Skocz do zawartości
zysix

Procek/płyta Główna!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam 500zł, chce jak najlepszy procek z płytą główną w tej cenie używany może być oczywiście . ( wiem że za 500zł nie wiele można dostać ale i tak to będzie o niebo lepsze od tego co mam teraz mam [ciach!]ią płyte że strach i procka). Zastanawiałem się nad celeronem D 2,66 giga i płytą do niego jakaś do 220zł( tak polecał znajomy), ale kumpel mi mówi że Athlony są o wiele lepsze do gier(Chcial mi sprzedać cooler+płyta głowna pod athlona + athlon 1700 który można kręcić spokojnie odblokowany mnożnik do 2600 z jego coolerem a z wodnym jeszcze lepiej można) . Podkreślam chodzi w 100% o gry i o nic innego, co kupić? Co polecicie chodzi tylko o GRY. ( Aha, płyte głowną mam teraz ATX socked A jeśli to coś pomoże :P , 512 ram 333mhz, i GeForce2 Mx 400 64Mb, grafa narazie mi starczy na HL2 ale potem kupie nowszą grafe): >

Edytowane przez zysix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedlem do wniosku że chyba kupie Semperona ale nie wiem kompetnie jaki do 350zł czy może nawet 400zł, 2500 czy 2600 cz 2800 czy 3100? Pozatym procka bede chciał jak najbardizej podkręcić to tez nie wiem ktory model najlepiej sie kręci :/ (tzn płyte kupuje pod procka do kręcenia ) i mam 2 ramy no name:P zasilacz tez, ale nigdy nie mialem z nim problemow. Aha i Athlony64 sa tylko na 939 a to nie wiem czy to źle czy dobrze , wiem że mi doradzano na s754 czyli zostaje tylko sempron ale jaki?=[[[ chodzi tylko o gry mówie jeszcze raz i ma sie dobrze kręcić (heheh łatwo mówić )

Edytowane przez zysix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

socket 754 - semprona 3100+ z 256kb cachu nowego albo używkę athlona 2800 + msi k8n neo-lsr/fsr rev.1

ALBO jeszcze lepiej

socket 939 - kup semprona 3000+ na socket 939 (300zł) to wtedy będzie miód i powidła bo masz dual channel + jakąś tanią płytę na nforce3 albo nforce4 według uznania - jakbyś kupił jakaś używkę to byś się zmieścił w 500-550zł - a komputer świetnie by chodził w grach a pozniej moglbys sie przesiasc na pelnego athlona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle co zrobic... no tak z 550zl bede mial... narazie na procka juz sie zdecydowalem sempron ale nie jestem pewien jaki, chyba ten 3000 wezme, ale jedna osoba co sie zna polecila mi ze jesli to ma byc w 100% na gry ( taki jak chce ) to by kupila athlona bartona 2800 ktorego mozna krecic na 4000 i pod to plytka za to inna osoba mowi ze 64 bity to przyszlosc i tylko _sempron_ a potem athlon :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj celerona, bo do gier sie nie nadaje. W socket A chyba tez nie oplaca sie pchac, więc zostaje sempron 64, bo athlon 64 za drogi :) Poleccie koledze jakąś mobo, bo ja sie na tym nie znam :D a tez chyba musze zmienic platforme na s754

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi