M4ntis Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Witam... Gdy uruchamiam jakiś program albo grę to nic sie nie dzieje, a po następnym restarcie system wyświetla, że dany program popełnił błąd a po zamknięciu komunikatu jeszcze dwa razy to samo... mam tak na przykład w Fifie 2006... Na początku wyświetlało się ,że to jakieś zabzpieczenia epc czy coś w tym stylu i zaznaczenie tam programu rozwiązywało problem ale teraz się to już nie wyświetla... mam jeszcze jeden problem... przy włączaniu komputera wyświetla się że jedna lub więcej usług nie zostalo uruchomionych i można je zobaczyć w podglądzie zdarzen... jak wyłączyć ten komunikat? Z góry dziękuje za wszelkie rady i wskazówki... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Jakie usługi się nie uruchamiają :>?? Podaj konfig kompa + ważna część zasilacz....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ntis Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Mysle, ze to nie wina kompa... Athlon 3000+, 1gb ram a zasilacz nie wiem dokladnie jak sie nazywa ale 400W i jakis z tych porzadniejszych :)... ale jak zainstalowalem Windowsa to mi sie to nie pojawialo... poprostu wylaczylem niepotrzebne uslugi i chcial bym jakos wylaczyc ten komunikat Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Wyłączyłeś niepotrzebne usługi, ale widocznie od jednej z nich jest zależna ta, która jest potrzebna. System próbuje ją uruchomić, ale jest wyłączona. Proponują przestawić wyłączone usługi (których nie jesteś pewien) na tryb ręczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 W panelu administracyjnym a zasilacz czasem nie tracer :>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ntis Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Zasilacz to Mode Com MC-350ATX 2.0 PFC... Przestawilem wszystkie uslugi z wylaczonych na reczne ale to nie pomoglo nadal ten komunikat Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 To może jednak rozruch "Automatyczny"? Jeśli nie poskutkuje, to: a) przywracanie systemu (o ile tam jest - nie pamiętam, bo to pierwsza z opcji jaką wyłączam w nowo zainstalowanym systemie) b) ponowna instalacja systemu Też tak miałem na 2k3 i po kilku komunikatach oduczyłem sie grzebać w usługach tego systemu. Gdy w XP tak zrobisz, to jest ok, ale ten już jakieś problemy robi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Kolejny "ekspert" sobie zainstalował w domu serwerowy system :) .... Na serio - sprawdź logi .... Jakoś nie chce mi się wierzyć że wyłączenie którejś usługi nie pozwala odpalić programów ... Musiałeś pokombinować z czyms innym.... Akceleracja grafiki 3D jest? Przeleć ramy memtestem, a system pomęcz chwilę primem95 ... Edytowane 15 Października 2005 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 A może nie zaszkodzi też http://www.mks.com.pl ("Skaner Online") ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 też niegłupi pomysł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...