Fredziu Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam, Mam problem z pingiem w grach, programach typu teamSpeak i Skype. Wygląda to tak, że np. w danej chwili mam ping do serwera gry np. 80ms, za ułamek sekundy jest 600ms, potem np. 200ms. Generalnie ping w godzinach od około południa do późnego wieczora skacze bardzo mocno. W nocy i dopołudnia jest ok, gra się dobrze, Skype nie laguje itp. Mam łącze radiowe 320kb/s. Używam firewall'a ZoneAlarm, ale obojętnie czy ten firewall jest włączony, czy nie to ping skacze. Nie mam żadnych usłyg pożerających zasoby łącza. Orientuje się ktoś jaka może być tego przyczyna? Jak można naprawić skoki pingu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Witam, Mam problem z pingiem w grach, programach typu teamSpeak i Skype. Wygląda to tak, że np. w danej chwili mam ping do serwera gry np. 80ms, za ułamek sekundy jest 600ms, potem np. 200ms. Generalnie ping w godzinach od około południa do późnego wieczora skacze bardzo mocno. W nocy i dopołudnia jest ok, gra się dobrze, Skype nie laguje itp. Mam łącze radiowe 320kb/s. Używam firewall'a ZoneAlarm, ale obojętnie czy ten firewall jest włączony, czy nie to ping skacze. Nie mam żadnych usłyg pożerających zasoby łącza. Orientuje się ktoś jaka może być tego przyczyna? Jak można naprawić skoki pingu? 1723783[/snapback] Raz, ze lacze radiowe, dwa najprawdopodobniej masz lacze dzielone na kilka os. (przez dostawce) , wystarczy, ze choc jedna os. zapusci torrenta or sth p2p i wlasnie beda sie dzialay taki akcje jak opiszujesz. Skoki pingu naprawi zmiana odstawcy neta. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...