CrazyTomHero Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Czy ktos moglby mi pomoc?? Na XP Home z detkami i karta WF GF 2 TI 64DDR w 3D Marku np.2001 (nie ma znaczenia) puszczam test i juz po kilku minutach (niezaleznie czy mam ustawionego swojego PIV na 1.6 [default] czy na 2,5Gh sie wiecha)... Dlaczego ???? Po natychmiastowym restarcie (przyciskiem) wchodze do Biosu (Asus P4S333)i patrze na temp. MB 30 a CPU 42,5. 8O A na Me tez detki i tak jak wyzej system sie nie wiecha, wchodze do biosu po Restarcie systemu i widze MB 31 CPU 44. :twisted: Na obydwoch systemach mam takie same Detki... Dlaczego XP sie wiecha - A pytam dlatego ze na XP mam o ok. 10% leprze wyniki w testach niz na ME 8) Mam nadzieje ze podacie mi jakis powod, gdyz moje sie juz skonczyly. Wyjadacze Pomocy !!!!!! :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Czy ktos moglby mi pomoc?? Na XP Home z detkami i karta WF GF 2 TI 64DDR w 3D Marku np.2001 (nie ma znaczenia) puszczam test i juz po kilku minutach (niezaleznie czy mam ustawionego swojego PIV na 1.6 [default] czy na 2,5Gh sie wiecha)... Dlaczego ???? Po natychmiastowym restarcie (przyciskiem) wchodze do Biosu (Asus P4S333)i patrze na temp. MB 30 a CPU 42,5. 8O A na Me tez detki i tak jak wyzej system sie nie wiecha, wchodze do biosu po Restarcie systemu i widze MB 31 CPU 44. :twisted: Na obydwoch systemach mam takie same Detki... Dlaczego XP sie wiecha - A pytam dlatego ze na XP mam o ok. 10% leprze wyniki w testach niz na ME 8) Mam nadzieje ze podacie mi jakis powod, gdyz moje sie juz skonczyly. Wyjadacze Pomocy !!!!!! :!: Przeciez do WinXP sa inne dentki niz do Me. Sciagnij specjalnie do winXP. Jezeli to nie pomoze to przeinstaluj 3dmarka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Wina lezy po stronie sterow, jaka masz wersje, ja do xp polecam 27.30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Kaeres: Chodzilo mi o to ze na Me mam detki pod Me a na XP mam detki pod XP... a tak apropo to chyba na pewno nie da sie zainstalowac setrow z Me pod XP. Detki mam 28.11. Ale pod wszystkimi tak jest nawet pod standardowymi Nvidi i od producenta karty. Nie Macie wiecej pomyslow?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Sproboj Detonatorow z serii 12.xx . Szczyt wydajnsci to moze nie jest, ale jaka stabilnosc. Za njstabilniejszy uwazam.... Win98 SE PL. Szczegolnie jezeli masz AMD, albo jakies smieszne rozwiazanie Intela typu 845/850. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Ja na XP urzywam detów 23.11 , super stabilne ,ale to duzo zależy od sprzętu podobno innym nie chodzą dobrze. Tych detonatorów jest tak dużo ,że każdy znajdzie coś dla siebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 szczyt stabilnosci w wykonaniu microsoftu to win98 first edition nie trzeba zadnych patchoof ani nic takiego wydajnosc jak na windoze najlepsha no i zero zwiech aa i laduje sie spoko na dobrym sprzecie ME to nieporozumienie a xp jak to xp te wszystkie bajery wodotryski zasmiecaja pamiec przymulaja sprzeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 szczyt stabilnosci w wykonaniu microsoftu to win98 first edition nie trzeba zadnych patchoof ani nic takiego wydajnosc jak na windoze najlepsha no i zero zwiech aa i laduje sie spoko na dobrym sprzecie ME to nieporozumienie a xp jak to xp te wszystkie bajery wodotryski zasmiecaja pamiec przymulaja sprzeta Co do win98 first edition to się zgodze ,ten ze wszystkich win98 chodził mi najlepiej. Me to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o jakich mało. Obecnie urzywam XP i jestem zadowolony. Jest lepszy od 98 , 500% stabilniejszy i może chodzić całymi tygodniami bez widocznego spowolnienia pracy. Do tego dobrze zarządza pamięcią ,czego win 98 wogóle nie potrafi. Do tego Xp lepiej sprawdza sie w niektórych zastosowaniach. Odpalcie sobie na 98 Mathlaba i worda a będziecie wiedzieć o co chodzi (max 10 min stabilnej pracy systemu). A wodotryski w xp to mam wyłączone :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Co do winXP i jego dzialania to tez cos dorzuce. Mam poodpalane wszystkie wodotryski jakie moga w nim istniec. Kiedys wylaczylem LUNE i tak samo dziala jak na max. Wystarczy pogrzebac troszke w rejestrze a wszystko bedzie chulac az milo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Fajnie fajnie ... ale wiem o tym... zam zauwazylem ze XP jest o wielee wydajniejszy od innych winow.... ale nadal nikt nie odpowiedzial na pytania dotyczace stabilnosci... a co do detkow to brobowalem wszystkich nawet na standardowych sewrow z win'a mi sie wiecha... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 miałem kiedyś ten sam problem w win2000, po odpalenia 3dmarka nagle komp stawał, pomogło wyrzucenie detonatorów z dysku i śmieci które zostawiają w rejestrach i ponowne je zainstalowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Niestety...shit happens! Trzeba eliminować wszystkie możliwości-przeinstalować software, który może sprawiać problemy /3dmark, directx, detonatory, soft do karty jeśli wystepuje.../. Może trzeba poprawnie zainstalować system, może skorzystać /umiejętnie/ z funkcji przywracania systemu - jeśli w którymś momencie system pracował stabilnie. Ustaw BIOS na default i spróbuj...może tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...