meeron Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) witam wszystkich w koncu nadszedl czas na zmiane, wybor padl na s 754 (wzgledy finansowe) mam 500-600zł na płyte głowna i procesor gdybym mial kupowac cos na socket A to wybor byl by prosty abit nf7 + jakis sempron (wydajne, tanie i swietne do podkrecania) niestety w przypadku s 754 wybor nie jest taki prosty (no przyznaje ze sie nie znam) dodam bo to pewnie istotne, ze interesuje mnie plyta z wejsciem na grafe AGP, badz jednoczesnie na pci-e i agp :) i tu prosze o porade co kupic, aby byc zadowolonym z wynikow OC, ceny i wydajnosci, i oczywiscie zeby bylo bardziej wydajne od mojego obecnego configu, to te bazgroły ponizej ;) Edytowane 31 Października 2005 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Procesor: Sempron 64 2800+ [253 zł] Wentylator: AC Freezer 64 [69 zł] Płyta główna: Microstar K8N Neo-V v2.0 [223 zł] SUMA: 545 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Procesor: 1727533[/snapback] acha acha, ale czy to msi aby na pewno takie dobre jest ? jak sie ma nf3 co do wydajnosci wzgledem nf4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 te msi to można o kant [gluteus maximus] potłuc jak brac cos do oc to tylko dfi/epox/gigabyte resztą ssie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 No nie wiem - jest na chipsecie nVidii, więc nie powinna mieć zbytnich uchybień. Ale jeśli to weź: -Abit NF8-V [272 zł] -Asus K8N [247 zł] Abit (jeśli chodzi o O/C) powinien być godnym następcą NF7, ale ma tylko 2 gniazda na RAM. Asus ma 3 gniazda i to chyba jedyna różnica względem Abita. Ja bym kupił Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 za duzo tych plyt narobili i nie wiadomo na co sie zdecydowac :( im wiecej czytam tym jestem glupszy i nie wiem co kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Procesor: Sempron 64 2800+ [253 zł] Wentylator: AC Freezer 64 [69 zł] Płyta główna: Asus K8N [247 zł] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Procesor: 1728340[/snapback] no dobra powiedzmy ze wezme ten zestaw, bedzie do duza roznica w wydajnosci pomiedzy tym co teraz mam ? kt600 i 2200MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 słuchaj sie leborga: jak do kręcenia to dokładnie w tej kolejności płytek na nf3- najpierw dfi potem nowa revizja epoxa a nastepnie gb k8ns-stara wersja była świetna ale rev 2.0 ma tylko 1.55v na procku i nieco to ogranicza kręcenie.. Wszystkie inne płyty są już sporo z tyłu a teksty powinna chyba itp to sobie mozesz o kant d*** rozbic- asusy abity msi i inne ssa dużo gorsze do kręcenie i tyle... Do 600zl powinieneś sie zmieścić z sempronem 2600+ 64 bit(w proline box to ok 250zl) i do tego dfi-ok 350zl np w imperium... Jeśli chcesz zaoszczędzić na płycie to epox lub gb(najlepiej rev 1.1 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Procesor: 1727533[/snapback] No nie wiem - jest na chipsecie nVidii, więc nie powinna mieć zbytnich uchybień. Ale jeśli to weź: -1728159[/snapback] widać masz mizerne pojęcie o s754 to weź nie doradzaj innym ok? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 To były tylko podejrzenia - nic na 100%. Chciałem zauważyć jedną rzecz - Sempron 2600+ ma 128KB L2, a wersja 2500+ 256KB. Pomimo niższego mnożnika wersja 2500+ jest bardziej KUSZĄCA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Facet ma dysc duzo kasy jakna s.754, ja uwazam ze plytak gigabyte/epox/abit - swietnie sie na nich kreci(dfi odpada bo za drogie) i do tego jakis sempron 2800+ ma 256kb i smialo kreci sie na 4000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Ale ja nie napisałem, że ma którąś kategorycznie wziąć. Poprostu poleciłem Asusa, bo ma 3 sloty na RAM-ki. Równie dobrze może kupić tego Abita, ale wtedy ukrócił by sobie możliwości rozbudowy - a po co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) dobra, zrobie tak jesli znajde w sklepie GB K8NS rev 1.1 to go w ciemno biorę, jesli takiego nie bedzie (a tak mi sie zdaje ze nie) to biore EPOXA 8KDA3I no chyba ze warto od razu brac tego epoxa ? Edytowane 31 Października 2005 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 a nie myslałes nad wstrzymaniem sie , dozbieraniem kilkudziesięciu złotych i kupić płytke DFI a do tego Semprona jakiegoś np. 2600+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 dobra, zrobie tak jesli znajde w sklepie GB K8NS rev 1.1 to go w ciemno biorę, jesli takiego nie bedzie (a tak mi sie zdaje ze nie) to biore EPOXA 8KDA3I no chyba ze warto od razu brac tego epoxa ? 1728837[/snapback] mialem podobny problem:) wzialem sempa3000+ 64bit i GB K8NS w rewizji 2.0. proc polecial na 2.5ghz, wiecy nie dalo rady, bo mnie mozliwosci oc overclockera ograniczaja. jednak htt na tej plycie to w okolicach 320mhz maxa lapie, czyli niezle chyba:) epox tez dobra plyta, tylko z serwisem podobno ciezko, i przez to po sklepach malo jej maja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) mialem podobny problem:) wzialem sempa3000+ 64bit i GB K8NS w rewizji 2.0. proc polecial na 2.5ghz, wiecy nie dalo rady, bo mnie mozliwosci oc overclockera ograniczaja. jednak htt na tej plycie to w okolicach 320mhz maxa lapie, czyli niezle chyba:) epox tez dobra plyta, tylko z serwisem podobno ciezko, i przez to po sklepach malo jej maja. 1733334[/snapback] pewnie 1,54Vcore na proca cie zatrzymalo :( mam juz mieszane uczucia co kupic do dfi, to GB to epox najbardziej ku temu GB bym byl ale czesc ludzi chwali ta plyte, inni mowia ze same klopty z nia i badz tu madry gdyby nie ta cena tego dfi sam nie wiem a juz ze 3 dni sie zastanawiam i im wiecej czytam tym bardziej nie wiem co kupic :| jeszcze troche sie pozastanawiam to nowy socket wypuszca :D pozdrawiam Edytowane 2 Listopada 2005 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Jak Ci się nie spieszy zbytnio i będziesz miał przypływ kasy w najbliższej przyszłości to może zakup sobie: Venice oem 3000+ za 429 z proline ac 64 frezer za 70zł jakieś i najtańsza płyta, a podobno nawet nie taka zła z agp i pcie [normalnymi] Asrocka za jakieś 250zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20312 A tu masz topic o tej płycie, nawet zadowoleni są ludzie :> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147 Edytowane 3 Listopada 2005 przez Xaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 kupilem (: sempron 2600+ 64bit BOX oraz gigabyte k8ns rev 2.0 bez zmiany napiecia proc leci na 2400MHz z 1600MHz to chyba nie najgorszy wynik polecam taki zestawik, jedyny mankament to ta plyta jest strasznie czuła na ramy i moje sie gryza, musze chwilowo jechac na 512 ): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Dobry wybór jak na s754 chodz ten Epox tez jest dobry do o/c, masz wieksze możliwosci bawic sie napięciami rdzenia jak i pamięci :) Ja ogólnie biorąć mam tego K8NS rev 2.0 lece na fsb 315 i jest stabilnie. Ale jakbym mial wybierac to brałbym teraz Epoxika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...