MRrad Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Hey! Mam zamiar zrobić gruntowną modernizacje mojego komputera. Zamierzam zmienić płyte gł(musi mieć port LPT), procesor, karte graficzną i zasilacz. Zastanawiam się czy dobrym rozwiązaniem bedzie: Gigabyte GA-K8N Ultra-9 + Athlon 64 3000+ Venice + GeForce 6600GT lub coś innego w podobnej cenie (tu mam największy dylemat) + zasilacz(jeszcze nie wiem jaki). I tu pytanie: czy taka mobo + procesor jest dobrym rozwiazaniem i jakią karte graficzną i zasilacz najlepiej wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Jest od tego odpowiedni dzial Przenosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRrad Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Sorry źle popatrzyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Plyta moze byc, proc OK. Grafe bym wzial X800GTO, wszama 6600GT. Ile masz kasy na zasilke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRrad Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Apropo karty to zastanawiałem sie jeszcze nad GF6800 i dalej nie wiem co by tu wybrać :mur: . A na zasilacz chcialem przeznaczyć ok 100PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) Apropo karty to zastanawiałem sie jeszcze nad GF6800 i dalej nie wiem co by tu wybrać :mur: . A na zasilacz chcialem przeznaczyć ok 100PLN. 1733714[/snapback] Na taki config zasiłka za 100 zeta? Troche słabo ale jednak coś sie da... Fortony, Delty, Modecomy, czasami używane Chieftece można dostać za tą kaske... Edytowane 2 Listopada 2005 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRrad Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Ale ilu watowy najlepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Ale ilu watowy najlepiej? 1734225[/snapback] Napewno nie kupuj Codegena, Feela, Deera i podobnych wynalazków... Do takiego kompa minimum to Delta 350W: http://www.mix-rtv.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=10 Jednak polecałbym coś mocniejszego, bo może nie wyrabiać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Do takiego kompa zasilacz za 100 złotych? To już chociaż dołóż trochę do Chiefteca (minimum 350W - sam mam 360W). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Do takiego kompa zasilacz za 100 złotych? To już chociaż dołóż trochę do Chiefteca (minimum 350W - sam mam 360W). 1736975[/snapback] Nie wiem, czy wiesz, ale ta DELTA to jest wlasnie Chieftec 350W, a raczej poprawniej bedzie powiedziec, ze Chieftec jest ta DELTA :) Dla Chiefteca produkuje DELTA i to sa wlasnie dokladnie te same modele. Roznia sie jedynie dlugoscia kabli (Delta ma krotsze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Swoją drogą masz rację - jakby porównać ich tablice są takie jakieś takie same... Ale sam jeszcze w żadnym sklepie nie widziałem Delty (same Chiefteci). Ale jeśli znajdziesz to kup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 (edytowane) Ale sam jeszcze w żadnym sklepie nie widziałem Delty (same Chiefteci). Ale jeśli znajdziesz to kup. 1737674[/snapback] Kilka postow wyzej jest link do sklepu internetowego :) Ale np. Fortronow tez nie dostaniesz w sklepie, a zasilki sa rownie dobre. Mi sie wydaje (moge sie mylic), ze one zostaly moze wykonanego do jakiegos konkretnego kompa i chodzily w jakiejs firmie na zachodze. Wiele sztuk pewnie im zostalo i Polacy posciagali do nas, dlatego ich tyle jest na allegro. Edytowane 5 Listopada 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRrad Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Ale czy 350W wystarczy na taki config, czy lepiej poszukać czegoś na ~400W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Wystarczy, ale lepiej dołożyć do chiefa 400W (robionego przez Delte)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulleto Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Podobny watek zapraszam do lektury i ew sugesti Jesli mialbym taki wybor kupilbym x800gto powyzej masz pre konfigow na interesujacej ciebie platformie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...