slawny26 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Ojojojoojjjjjjjjjjj. Aż mnie głowa rozbolała. W telewizji "Kaczory Donaldy" rzucają błotem to nie znaczy że i tutaj wam wolno, ja myślałem że sobie coś fajnego przeczytam, coś w żaden sposób nie związanym z brudną kampanią. POMYŁKA. PANOWIE ŻENADA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 no prison wyewoluował z crystala natomiast cube z jeża jako próba uproszczenia i potanienia konstrukcji-igły stały sie kwadratowe. Mimo,że bloki są bardzo różne to widać jak piny coraz częsciej sie pojawiają jest to właściwa droga ewolucji (przynajmniej w Polsce) Sam sie dziwie dlaczego zachód bęący z doświadczeniami z WC nocno przed nami na to nie wpadł. Okazuje sie bowiem,zę bloki robione dość tradycyjnymi metodami- frezarki, tokarki "analogowe" mogą bez problemu konkurować wydajnością z cacuszkami robionymi na cnc. :wink: Szkoda,zę cube pro dopiero za tydzien- nasz kochany frezer znowu zawalił sprawe-podobno bał sie,zę mu sie frezy piłkowe"popalą" :lol: :lol: Czekam na bloczek i testy-kto wie czy cube pro nie da małego psztyczka w nos prisonowi v2 pro :wink: W końcu mimo wady konstrukcyjnej cube nie jest taki zły i to ścisła czołówka mimo,że lekko dziadek z niego sie robi-zarówno prisony v2, ice Gaza czy nawet x2p i fs2 rev2 są nowszymi konstrukcjami... Troche szkoda,ze akurat bloczek majace ten niefortunny rozstaw kroccy trafił na test... Cube sprzedało już sie ładnych pare dyszek a z tego typu topami dosłownie kilka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Ojojojoojjjjjjjjjjj. Aż mnie głowa rozbolała. W telewizji "Kaczory Donaldy" rzucają błotem to nie znaczy że i tutaj wam wolno, ja myślałem że sobie coś fajnego przeczytam, coś w żaden sposób nie związanym z brudną kampanią. POMYŁKA. PANOWIE ŻENADA 1708637[/snapback] ktoś powiedział że jaki naród tacy politycy- w końcu wybieramy ich spośrób nas samych.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Najpierw ent posadza mnie o coś czego nie powiedziałem, a teraz reszta robi zadymę. 1708431[/snapback] Sorry BENITO ale ja to tak odebralem. Faktycznie przejrzalem jeszcze raz posty i przyznaje Ci racje - nic takiego nie pisales. Nie zmienia to faktu ze masz cos do Kynka, wiec jesli sie kogos czepiasz to napisz czemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 oj po tej burzy jaką wywołałem chyba juz zapanuje spokój .. ja tylko powiedzialem ze testy są jakie są - Ja miałem takie zdanie i go napisałem...a co do powerx to faktycznie moje rozwiazanie jest troche inne zresztą nigdzie nie zostalo to opatentowane dlatego , każdy z nas moze robic podobne rozwiazania wnosząc swoją myśl techniczną bazując na podstawowym rozwiazaniu (trochę mam z tym do czynnienia) wystarczy zmienić ilość finów by udowodnić że np. wieksz lub mniejsza ilość bedzie lepiej się sprawowała itp... pozatym ludzi którzy naprawdę coś nowego projektują nie opartego na istniejących rozwiazaniach jest na świecie naprawdę niewielu..dlatego wiekszość ludzi opiera się na isniejących rozwiazaniach...uffff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 co do powerx to faktycznie moje rozwiazanie jest troche inne 1709100[/snapback] A to teraz rozumiem dlaczego masz obiekcje do testu na jet-pc - masz podróbkę PowerX'a i nie jest ona identyczna z oryginałem - więc i jej osiągni zapewne nie są - w takiej sytuacji powoływanie się na test z jet-pc jest kompletną głupotą i wprowadzaniem w błąd (inaczej kłamstwem) - w takiej sytuacji w ogóle nie masz jakich kolwiek dowodów na swoje twierdzenia... poprostu twoje wypowiedzi są nic nie warte... chyba zgodzicie się ze mną że wypowiedź jest warta tyle ile są warte argumenty ją popierające... dowody... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 ..a co do powerx to faktycznie moje rozwiazanie jest troche inne jak jest inny, to przestan go k*rwa go tak nazywac, bo to zaczyna byc irytujace :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Nie przejmuj się - przecież udowodniłem że jego wypowiedzi na ten temat są nic nie warte gdyż nie stoją za nimi żadne argumenty ;) równie dobrze może sobie mówić że jego bloczek jest najlepszy na świecie - lepszy od Stoma G8 heheheeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 kynek żałosny jesteś..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 A ja twierdze że nie Udowodnij mi że się mylę. Udowodnij że wypowiedź niepoparta argumentami ma wartość Udowodnij mi że kłamliwa wypowiedź ma wartość wtedy uznam że twoje wypowiedzi mają jednak wartość.... a puste słowa w stylu żałosny to sobie daruj... w tej chwili ty się zachowujesz żałośnie... - dlaczego - otóż na argumenty odpowiadasz pustymi słowami - udowodnij że tak nie jest to zmienie zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 ...nie mam zamiaru dalej z tobą tu na forum cokolwiek dalej ustalac, zachowujesz sie jak dzieciak któremu tatuś robi bloki...nic żegnam bo niemam zamiaru dalej marnowac czasu na piasanie z Tobą i przegadywanie się......pisz co chcesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 dorośli w rozmowie używają argumentów - swoje wypowiedzi popierają nimi - czego ty nie robisz... zdaje się to właśnie TY się jak dzieciak zachowujesz któremu tatuś kupił maszynkę do bloczków.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Dajcie spokój z tym sporem. Moja sprawa się wyjaśniła więc proszę modera o ZAMKNIĘCIE. Zanim dojdzie do jawnej wojny. Możecie przenieść dyskusję do Off topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 dorośli w rozmowie używają argumentów - swoje wypowiedzi popierają nimi - czego ty nie robisz... zdaje się to właśnie TY się jak dzieciak zachowujesz któremu tatuś kupił maszynkę do bloczków....To ja jestem ciekaw ile ty masz w takim razie lat!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 A co to za roznica ile ma sie lat :?: Padly tu slowa o doroslosci... a rzucanie pustych slow.... i wychodzenie z rozmowy z "wyzszoscia" i obelga o niej ( doroslosci nie swiadczy ). PS: bronie kynka, ale zeby nie bylo, ze mam z tego znizki... czy zostalem przekupiony czy cos. Zadne z powyzszych. Zgadzam sie z nim i powiem wiecej.... Duzo wiecej osob swoje klotnie prowadzi bez jakiejkolwiek argumentacji. Puste slowa i obelgi.... Czasami doslowne, a czasmi miedzy wierszami.... a pozniej :?: A pozniej odpowiadaja "czy ja cos takiego pisalem?" ........ gmaro: najpierw zrob blok... pokaz... przetestuj... a potem dopiero krytykuj inne. btw: od tygodnia czekamy na zdjecia... a tu jakies poslizgi, slepe uliczki - i tylko na tym koncza sie superwychwalania swojego bloczku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 To ja jestem ciekaw ile ty masz w takim razie lat!? 1709653[/snapback] Chyba nie byłeś w stanie mnie zrozumieć - dorosłość to sposób bycia i prowadzenia konwersacji... a ty ile masz?? A jakie to ma znaczenie?? Szanuje ludzi za to co mówią i czynią a nie za to ile mają lat! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 No wiesz w tym poscie co zacytowałem wczeniej poprostu pojechałes bezczelnie qmaro. Zrobiłes to w przyzwoity sposób, ale ja bym to odebrał jak plaskacza w policzek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Mnie już szkoda słów do takich powtarzajacych sie akcji... Gdziekolwiek w dziale Wc zaczyna sie rozmowa z kasą w tle(realnymi czy tylko przewidywanymi zyskami) zaczynają sie pyskówki, oskarżenia i bicie sie łopatkami dzieciaków w pisakownicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 No wiesz w tym poscie co zacytowałem wczeniej poprostu pojechałes bezczelnie qmaro. Zrobiłes to w przyzwoity sposób, ale ja bym to odebrał jak plaskacza w policzek. 1709715[/snapback] A nie dostrzegasz tego że on jechał po mnie a do tego nie miał argumentów?? poprostu tak dla zasady by po mnie poojechać - nawet nie wiem dlaczego... Odpowiedz mi na pytanie - czy ja się mogę bronić czy nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 No wiesz w tym poscie co zacytowałem wczeniej poprostu pojechałes bezczelnie qmaro. Zrobiłes to w przyzwoity sposób, ale ja bym to odebrał jak plaskacza w policzek. 1709715[/snapback] [ot]i o to wlasnie chodzi :) najlepsza forma "zabicia" drugiej osoby slowami :?: z usmiechem na Twarzy uzyc jego wlasnej broni... bedac baaaaaaaaardzo milym :) [/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Dla uściślenie - dostałem od maro blombę to mu oddałem - fakt że w znacznie lepszym stylu... ale to identyczna sytuacja - chyba że ty(miazga) jak dostajesz blombę to odchodzisz skruszony?? nie waże - zakończmy ten temat bo jest oczywiste że bronić się mogłem - tym bardziej że nie robiłem tego w szczeniacki sposób za pomocą inwektyw... używałem argumentów - i tak powinna wyglądać rozmowa - ja wytaczam swoje a napastnik swoje - ja się bonię a on atakuje... proste?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Spoko rozumiem, ale jako że użyłes zwrotu o dorosłosci itp. to moja reakcja była normalna a pytanie tak samo, chciałem wiedziec ile masz lat :P Bo wielu jest takich co najżdżają na innych pracujących na swój własny chleb, a sami jeszcze sikają w majty. EOT, do niczego taka rozmowa nie zmieża, a temat wogóle stracił sens! Edytowane 20 Października 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 A niektórzy co pracują na własny chleb też zachowują się szczeniacko i wcale to że pracują nie świadczy o doosłości - do czego zmierzam? nie ma żadnej eguły - to zachowanie i postępowanie świadczy o tym czy jest się dojzałym czy nadal małym dzieckiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Sam sie dziwie dlaczego zachód bęący z doświadczeniami z WC nocno przed nami na to nie wpadł. Okazuje sie bowiem,zę bloki robione dość tradycyjnymi metodami- frezarki, tokarki "analogowe" mogą bez problemu konkurować wydajnością z cacuszkami robionymi na cnc. :wink: 1708648[/snapback] Troche OT, ale nie widze powodu dla ktorego bloczki robione na CNC mialyby byc wydajniejsze od robionych na klasycznych tokarkach. CNC ma zasadniczo 2 zalety: szybkość robienia (piszesz 1 program, a dalej robi maszyna, zrobi to szybciej niz najlepszy frezer / tokarz i ze 100% powtarzalnoscia) - i tu jest niewatpliwa przewaga, natomiast druga sprawa to dokladnosc. Maszyny CNC umozliwiaja obrobke z wieksza precyzja niz maszyny, jak to ujales "analogowe" :) , ale frezer, na klasycznej w miare dobrej frezarce bez problemu uzyskuje precyzje rzedu setnych czesci mm, co mysle w wypadku bloczkow jest az nadto wystarczajace. Takze tutaj wydajnosc niewatpliwie bedzie zalezec tylko od konstrukcji samego bloku, a nie od tego na jakim typie maszyny byl robiony. ...to tyle chcialem dodac od siebie pozdrawiam forumowiczow posrod nerwowej atmosfery tego topicu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 je te kłótnie przerabiane są w co drugim temacie w tym dziale, różnią sie tylko aktorami (chociaż nie zawsze), darujcie sobie co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Troche OT, ale nie widze powodu dla ktorego bloczki robione na CNC mialyby byc wydajniejsze od robionych na klasycznych tokarkach. CNC ma zasadniczo 2 zalety: szybkość robienia (piszesz 1 program, a dalej robi maszyna, zrobi to szybciej niz najlepszy frezer / tokarz i ze 100% powtarzalnoscia) - i tu jest niewatpliwa przewaga, natomiast druga sprawa to dokladnosc. Maszyny CNC umozliwiaja obrobke z wieksza precyzja niz maszyny, jak to ujales "analogowe" :) , ale frezer, na klasycznej w miare dobrej frezarce bez problemu uzyskuje precyzje rzedu setnych czesci mm, co mysle w wypadku bloczkow jest az nadto wystarczajace. Takze tutaj wydajnosc niewatpliwie bedzie zalezec tylko od konstrukcji samego bloku, a nie od tego na jakim typie maszyny byl robiony. ...to tyle chcialem dodac od siebie pozdrawiam forumowiczow posrod nerwowej atmosfery tego topicu :) 1709900[/snapback] cnc ma jeszcze tę zalete,ze wiele rzeczy da sie zrobić ,których nie zrobi sie na frezarce czy tokarce. Weż taki spodzik od x2p x3m czy nawet f2s i zrób dysponujać tokarką i np frezami piłkowymi czy tarczowymi... Obrabiarki cyfrowe dają duzo większą swobode dzialania w porównaniu z tymi prostszymi maszynami. no i oczywiście szybkość działania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) cnc ma jeszcze tę zalete,ze wiele rzeczy da sie zrobić ,których nie zrobi sie na frezarce czy tokarce. Weż taki spodzik od x2p x3m czy nawet f2s i zrób dysponujać tokarką i np frezami piłkowymi czy tarczowymi... Obrabiarki cyfrowe dają duzo większą swobode dzialania w porównaniu z tymi prostszymi maszynami. no i oczywiście szybkość działania. 1710007[/snapback] Hmmm...no akurat sie sklada, ze mam stosunkowo duzo do czynienai z zakladem w ktorym sa zarowno maszyny CNC jak i klasyczne. Szczerze mowiac nie bardzo rozumiem co (poza wspomnianymi juz bardzo dokladnymi pracami) jest nieosiagalne dla klasycznej frezarki? Bo szczerze mowiac wszystko co potrafi wykonac maszyna CNC to to, co jej "kaze" czlowiek. A jesli juz sie wymysli jak cos zrobic, to mozna to rownie dobrze wykonac na zwyklej maszynie. Spodu do X2P dysponujac TOKARKA i frezami tarczowymi na pewno nie wykonasz. Ale jak juz masz FREZARKE i prezy palcowe wykona Ci to kazdy doswiadczony frezer, jak mu tylko dasz rysunek techniczny ;) To tyle jesli chodzi o moja wiedze. Jesli znasz prawdziwe przyklady, ktorych nie da sie wykonac na zwyklej frezarce, prosze podaj je, bo moze to ja sie myle ;) Edytowane 20 Października 2005 przez mb_asasello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Hmmm...no akurat sie sklada, ze mam stosunkowo duzo do czynienai z zakladem w ktorym sa zarowno maszyny CNC jak i klasyczne. Szczerze mowiac nie bardzo rozumiem co (poza wspomnianymi juz bardzo dokladnymi pracami) jest nieosiagalne dla klasycznej frezarki? Bo szczerze mowiac wszystko co potrafi wykonac maszyna CNC to to, co jej "kaze" czlowiek. A jesli juz sie wymysli jak cos zrobic, to mozna to rownie dobrze wykonac na zwyklej maszynie. Spodu do X2P dysponujac TOKARKA i frezami tarczowymi na pewno nie wykonasz. Ale jak juz masz FREZARKE i prezy palcowe wykona Ci to kazdy doswiadczony frezer, jak mu tylko dasz rysunek techniczny ;) To tyle jesli chodzi o moja wiedze. Jesli znasz prawdziwe przyklady, ktorych nie da sie wykonac na zwyklej frezarce, prosze podaj je, bo moze to ja sie myle ;) 1710376[/snapback] w sumie to masz racje, wykona, tylko powiedz ile czasu mu to zajmie, zanim nauczyl by sie to robic w miare szybko, bo roboczo-godzina leci, bez wzgledu na doswiadczenie pracownika :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 w sumie to masz racje, wykona, tylko powiedz ile czasu mu to zajmie, zanim nauczyl by sie to robic w miare szybko, bo roboczo-godzina leci, bez wzgledu na doswiadczenie pracownika :P 1710387[/snapback] Nie no, to ja oczywiscie nie mowie o robocie seryjnej, tylko raczej o bloczkach homemade, ktore wykonuje na wlasna reke ktos obeznany z frezarka, albo majacy do dyspozycji i konsultacji tatusia / wujka / kogokolwiek frezera ktory ma czas i cierpliwosc im takie cos zrobic. Natomiast jesli chodzi o masowke, to oczywiscie, ze CNC bije na glowe reczna robote pod wzgledem szybkosci i powtarzalnosci i tutaj nawet nie zamierzam dyskutowac. Raz jeszcze pozdrawiam wszystkich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...