Szymon Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Witojcie ;] Jakis czas temu pisalem o moich problemach z sagem`em, linuxem i net24. Sagema eksperymentalnie zamienilem na thomsona, speedtouch`a, z nadzieja ze tutaj pojdzie latwiej, bo opisy jakies takie bardziej przejzyste. A tutaj....sterowniki wzialem ze strony pomoc.x.pl , distro to debian. Wszystko sie instaluje bez bledow. Po wydaniu polecenia net24 start,modem sie synchronizuje, ale pppoe juz nie chce nawiazywac polaczenia, bo rózne errory :D ale zaden nie wyglada na sensowny. Jak ebdzie trzeba dam logi. Ale moze ktos ma jakis JASNY I PRZEJZYSTY sposob instalacji tego modemu, jakies sprawdzone sterowniki, nie wiem cokolwiek :-(. Przeciez to jest jakas paranoja :> ta sama usluga co NEO, jedynie opcje inne, a to nie chce nigdzie dzialac ;-((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 http://speedtouchconf.sourceforge.net A jako plik mgmt.o używasz standartowego z portów FreeBSD do obsługi modemu Speedtouch 330. Sprawdzone - działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) mutex value not ok. I po tym wywala mi skrypt, modem nie zaczyna sie synchronizowac nic. Uzywalem dwoch firmware`ów. TEgo z windowsa i tego skompresowanego do zip`a z tej strony ktora mi dales. NA obu ten sam komunikat. A tego z freebsd, nie moglem znalezc :-( edit: uzylem innej wersji 6.03.2005, i problem zniknal, modem sie synchronizuje, a potem chwila jest komunikat ze nie dalo sie nawiazac polaczenia i zeby sprawdzic poprawnosc, vpi/vcpi/login/pass itd. Wszystko bylo ok, oczywiscie. I dalej nie mam polaczenia :-( uzywalem alcaudsl.sys z windowsa. Edytowane 31 Października 2005 przez Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...