Skocz do zawartości
dante_test

Msi + Duron 1800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Mam zamiar kupić sobie komputer, ale niestety nieznam się za dobrze na procesorach i co za tym idzie rówmież na płytach...

Za namową znajomego myślę nad DURONem 1800 + MSI 6712 VER2.0.

Czy to jest dobry zestaw? Czy ktoś ewentualnie poleciłby coś innego z tej klasy?

Z góry serdecznie dziękuję,

Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za płyta 6712 v2.0 ? - moja KT4AV (6712) jest w wesji 1.0A.

A zamiast Durnia faktycznie znacznie lepiej będzie kupić np, Semprona 2400+ , jest prawie w tej samej cenie co Duron 1800+.

Pozdr. :)

Edytowane przez Lzep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za płyta 6712 v2.0 ? - moja KT4AV (6712) jest w wesji 1.0A.

A zamiast Durnia faktycznie znacznie lepiej będzie kupić  np, Semprona 2400+ , jest prawie w tej samej cenie co Duron 1800+.

Pozdr.  :)

1715424[/snapback]

OK Juz sprawdzilem Sempron 2400 koszztuje 255. A jaka plyte do niego możecie polecić? Byleby bez zintegrowanej grafiki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...

A co myślicie o celeronie 1,7?

Po dłuzszych przeliczeniach doszedłem do wniosku, że powyżej 2GHz to mnie nie będzie stać :(

1715627[/snapback]

Celeron??? Chyba żartujesz :lol: :lol: :lol:

Takim sposobem cofnął byś się do czasów Durona 1000...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup to, co napisał psychodeliczny (Sempron 32bit 1,6GHz z L2=128kB + gigabyte nF3 250) - branie Celerona jest bez sensu, a Sempron 2400+ za 255zł nie opłaca się. Za nową płytę pod sA będziesz musiał dać dodatkowo ze 160-180zł. Zaoszczędzisz z 80zł, a sprzęt będzie na pewno wolniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup to, co napisał psychodeliczny (Sempron 32bit 1,6GHz z L2=128kB + gigabyte nF3 250) - branie Celerona jest bez sensu, a Sempron 2400+ za 255zł nie opłaca się. Za nową płytę pod sA będziesz musiał dać dodatkowo ze 160-180zł. Zaoszczędzisz z 80zł, a sprzęt będzie na pewno wolniejszy.

1715963[/snapback]

Niestety, jak już pisałem, nie stać mnie na razie na taki procesor. Z tego co wyliczyłem wyjdzie mnie od 550zł. A chyba wolę dokupić sobie RAMu i nagrywarkę DVD, niż inwestować w Hz, których nie będę wykorzystywał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...