srekal34 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam. Mam pewien problem, ponieważ mam Chiefteca 360W, a jak wiadomo on nie ejst już najlepsza zasiłką ;) Strasznie słabo podkręca mi się grafa jak na WC(ludzie na AC robią tu 580MHz na rdzeniu conajmniej na X800GT, a potoki nie mają wpływu na OC). Jak ustawię choćby 540MHz rdzeń to komp się wykrzacza - nie reset, nie płędy w obrazie tlyko po prostu zwis. Stąd moje pytanie - czy to moze być wina zasiłki? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Najlepiej sprawdz napiecia przy obciazonej karcie... I przejzyj sub o zasilkach ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Zasilacz sam w sobie jest bardzo dobry, ale do takiej konfirugacji i do tego podręcanej to może faktycznie być jego wina. Może model 420W?? Ale lepiej się upewnij, czy to nie coś innego :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Bateman Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Ja tu widze wine grafy ...za mocno przetaktowana...taki egzemplarz... Oczywiscie zakladam , ze inne komponenty kompa masz stabilne.....i sterowniki takze masz sprawdzone. Jak krecila sie grafa na firmowym chlodzeniu? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Napewno nie wina zasilki tylko tyle moge ci powiedzic. Ja na swoim codeshicie 300W tak samo krecilem R9800pro jak na topowerze p6 420W. Pozatym jak karte za bardzo podkrecisz to masz artefakty a nie reset kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Aby przekonać się, że faktycznie winien jest zasilacz odkręć proca- daj go na default albo nawet niżej i wtedy kręć grafę. Jeśli O/C grafy nie poprawi się możesz wyeliminować problem zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) hmmm spróbuje od kolegi pozyczyć Topowera P6 - on chyba powinien dać mi odpowiedź na to pytanie ;) Ale to dopiero w rpzyszłym tygodniu :( edit: Nie wiem jak się kręciła na standardowym coolerku bo nigdy go nie używałem ;) Myślę że winę ponosić może też wtyczka zasilacza 20pin, zamiast 24 która jest an płycie. Wszak jest tak w tych 4 dodatkowych pinach dodatkowa linia +12V... Edytowane 28 Października 2005 przez srekal34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 To nie zasiłka. To karta. Mój x800 gt też się słabo kęci, już przy 530 core pojawiają sie problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...