Skocz do zawartości
Szymon

Net24, Linux I Speedtouch.

Rekomendowane odpowiedzi

Witojcie ;]

Jakis czas temu pisalem o moich problemach z sagem`em, linuxem i net24. Sagema eksperymentalnie zamienilem na thomsona, speedtouch`a, z nadzieja ze tutaj pojdzie latwiej, bo opisy jakies takie bardziej przejzyste. A tutaj....sterowniki wzialem ze strony pomoc.x.pl , distro to debian. Wszystko sie instaluje bez bledow. Po wydaniu polecenia net24 start,modem sie synchronizuje, ale pppoe juz nie chce nawiazywac polaczenia, bo rózne errory :D ale zaden nie wyglada na sensowny. Jak ebdzie trzeba dam logi. Ale moze ktos ma jakis JASNY I PRZEJZYSTY sposob instalacji tego modemu, jakies sprawdzone sterowniki, nie wiem cokolwiek :-(. Przeciez to jest jakas paranoja :> ta sama usluga co NEO, jedynie opcje inne, a to nie chce nigdzie dzialac ;-(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mutex value not ok.

I po tym wywala mi skrypt, modem nie zaczyna sie synchronizowac nic. Uzywalem dwoch firmware`ów. TEgo z windowsa i tego skompresowanego do zip`a z tej strony ktora mi dales. NA obu ten sam komunikat. A tego z freebsd, nie moglem znalezc :-(

edit: uzylem innej wersji 6.03.2005, i problem zniknal, modem sie synchronizuje, a potem chwila jest komunikat ze nie dalo sie nawiazac polaczenia i zeby sprawdzic poprawnosc, vpi/vcpi/login/pass itd. Wszystko bylo ok, oczywiscie. I dalej nie mam polaczenia :-( uzywalem alcaudsl.sys z windowsa.

Edytowane przez Szymon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi