mikimisz Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Witam! Chcę zmienić zasilacz i nie wiem jaki wybrac. Pomózcie mam na ten cel jakieś 70zł. W komputerze mam jeden HDD jeden napęd optyczny procka(żadnych dodatkowych kart PCI i.t.p) grafikę chce zmienić na GF6800LE. Jaki więc zasilacz proponujecie. (Nie wiem czy za taką kwote to możliwe ale miło by było gdyby miał kontrole chłodzenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=66649511 Chyba innej możliwości nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 a możę i jest ;) http://allegro.pl/show_item.php?item=67682860 tylko musisz poprosić sprzedawcę aby sprzedał jeden egzemplarz. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) a możę i jest ;) 1700321[/snapback] Dokladnie ! DELTA jest THE BEST ! To jest Chieftec 350W z inna naklejka i duzo nizsza cena, wiec tylko brac ! Przy nim nie bedziesz potrzebowal kontroli chlodzenia (zreszta w tej cenie nie ma szans dostac :wink: ), bo zasilka jest NIESLYSZALNA. Edytowane 15 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimisz Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) a co myslicie o tym?? http://www.arche.home.pl/sklep/product_inf...5382e8896db03e5 Co do tej DELTY to czemu ona jest tylko na allegro a nie ma jej w sklepach internetowych?? a i czy ktoś wie coś o tym sklepie arche.net.pl?? Edytowane 16 Października 2005 przez mikimisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 feela sobie odpusc, to badziewie a nie zasilacz. arche to dobry sklep , brałem tam grafike[ jako jeden z wielu z tego forum] i problemow nie było delty nie ma w sklepach bo zazwyczaj jest w nich sprzedawana ze naklejką szefa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Wez ta Delte. Zapewniam Cie, ze bedziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemian Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 małe ot: @DziubekR1: czy był kiedyś taki dzień, w którym nie zachwalałeś pod niebiosa tej delty?;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) małe ot: @DziubekR1: czy był kiedyś taki dzień, w którym nie zachwalałeś pod niebiosa tej delty?;) pozdrawiam 1702850[/snapback] Zara Ci powiem czemu zachwalam :) Mialem kiedys zlotego HuntKeya 400XP z cyniarskim przezroczystym, swiecacym na niebiesko wentylem. Calosc w pieknej, blyszczacej, zlotej obudowie. Nowy ze sklepu kosztowal ponad 300zł (ja kupilem duzo taniej, bo na glowe jeszcze nie upadlem :D ). Pewnego dnia potrzebowalem kasy i go sprzedalem. Kupilem sobie cos tanszego, wlasnie DELTE. I co ? CISZA, IDEALNE NAPIECIA, WAGA CHYBA PONAD 2KG itp., itd. To wszystko za 80zł (wtedy na allegro kosztowaly po 99). Zostalem zauroczony ta marką :-P Teraz do zdobycia za 50zł, kurde, tylko brac :) Ma ona jednego minusa :-| Tylko 4 Molexy, ostatnio mi troche tego brakuje jak dowalilem kilka nowych wentyli, ale da sie bez tego zyc :) Poza tym REWELACJA :D Edytowane 16 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Kupiłem koledze tą Delte, bo też chciał coś do 70zł i mnie zaskoczyła!! Jest cięższa od chiefa 420!! Napchane tam w środku tego tak jest, że ledwo się mieści... Ale rzecywiście jest troche mało kabli, ale na 2 dyski i 3 cd-romy starczy (chyba tyle tego tam było)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemian Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Tzn. że dobra zasiłka jest, to nie wątpię (to było raczej pytanie retoryczne). Sam teraz zamawiam Fortrona 350w pod a64 3000+@ ~2700mhz (lub trochę mniej, bo to taki pół-selekt), geforce'a 6200@6600, 1gb ramu, 80gb hdd. Wiem, chory jestem biorąc taką zasiłkę pod taki sprzęt:D Zobaczymy jutro, ew. pojutrze jak dostanę ostatnie części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimisz Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 znalazłem to: http://www.mix-rtv.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=10 wie ktoś coś o tym sklepie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Zara Ci powiem czemu zachwalam :) Mialem kiedys zlotego HuntKeya 400XP z cyniarskim przezroczystym, swiecacym na niebiesko wentylem. Calosc w pieknej, blyszczacej, zlotej obudowie. Nowy ze sklepu kosztowal ponad 300zł (ja kupilem duzo taniej, bo na glowe jeszcze nie upadlem :D ). Pewnego dnia potrzebowalem kasy i go sprzedalem. Kupilem sobie cos tanszego, wlasnie DELTE. I co ? CISZA, IDEALNE NAPIECIA, WAGA CHYBA PONAD 2KG itp., itd. To wszystko za 80zł (wtedy na allegro kosztowaly po 99). Zostalem zauroczony ta marką :-P Teraz do zdobycia za 50zł, kurde, tylko brac :) Ma ona jednego minusa :-| Tylko 4 Molexy, ostatnio mi troche tego brakuje jak dowalilem kilka nowych wentyli, ale da sie bez tego zyc :) Poza tym REWELACJA :D 1703101[/snapback] Napisz Hymn o Delcie... :) Lepiej brać na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimisz Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) na allegro tak naprawde nie mam większej pewności, pozatym ma tam zablokowane konto (nie mam 18 lat) i nie chcę mi się przerejstrowywać konta na rodziców i wysyłać im dowodu dowiedziałem sie , ze prowadzi też sprzedaż na allegro więc chyba można zaryzykować?? Edytowane 17 Października 2005 przez mikimisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) znalazłem to: 1705532[/snapback] Sprzedaja tez poprzez allegro. Maja prawie 1500 komentarzy. 100% pewna firma. Na allegro sprzedaja o 5zł drozej, bo maja jeszcze prowizje, wiec lepiej wziac bezposrednio ze sklepu. Kurde 40zł, co za cena :D Chyba kupie druga do powieszenia na scianie :wink: Edytowane 17 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimisz Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) tylko nie zapomnij oprawić w złotą ramke ;) a tak serio to zaraz go zamówie Edytowane 17 Października 2005 przez mikimisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 wielkie dzienki chłopy za te psoty dzięki wam kupuje cud miód za 40 zł zamiast cewkowego :D modecoma za 80 zł. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 wielkie dzienki chłopy za te psoty dzięki wam kupuje cud miód za 40 zł zamiast cewkowego :D modecoma za 80 zł. :wink: 1706983[/snapback] My tu nie psocimy Panie ROB187 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 wielkie dzienki chłopy za te psoty dzięki wam kupuje cud miód za 40 zł zamiast cewkowego :D modecoma za 80 zł. :wink: 1706983[/snapback] Jak dostaniesz ten zasilacz to przeprowadź jakieś testy i podziel się z nami swoimi wrażeniami z przeprowadzonej tranzakcji i jakości sprzętu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 A więc od czego by tu zacząć:) Zasilacz jest marki medion czyi mamy tę samą sytuacje co w kartach graficznych radeon 9600XL i 9800XL.Zasilacz jest okrojoy jak wiadomo z kabli są one krótsze i zmniejszona jest ilość molexów czy jak to sie zwie ;) kable maja długość jak w zasilaczu codegen 300W czyli są w zupełności jak dla mnie wystarczające.Zasilacz jest stabilny przeszedł 3 godz test w prime 95 na pod taktowaniu procka na codegenie osiągał 1,9 ghz nat. na delcie 2.1 ghz(190X11).więc trzyma doskonale;) PFC ma raczej pasywne choć nie wiem dokładnie nie trzeba krosować żadnych wtyczek tak jak w modelu 420W jest odrazu wtyczka 20 pin i 4 pin jak trza do sA.Jego jedyną wadą jak zresztą wszystkich nowych zasilaczy jest fakt iż wentyl jest umieszczony u dołu i wieje mi na proca ciepłym powietrzem.Temp proca wzrosła w por gdy używałem cogena z 24/34C do 33/50 ale to i tak temp w normie.CZYLI POLECAM TĄ ZASIŁKE. o i jeszcze jedna rzecz jest on bardzo cichy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 dziubek ostatnio zdarzają mi sie fajne wpadki np na innym temacie napisałem zamiast biosów boisy :lol: i na lekcji historii zamiast powiedziec niechluje powiedziałem nieciach!e :lol: ale szyda była ze mnie powiadam wam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 Jego jedyną wadą jak zresztą wszystkich nowych zasilaczy jest fakt iż wentyl jest umieszczony u dołu i wieje mi na proca ciepłym powietrzem.Temp proca wzrosła w por gdy używałem cogena z 24/34C do 33/50 ale to i tak temp w normie.CZYLI POLECAM TĄ ZASIŁKE. o i jeszcze jedna rzecz jest on bardzo cichy! 1711707[/snapback] wiatrak w zasiłce nie powinien wiać na procka, jego zadaniem jest wypychanie powietrza z obudowy na zewnątrz przy okazji chłodząc swoje podzespoły. To że temp wzrosła to moze wina wolnego kręcenia się wentyla. Dodaj jeden wiatrak 80x80 pod zasilaczem i to powinno załatwić sprawę z większą temperaturą. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2005 (edytowane) No wlasnie, przeciez ten wentyl wysysa powietrze z obudowy, a nie wsysa do srodka, wiec nie wiem co jest grane. Moze obroc go do gory nogami (wentyl, nie zasilke) :) Edytowane 21 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Zspradź jeszcze raz czy wieje, czy wypycha.. On nie powinien wiać, chyba, że wiatrak odwrotnie założyli, a jak wieje to albo reklamuj, albo obróć go... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 działa jak trzeba to chyba wina słabego wiarczka na procku ;/ zmienie go hyba na arctica.Ale swoją drogą u wszystkich użytkowników delty czychefteca zwiększa sie temp procka np w komentarzach na komputronik.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) A u mnie w porównaniu do megabajta zmniejszyła się o 5 stopni... Edytowane 22 Października 2005 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 mysle że zmiana obudowy na wieksza rozwiąze sprawe .ps miałem kiedyś megabajta ale zjarał mi sie w dziwnych okolicznościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...