Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

Czy ktoś miał doczynienia z powyższą kartą lub wie co to za wynalazek? Chcę kupić kartę dzwiękową i zastanawiam się właśnie nad Audigy2. Opcja ZS odpada bo za droga mogę jedynie przeznaczyć kwotę ok 100zł. Czytałem, że warta uwagi jest Audigy2 OEM niestety w bestcom gdzie mam możliwość zamówienia bez dodatkowych opłat jest ona niedostępna, a jedynie ta wspomniana w tytule... Być może niczym te dwie karty się nie różnią lecz wolałbym się upewnić przed zakupem, a przeglądajac forum zauważyłem iż są tutaj osoby doskonale orientujące się w temacie. Dodam może jeszcze, że przede wszystkim zależy mi na bardzo dobrej jakości stereo. Gram bardzo rzadko prawie wcale gdyby jednak udało mi się zdobyć kartę spisującą się świetnie również w grach to oczywiście nie pogniewałbym się wcale:) Przez pewien czas pod rozwagę brałem również Live 24bit, ale okazało się, że nie współpracuje ona z Kx-ami, które jednak chciałbym mieć zainstalowane bo podobno bardzo znacząco podnoszą jakość dzwięku... Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki... Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów!

Czy ktoś miał doczynienia z powyższą kartą lub wie co to za wynalazek? Chcę kupić kartę dzwiękową i zastanawiam się właśnie nad Audigy2. Opcja ZS odpada bo za droga mogę jedynie przeznaczyć kwotę ok 100zł. Czytałem, że warta uwagi jest Audigy2 OEM niestety w 1730388[/snapback]

witam. ja mam audigy 1 , nie wiem jaki model. jednak znakomicie dziala z KXami i foobarem --> ASIO :)) mysle ze z Audigy 2 nawet OEM-owa nie bedzie problemu. te karty maja we krwi znakomite brzmienie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem ta karte dzisiaj i okazuje sie, ze jest to jakis kastrat Audigy. Karta ma tylko cztery gniazda, a plytka pcb jest dwa razy mniejsza niz w Audigy2 OEM. Bez uprzedniego sprawdzenia nie zdecydowalbym sie na zakup tego Audigy 2 SE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi