kaidrol Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 mam nastepujace problemy z moja "maszyna"- (czyt.złom) 1. przy uruchamianiu kompa, albo monitor sie nie wlacza(musze wtedy pare razy resetowac biosa) albo windows dochodzi do momentu wczytywania i sie resetuje. 2.przy wielu wlaczonych amplikacjach komputer sie resetuje(pojawia sie niebieska plansza z errorem), nie jestem pewien czy moje problemy nie sa spowodowane nie dzialajacym radiatorem na gown*** karcie graficznej mx 400 <sciana> moja plyta glowna to epox 8k9a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 a jaki masz zasilacz ?? jaki procesor ??? podaj coś więcej. Sprawdz kondensatorki na płycie czy nie wylały przypadkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaidrol Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Typ procesora AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+ zasilacz to Codegen 300W za kondesatorami wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Kolejny twardziel kręci sprzęt na Codegenie. A może by tak powrócić do standardowych ustawień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Etam codegeny to dobre sztuki wiec nie gadac mi tu(moj rubikon juz 4 roczek ma a rok na bartonie 2600+, r9800pro, 2x256ddr itd. ech wzruszylem sie chlip, chlip ale teraz sobie siedzi w kartoniku a jego role przejal topower p6 420W :D ). Ja mialem podobnie na 8rda3+ na poczatku sie winda nie wczytywala potem czarny ekran i nie szlo restaru zrobic tylko trza bylo kompa z pradu wylaczac. Zeby znowu zaskoczyl trzeba bylo odczekac jakis czas itd. Okazalo sie, ze oczywsicie plyta na zlom a tak pozatym epox to taka tandeta jakich malo, wiem cos o tym bo padly mi TRZY sztuki a niektore sklepy ze wzgledu na ich wysoka awaryjnosc wycofuja je ze sklepu!! :blink: ps. zobacz czy nie masz sciezek przerwanych na odwrocie MoBo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaidrol Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 nic nie krecilem wszystko jest w standardzie sprawdzalem tez czy czasem nie mam bad sektorow na hdd i nic nie wykrylo (baracuda 120gb - ma okolo 4 miechow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 nic nie krecilem wszystko jest w standardzie sprawdzalem tez czy czasem nie mam bad sektorow na hdd i nic nie wykrylo (baracuda 120gb - ma okolo 4 miechow) 1716415[/snapback] Jessu no czytaj uwazniej z twoja plyta juz koniec, finito, dead itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 po 1 to jak radiator moze nie działać ? odpad czyco ? :lol: chyba wentylator ! i to moze być twoj main problem po prostu grafa sie przegrzewa ... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Etam codegeny to dobre sztuki wiec nie gadac mi tu(moj rubikon juz 4 roczek ma a rok na bartonie 2600+, r9800pro, 2x256ddr itd. ech wzruszylem sie chlip, chlip ale teraz sobie siedzi w kartoniku a jego role przejal topower p6 420W :D ). Ja mialem podobnie na 8rda3+ na poczatku sie winda nie wczytywala potem czarny ekran i nie szlo restaru zrobic tylko trza bylo kompa z pradu wylaczac. Zeby znowu zaskoczyl trzeba bylo odczekac jakis czas itd. Okazalo sie, ze oczywsicie plyta na zlom a tak pozatym epox to taka tandeta jakich malo, wiem cos o tym bo padly mi TRZY sztuki a niektore sklepy ze wzgledu na ich wysoka awaryjnosc wycofuja je ze sklepu!! :blink: ps. zobacz czy nie masz sciezek przerwanych na odwrocie MoBo. 1715663[/snapback] jak sie jedzie na rubikonie alias codeshit ew. megabajt to nie mam więcej pytań czemu epoxy padają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 jak sie jedzie na rubikonie alias codeshit ew. megabajt to nie mam więcej pytań czemu epoxy padają... 1716471[/snapback] Czlowieku 2 epoxy mi padly na zasilce ToPower P6 420W! Pozatym jak juz chyba wspomnialem pewien dosc znany sklep wycofal je ze sklepu a jak chcesz moge zapodac linka do tegoz sklepu. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...