Skocz do zawartości
f0rmat

Jak polepszyć wydajność...

Rekomendowane odpowiedzi

Mój komputer to:

Athlon Xp 1800+, 256 MB RAM DDR, GF2 MX 400 64 MB WinFast i płytę główną Soltek SL-75DRV4. Mam pytanie, jak zwiększyć wydajność tego kompa nie zmieniając karty graficznej?? Na 3d marku 2001 miałem tylko 2712pkt. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest. Zainstaluj najnowsze stery, servive packi, directX, jesli masz juz smieci to format c i nowy system, powinno dac rade. Aczkolwiek tak na marginesie mowiac to przy takim kompie taka grafa to cosik smiesznie wyglada. Radze uzbierac pieniazkow i zmienic to "cacko" na cos w miare taniego z rodizny G3 - popatrz na moj wynik - roznica "chyba" widoczna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sam nie spodziewam się duzo na gf2mx :( Ale niestety budżet na więcej nie pozwala :cry: heeh ale zbliżają się swięta ;P może naciągne starych na jakąs grafe ( co polecacie, tylko tani0). A co z resztą kompa? Czy tylko grafa się nadaje do wymiany? Mi wydaje się ze reszta jest ok. Temperatury jakie mam na 1800+ to 43'C a po dłuższym czasie ciupania w alphe dooma 3 dochodzi do 49 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

f0rmat ----> raczej nie instaluj najnowszych detow - sa optymalizowane pod gf3/4 anie pod starego 2mx-a... ja bym sugerowal krecenie grafiki.. na moim starym gf2 mx400 ultra prolinka, na szybkich pamieciach (4,5ns) krecilem go do 235gpu/230mem na standardowym chlodzeniu... dawalo to zysk jakichs 15-18 klatek w QIII w 1024x768 i na tb1333 na fsb 143 wyciagalem do 3600 ptk w 3dmarku 2001 na deflautowym tescie. Ale cudow sie nie spodziewaj. Tylko wymiena grafy duzo zmieni.. mnie przesiadka z gf2 mx na gf4 dala duzego kopa w 3d.... polecalbym cos typu gf4 ti 4200 lub radka 8500/9000 ale to wszystko zalezy od kasy jaka dysponujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

format--> chces mi powiedziec/napiasc ze na standardowych(domyslnych) ustawieniach grafiki na gf2mx masz 20 klatek? 8O tzn czy ten frame rate jest staly? Bo ze taki jest w pustym pomieszczeniu to moge przyjac ale nie wierze ze jak atakuja cie 2 zombiki i do nich zaczynasz strzebac ze fps wynosic wiecej niz 5-7.

moze myslimy o 2 roznych grach? :D napewno masz na mysli TEGO dooma III :) :?: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest. Zainstaluj najnowsze stery, servive packi, directX, jesli masz juz smieci to format c i nowy system, powinno dac rade. Aczkolwiek tak na marginesie mowiac to przy takim kompie taka grafa to cosik smiesznie wyglada. Radze uzbierac pieniazkow i zmienic to "cacko" na cos w miare taniego z rodizny G3 - popatrz na moj wynik - roznica "chyba" widoczna...

Za te pieniądze taki wynik... Żadna rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...