2xh2o Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Jestem wpiety do sieci kilkunastu komputerów, wszystko chodzi na DSL 1MG tepsy. Podczas instalacji Azureusa (2.1.0.4) wy świetla sie test portów - niestety żaden portów w podanym domyślnie zakresie nie działa. Co robić? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Przekierować porty i dać regułę na firewallu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Zainstalować, wybrać coś do ściągania (w miarę nowego i z dużą ilością źródeł) i patrzeć: a) czerwona buźka - jest źle, jeśli źródełka są a nic nie ciągnie, to masz poblokowane porty (na kompie przez firewalla) lub w sieci b) niebieska lub żółta buźka - ściągać i nie przejmować się głupotami c) zielona buźka - ściągać i cieszyć się jak dziecko, gdy dostanie lizaka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 zainstalowac bitcometa bo ma obchodzenie sieci NAT i wybieranie portow losowych nie ma konfliktow z firewallem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Zauważyłem, iż przeważnie u mnie "buźki" są niebieskie lub żółte; (prawdopodobnie) w wyniku tego transfery nie są do końca takie, jakie można się spodziewać na moim łączu. Jeśli wrzucę BitCommet, to zacznie to chodzić normalnie (czytaj: powyżej 15KB/s)? Wiem, że zależy to także od liczby źródeł itd, ale ogólnie prędkości są w przedziale od 1KB (lub mniej) do 15 KB (więcej to bywa tylko przez chwilkę). Natomiast łącze w nocy pozwala osiągnąć nawet ponad 100KB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...