Lejza_D Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 mam modem SpeedTouch 330 neostrade w opcji 256. nie wiem co moge zrobic aby miec High ID w eMule sprawdzalem mimo wylaczenia firewalla nadal mam Low co moge jeszcze zmienic ?? co ja mam robic?? pomocy!!!!!! to czekanie w kolejce jest okropne !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Ze jeszcze ktos uzywa emule... ktory jak nazwa wskazuje 'muli sie' Nie lepiej torrent ? Albo DC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snower1 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 A internet masz dzielony ?? Jeśli tak to musisz przekierować porty w swoim modemiku/routerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Eh, emule muli i to bardzo, Przykład Linux Mandrivia 2005 Emule czas ściągania: 10h ilość ściągniętych danych: 30 mb Torrent czas ściągania 10h ilość ściągniętych danych: 300 mb Słaba prękość na torrencie bo tylko od 10 do 15 KB/s ale idzie cały czas, a na emule kolejki od 50 miesjca do 6000 ;] Bez jaj mi z takim p2p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 mam modem SpeedTouch 330 neostrade w opcji 256. nie wiem co moge zrobic aby miec High ID w eMule sprawdzalem mimo wylaczenia firewalla nadal mam Low co moge jeszcze zmienic ?? co ja mam robic?? pomocy!!!!!! to czekanie w kolejce jest okropne !!!!!!! 1727086[/snapback] jesli masz xpsp2 to wylacz windowsowa zapore ogniowa ew ustaw w emulu zeby otwieral/zamykal na nim odpowiednie porty podczas startu/zakonczenia pracy programu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Ze jeszcze ktos uzywa emule... ktory jak nazwa wskazuje 'muli sie' Nie lepiej torrent ? Albo DC ? 1727118[/snapback] Komu muli to muli... ;) Trzeba go odpowiednio poustawiac i wszystko jest w porzadku. DC i BT tez jest ok ale: w DC brak scentralizowanego wyszukiwania (tylko na hubach do ktorych jestesmy wpieci), pobieranie od jednego klienta (oczywiscie sa mody w ktorych to mozna zmienic, ale sa na lepszych hubach uznawane za leech mody); natomiast BT to rowniez brak scentralizowanego systemu wyszukiwania, oraz czesto straszne zamulenie kompa (tzn. polaczenia internetowego o slabszych parametrach, sytuacje rozwiazuje w sumie odpowiednie ustawienie opcji). Osobiscie uzywam emule i BT: w wiekszosci przypadkow emule, natomiast do szybkich downloadow BT (oczywiscie jesli znajde odpowiedniego torrent'a) Co do tematu: Rozumiem ze firewall xp (czyli Zapora systemu Windows, znajdujaca sie w Panelu sterowania) oraz jakikolwiek inny jest wylaczony, oraz ze lacze nie jest dzielone przez router (w takim przypadku trzeba by na nim forwardowac porty TCP i UDP na dany komputer)? Co sie dzieje gdy w opcjach emule, w zakladce Parametry lacza, nacisniesz przycisk Test Ports? Edytowane 31 Października 2005 przez lukecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Nie wiem czemu narzekacie na eMule - jest naprawdę dobrym programem a protokól ed2k jest naprawdę świetnym wynalazkiem. Spróbuj zainstalować sobie eMule Plus. A nie jest to neostrada dzielona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virus120 Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 E-mule IMO rządzi. Dobrze skonfigurowany(pod posiadane łącze), 4x24h i mam zdarte duużo GB :). Wczoraj zakończyłem 5 dniową "sesje" i wynik jaki? Na łączu 256kb zdarte 10GB(łącze czasem działa szybciej niż powinno) :P. Wszystko zależy od odpowiedniej konfiguracji, low/high ID no i odblokowanego/zablokowanego KAD NETWORK. :) Co do problemu, przeinstaluj muła/zainstaluj moda lub inną wersje. Pobaw się portami. Naprawde moze być sporo powodów, przez które ma się low-id. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Eh, emule muli i to bardzo, Przykład Linux Mandrivia 2005 Emule czas ściągania: 10h ilość ściągniętych danych: 30 mb Torrent czas ściągania 10h ilość ściągniętych danych: 300 mb Słaba prękość na torrencie bo tylko od 10 do 15 KB/s ale idzie cały czas, a na emule kolejki od 50 miesjca do 6000 ;] Bez jaj mi z takim p2p 1728578[/snapback] mula trza umic skonfigurowac jak sie nie umi to sie nie sciaga ;b pozatym na mule masz rzeczy, ktorych nie uswiadczysz na innych p2p, a dobrze jak mula chodzi dlugo a nie jak u niektorych po 10h/dobe. mi tam mula smiga :) 7/7 na tym forum mozna sie dowiedziec jak skonfigurowac ten program Edytowane 31 Października 2005 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...