, i od tamtego momentu(wylecenia tego plastiku) zaczęły wywalać błędy CRC, choć jakoś CMR3 i HoM4 się instalnęło ;p Co najlepsze temperatury procka nie wzrosły, a komp stabilnie działał (tylko 4 razy w ciągu 2 miechów blue screen). :) P.S takie pytanie, czy jest możliwość kupienia samej podstawki (tej mocowanej do mobo) ?? Bo sam cooler z Cooler Master'a jest w 100% sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D@wid523 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Na giełdzie bezproblemu kupisz taką podstawkę za parę złotych, poszukaj może na allegro. A nie wiesz czym to mogłobyć spowodowane, może po zainstalowaniu chłodzenia miałeś jakieś naprężenia, sprawdź to bo później może ci nawet laminat peknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...