Skocz do zawartości
Devrael

SuperGrace 8500LE i Hercules 8500LE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam sie do kupienia Radka 8500le. Chcialem kupic albo SuperGrace albo Herculesa. W zasadzie dla wiekszosci wybor moze byc oczywisty - Hercules, ale ja sie zastanawiam.

Za Herculesem przemawia obraz jak "zyleta" i dobra marka, ale minusem jest slaby overclocking i brak drugiego RAMDAC.

W sumie brak tego RAMDAC najmniej mnie boli, ale przydala by sie lepsza podkrecalnosc.

Natomiast SG pewnie lepiej sie podkreca, jest nizsza cena ale nie wiem jak jest z jakoscia obrazu, czytalem rozne opinie.

Chcialbym prosic o zdanie na temat tych kart zarowno uzytkownikow ale nie tylko.

Co do Herca to jak max udalo sie Wam podkrecic?

Jesli chodzi o SG to czy wszystkie sa produkowane przez ATI, czy wszystkie maja pamieci 3.6ns, ile uda sie "wykrecic" i jak z ta jakoscia obrazu?

Jeszcze jezeli moglibyscie podac jakie napiecie jest na obydwu kartach na pamiatkach i na rdzeniu?

Z gory dzieki za odpowiedzi - Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde tesh mialem watpliwosci ale jush sam nie wiem monitor mam 15-stke raczej roznic duzych nie bede widzial ale mam 32 calowy televizor i chialbym na nim ogladac divix i nie wiem w koncu co wybrac ))): ale 3,3ns pamieci mowia ttroche i podkrecalnosc do 300/300 !!! podwojny ramdac hyba sie skusze na ta karte

http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=wojny_k...klonow&strona=9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam grace`a i nie narzekam ale ja mam wersje pelna nie LE i VIVO ,obraz niezly ,lepshy od powercolora i hisa (bo te karty tesh mialem w domu).Ale Hercules jesli w tej samej cenie i praktycznie mozliwosciach (chyba ze potrzebujesh vivo) chyba bedzie lepshy.Na LE ponoc sa kostki hynixa 3.6ns (grace).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi udało się podkręcić mojego Herculesa GPU 250@297 a pamięci 240@tylko 250, tyle że z tym podkręconym GPU to dziwna sprawa bo 3DMark przeszedł bez żadnych artefaktów ale w NFS HP2 mi się wieszał po jakiejś minucie grania, na innych grach nie próbowałem więc pewnie to wina tego NFS-a. Ogólnie jestem zadowolony i szczerze polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twin, zmien bios na inny (nie Herculesa) i pójdzie bez łaski na 275 przy temperaturze pamięci około 34stopnietwin, zmien bios na inny (nie Herculesa) i pójdzie bez łaski na 275 przy temperaturze pamięci około 34stopnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...